Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την απόφασή του να παραμείνει στο ευρωκοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο Μανώλης Γλέζος
  • [02] Παρουσιάζονται τα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων
  • [03] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέες δημοσκοπήσεις
  • [04] Στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του Ποταμιού
  • [05] Αντ. Σαμαράς: Σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ
  • [06] Το ενδεχόμενο ίδρυσης νέας αεροπορικής εταιρείας εξετάζει η Λευκωσία
  • [07] Ένοπλος κρατά ομήρους σε κοσμηματοπωλείο του Μονπελιέ

  • [01] Την απόφασή του να παραμείνει στο ευρωκοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο Μανώλης Γλέζος

    Ο Μανώλης Γλέζος με δήλωσή του καλεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες «να αναδείξουν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας όσους αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για το καλό του λαού και της χώρας μας», ενώ ανακοινώνει την απόφασή του να παραμείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Ο κ. Γλέζος υπενθυμίζει τη δήλωσή του παραμονές των ευρωεκλογών ότι , ότι όταν θα προκηρύσσονταν εθνικές εκλογές, θα ήθελε να παραιτηθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, για να είναι και πάλι υποψήφιος. Ωστόσο, προσθέτει, «η πραγματικότητα, με υποχρεώνει να τροποποιήσω την επιθυμία μου, με την πεποίθηση ότι, παραμένοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπορώ να βοηθήσω πιο ουσιαστικά την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

    [02] Παρουσιάζονται τα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων

    Σε λίγη ώρα ανακοινώνονται επισήμως τα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τα οποία αναρτώνται σταδιακά στην ιστοσελίδα του κόμματος. Στα ψηφοδέλτια μετέχουν όλοι οι νυν βουλευτές του κόμματος, ενώ ο πρόεδρος των Αν.Ελ., Πάνος Καμμένος, θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών και τα Δωδεκάνησα. Στην Α' Αθηνών θα πολιτευθεί ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Κριστόφ Βαζέχα, στην Α' Θεσσαλονίκης ο Κώστας Ζουράρις και στη Φωκίδα ο δημοσιογράφος Σπ. Τρίψας.

    Επικεφαλής στο Επικρατείας θα είναι ο Τέρενς Κουίκ, δεύτερος ο καθηγητής Ι. Βάμβουκας που προέρχεται από τη Νέα ΜΕΡΑ, ενώ στην τελευταία και τιμητική θέση τοποθετείται ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σγουρίδης.

    Επίσης, στην Α' Αθηνών θα μετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι Π. Αβραμόπουλος, Ντ. Αργυρόπουλος, Έλενα Κουντουρά, Αν. Μπάστα, Στ. Μελά, κ.ά.

    Στη Β' Αθηνών οι Γ. Αγγελάκης, Δαμ. Βασιλειάδης, Ευ. Εγγλέζου, Ομ. Ευστρατιάδης, Γ. Κολυβάς, Ελ. Λεπίδα, Κ. Μανίκας, Χρ. Μαστραντώνης, Περ. Νεάρχου, Αθ. Παπαχριστόπουλος, Ιω. Σακκάς, Ελ. Σκλαβενίτη, κ.ά.

    Στην Α' Θεσσαλονίκης οι Γ. Αβραμίδης, Χρυσ. Αθανασίου, Ανασ. Δαλακλή, Κ. Ζουράρις, Γ. Καλεάδης, Αλ. Κιτικίδης, Δ. Λάβδης, Εμ. Σπανίδης, Θ. Τοσουνίδης κ.ά.

    Στη Β' Θεσσαλονίκης θα πολιτευθούν, μεταξύ άλλων, οι Κυρ. Αντωνιάδης, Στ. Βαλάνη, Μ. Καραβέλας Π. Μαραπίδης, Σταυρ. Ξουλίδου.

    Τέλος, στο Επικρατείας θα μετάσχουν (κατ' αριθμητική σειρά) ο Τέρενς Κουίκ, ο Γ. Βάμβουκας, ο Κ. Ντάλιος, ο Φ. Μακρής, ο Ευθ. Δρόσος, ο Ελ. Λιντοβόης, ο Παν. Καρβελάς, η Δημ. Ρετσίνα-Φωτεινίδου, η Ευ. Σαρηγιαννίδη, ο Γ. Κακαρελίδης ο Σ. Στεργίου και ο Π. Σγουρίδης.

    [03] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέες δημοσκοπήσεις

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με 3,2 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, εμφανίζει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

    Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 29,6% των ερωτηθέντων (28,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2014) και ΝΔ το 26,4% (25,1%). Και ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,6% και ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,3%.

    Άλλο Κόμμα απάντησε το 4,7%, Άκυρο/Λευκό/Αποχή το 2,3%. Αναποφάσιστοι εμφανίζονται το 10,5% των ερωτηθέντων.

    Η δημοσκόπηση είχε πανελλαδική κάλυψη και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-8 Ιανουαρίου 2015.

    Εξάλλου, προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνουν, ενόψει των εκλογών της 25 Ιανουαρίου, δύο νέες δημοσκοπήσεις, της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και της Rass που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας ΕΠΕΝΔΥΣΗ, οι οποίες θα δημοσιευθούν αύριο.

    Συγκεκριμένα, στην πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis που διεξήχθη από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 27,1% έναντι 23,8% της ΝΔ (διαφορά 3,3%) ενώ ακολουθούν Το Ποτάμι με 6,7%, η ΧΑ με 4,5%, το ΚΚΕ με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 3,2%, οι ΑΝΕΛ με 2,8%, το Κίνημα με 2,2%, ο ΛΑΟΣ με 1,1% και "άλλο" κόμμα με 4%. [άκυρο/λευκό 2,5%, αναποφάσιστοι 9,6%, "δεν θα ψηφίσουν" 6%, δεν απάντησαν το 2,3%].

    Στην πανελλαδική δημοσκόπηση της Rass, η οποία διεξήχθη στις 7 και 8 Ιανουαρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 29,8% έναντι 27,1% της ΝΔ (διαφορά 2,7%). Ακολουθούν η ΧΑ με 5,2%, Το Ποτάμι με 5%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 2,5%, το Κίνημα με 2,2%, και "άλλο" κόμμα 4%. [άκυρο/λευκό 2%, αδιευκρίνιστη ψήφος 14%].

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει και η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία MRB, και η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, Σάββατο 10 Ιανουαρίου, στην εφημερίδα «Αγορά».

    Ειδικότερα, και σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το 28,1% και τη ΝΔ το 25,1% των ερωτηθέντων. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,4%, το ΛΑ.Ο.Σ με 1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επίσης με 1% και η ΔΗΜΑΡ με 0,9%. 'Αλλο Κόμμα απάντησε το 2,8%, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 16,5% του δείγματος.

    Στην εκτίμηση ψήφου, με αναγωγή επί των έγκυρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,7% και η ΝΔ 30,1%. Και ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,7%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,1% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,9%.

    [04] Στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του Ποταμιού

    Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, ως προς τα γνωστά ονόματα, το Ποτάμι έδωσε σήμερα το βράδυ στη δημοσιότητα τους εκλογικούς καταλόγους του σε όλη την Ελλάδα. Όπως είχε ήδη ανακοινώσει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Σπύρος Λυκούδης κατεβαίνει στη Α΄ Αθηνών μαζί με τον καθηγητή Περικλή Βαλλιάνο και την πρώην ευρωβουλευτή 'Αννυ Ποδηματά.

    Στη Β' Αθηνών επιβεβαιώνεται η υποψηφιότητα του πρώην γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, που είχε προαναγγείλει ο ίδιος μέσω facebook, αλλά και αυτή του Πέτρου Τατσόπουλου, της Αντιγόνης Λυμπεράκη και του Γρηγόρη Ψαριανού, ενώ συμπεριλαμβάνονται επίσης και τα ονόματα του δημοσιογράφου Γιώργου Αμυρά, του καθηγητή Λυκούργου Λιαρόπουλου, του οικονομικού αναλυτή Δημήτρη Γκιόκα και του δημοσιογράφου Νάσου Λαναρά. Δύο, επίσης, άλλα ονόματα δημοσιογράφων, του Δημήτρη Τσιόδρα και του Τάσου Λαζαρίδη βρίσκονται στη λίστα των υποψηφίων Αττικής μαζί με αυτό του ολυμπιονίκη Γιώργου Μαυρωτά.

    [05] Αντ. Σαμαράς: Σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ

    Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, ορίστηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ, σε ομιλία του στη Ρόδο, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

    Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του με το φλέγον θέμα του τουρισμού, εγγυήθηκε ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου δεν θα καταργηθούν και αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα για τον τουρισμό και τα νησιά μας. Τόνισε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι θα υπάρξει σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ και δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

    «Από εδώ ήρθα να δώσω το μήνυμα της νίκης » είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βέβαιος ότι το κόμμα του θα κερδίσει την εκλογική μάχη.

    Διαβαστε επίσης:

    «Άνοιγμα» επιχειρεί η ΝΔ με τα ψηφοδέλτιά της

    [06] Το ενδεχόμενο ίδρυσης νέας αεροπορικής εταιρείας εξετάζει η Λευκωσία

    Στην ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρείας με το σήμα των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ), που είναι το κυπριακό αγρινό, προσανατολίζεται η κυπριακή κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ζητήσει από τον κυπριακό κρατικό αερομεταφορέα την επιστροφή της στήριξης πέραν των 100 εκ. ευρώ που έλαβε το 2012.

    «Οι τελευταίοι υπάλληλοι θα λάβουν το σύνολο των μισθών που δικαιούνται και το ταμείο προνοίας. Θα καλυφθεί από την κυβέρνηση και το έλλειμμα του ταμείου προνοίας», είπε ο υπουργός Οικονομικών, στην προσπάθεια του να καθησυχάσει τους εκατοντάδες υπαλλήλους που βρίσκονται εδώ και μήνες σε κατάσταση εργασιακής αβεβαιότητας.

    Ο υπουργός εξήγησε ότι με την απόφαση της Επιτροπής, αφαιρείται η άδεια πτητικού προγράμματος των Κυπριακών Αερογραμμών . Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε επί Αγγλοκρατίας , πετούσε για 69 χρόνια.

    Ο υπουργός Συγκοινωνιών, Μάριος Δημητριάδης, είπε ότι τις πτήσεις των ΚΑ θα αναλάβουν άλλες εταιρείες. Ίσως προχωρήσουμε στην ίδρυση νέας τοπικής αεροπορικής εταιρείας σε συνεργασία με ιδιώτες, ανέφερε.

    [07] Ένοπλος κρατά ομήρους σε κοσμηματοπωλείο του Μονπελιέ

    Ένας άνδρας κρατά δύο ομήρους σε κοσμηματοπωλείο του Μονπελιέ, στη νότια Γαλλία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ένοπλη ληστεία, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή της πόλης αυτής.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 January 2015 - 19:30:21 UTC