Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας στη Handelsblatt: Η αλήθεια που κάποιοι κρύψανε
  • [02] Για «μεγάλο θράσος» του Αλ. Τσίπρα έκανε λόγο ο Δημ. Κουτσούμπας
  • [03] Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για την οικονομική κατάσταση στη χώρα
  • [04] Ελεγχόμενη η κατάσταση στο πλοίο, ανοιχτά των Χανίων
  • [05] «Άνοιγμα» για πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Γαλλίας
  • [06] Προβλήματα αντιμετωπίζουν σήμερα οι Λονδρέζοι στις μετακινήσεις τους λόγω απεργίας των οδηγών λεωφορείων
  • [07] Ο Μουμπάρακ και οι γιοί του θα παραμείνουν κρατούμενοι
  • [08] Η Γαλλία απέτισε φόρο τιμής στους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι

  • [01] Αλ. Τσίπρας στη Handelsblatt: Η αλήθεια που κάποιοι κρύψανε

    Μιά νέα συμφωνία για όλη την Ευρωζώνη «εντός της οποίας να μπορεί και ο δικός μας λαός να αναπνεύσει, να δημιουργήσει, να ζει με αξιοπρέπεια» προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του-ανοιχτή επιστολή προς τους αναγνώστες της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

    Παράλληλα ο κ.Τσίπρας δεσμεύεται να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το «καθεστώς διαπλοκής και της κλεπτοκρατίας» στην Ελλάδα.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι είναι ανάγκη το χρέος να καταστεί βιώσιμο με χρηματοδότηση της ανάπτυξης, που είναι η μόνη διέξοδος από τη κρίση σε αντίθεση με την αποτυχημένη συνταγή της λιτότητας που ανακυκλώνει την ύφεση. Με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

    Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι το κόμμα το είναι έτοιμο να προωθήσει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους, στη δημόσια διοίκηση για διαφάνεια, αξιοκρατία, φορολογική δικαιοσύνη, πάταξη του μαύρου χρήματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει τα προβλήματα της χώρας τα τελευταία χρόνια , σημειώνοντας ότι η αλήθεια είναι πως το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί όσο η ελληνική κοινωνική οικονομία τελεί υπό καθεστώς συνεχούς δημοσιονομικού εικονικού πνιγμού (fiscal waterboarding).

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι η εμμονή σε αυτές τις αδιέξοδες, μισανθρωπικές πολιτικές, στην άρνηση της απλής αριθμητικής, κοστίζει στον Γερμανό φορολογούμενο πολλά, την ώρα που καταδικάζει έναν περήφανο λαό στην αναξιοπρέπεια. Και το χειρότερο: Με αυτό τον τρόπο , τονίζει, οι Έλληνες στρέφονται εναντίον των Γερμανών, οι Γερμανοί εναντίον των Ελλήνων, και η ιδέα μιας δημοκρατικής Ενωμένης Ευρώπης πλήττεται βάναυσα.

    [02] Για «μεγάλο θράσος» του Αλ. Τσίπρα έκανε λόγο ο Δημ. Κουτσούμπας

    «Έχει μεγάλο θράσος ο κ. Τσίπρας. Επιδιώκει να εκβιάσει όσους νοιώθουν αριστεροί. Αυτό, λοιπόν, που είναι αδιανόητο είναι να ζητάει από το ΚΚΕ, στο όνομα μάλιστα της αριστεράς, να πάμε μαζί "να σώσουμε", όπως ο ίδιος είπε, την ΕΕ, το ευρώ, τους μονοπωλιακούς ομίλους, να ξεχάσει ο λαός, όσα όλοι αυτοί του πήραν, όλα όσα έχασε. Λίγη τσίπα δεν βλάφτει!» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

    [03] Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για την οικονομική κατάσταση στη χώρα

    Επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα μέσα στο 2015 αναμένουν οι Έλληνες σε ποσοστό 60%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας Workmonitor της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Randstad, για το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Αντίθετα, σε ποσοστό 29% εκτιμούν ότι θα υπάρξει βελτίωση της οικονομικής κατάστασης κατά το ίδιο διάστημα.

    Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, σε ποσοστό 26% αναμένουν αύξηση μισθού, ενώ μόνον 22% περιμένουν ότι θα λάβουν μπόνους στο τέλος της χρονιάς.

    Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εργαζόμενοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για το 2015, με το 58% των ερωτηθέντων να πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα τους θα βελτιωθεί, ποσοστό 9% υψηλότερο από το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους.

    [04] Ελεγχόμενη η κατάσταση στο πλοίο, ανοιχτά των Χανίων

    Ελεγχόμενη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο φορτηγό πλοίο «Mare», με σημαία Αγ. Βικεντίου, που έχει αγκυροβολήσει υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, μισό ναυτικό μίλι από την περιοχή Κολυμπάρι Χανίων. Ο καπετάνιος του πλοίου, Τούρκος υπήκοος, αρχικά ζήτησε την εγκατάλειψη του πλοίου, ωστόσο στη συνέχεια ανακάλεσε, λέγοντας, πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Το πλοίο έχει εξαμελές πλήρωμα (τέσσερις Τούρκοι, ένας Γεωργιανός και ένας Αζέρος) και εκτελούσε δρομολόγιο από Τουρκία προς Τυνησία μεταφέροντας, σύμφωνα με πληροφορίες, 800 τόνους χύδην φορτίο και 400 τόνους συσκευασμένο. Στο αεροδρόμιο των Χανίων παραμένει πάντως για λόγους ασφαλείας ένα ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού. Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 9 με 10 μποφόρ.

    [05] «Άνοιγμα» για πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Γαλλίας

    Τη θέση του Κριστιάν Νουαγιέ, διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας (ΚΤΓ), ο οποίος με συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt » τοποθετείται «υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», υπογραμμίζει με σημερινό δημοσίευμα η οικονομική εφημερίδα Λεζ Εκό. Το σχετικό άρθρο υπογράφει η δημοσιογράφος Κατρίν Σατινιού, η οποία υποστηρίζει ότι πρόκειται για «την πρώτη χειρονομία ανοίγματος» λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. «Μπορεί η καγκελάριος» λέει η συντάκτης, «να μην έχει δείξει ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην ιδέα τού να διαπραγματευθεί με την Αθήνα (...) ο διοικητής όμως της ΚΤΓ επιδεικνύει μια τάση μεγαλύτερης συμπάθειας». Το δημοσίευμα παραθέτει τη σχετική δήλωση του διοικητή στη γερμανική εφημερίδα, όπου εκτιμά ότι: «Κάθε αναδιάρθρωση χρέους, κοστίζει σε επίπεδο εμπιστοσύνης. Πρόκειται για την έσχατη λύση στην οποία καταφεύγουμε όταν οι σχέσεις ανάμεσα σε πιστωτές και δανειζόμενους είναι καλές. Στην προκειμένη περίπτωση, μπορούμε να θέσουμε το ζήτημα του χρονοδιαγράμματος των εξοφλήσεων». Ο κ. Νουαγιέ υπενθυμίζει επίσης, ότι το ελληνικό χρέος είναι στο μεγαλύτερο μέρος στα χέρια των δημόσιων πιστωτών, ενώ οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν από καιρό απαλλαγεί από το σημαντικότερο μέρος των ελληνικών ομολόγων. Δίνοντας την εικόνα του καταμερισμού του ελληνικού χρέους, η Κ. Σατινιού εξηγεί ότι τα ευρωπαϊκά κράτη κατέχουν 52,9 δισ. ευρώ σε διμερείς πιστώσεις, 141,8 δισ. ευρώ μέσω του ΕΤΧΣ, 35,4 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ και 27 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ. Υπογραμμίζει, ότι «δεν είναι όλοι αυτοί οι δημόσιοι πιστωτές, που καλούνται να συμμετέχουν σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους». Σύμφωνα με την συντάκτη, «ο Γάλλος κυβερνήτης ξέχασε να διευκρινίσει ότι η ΕΚΤ δεν σκοπεύει να συμμετάσχει» (στην αναδιάρθρωση). Επ' αυτού αναφέρεται στην, πριν από μερικές μέρες, συνέντευξη του Μπενουά Κερέ (Benoit Coeure), μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ στην γαλλική τηλεόραση «FRANCE24», όπου δήλωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να συμπεριληφθεί το ελληνικό χρέος που κατέχει η ΕΚΤ από το 2010, στην όποια πιθανή επιχείρηση αναδιάρθρωσης, καθ' ότι οι Συνθήκες είναι ξεκάθαρες επ' αυτού». «Απομένει επομένως» λέει η συντάκτης «στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και στο ΔΝΤ να κάνουν νέες προσπάθειες, που ήδη έχουν αποδεχθεί τη μείωση των επιτοκίων, την επιμήκυνση της περιόδου ωρίμανσης και τη σύσταση μορατόριουμ 10 χρόνων για τους τόκους που θα κατατίθενται στο ΕΤΧΣ», καταλήγει το δημοσίευμα.

    [06] Προβλήματα αντιμετωπίζουν σήμερα οι Λονδρέζοι στις μετακινήσεις τους λόγω απεργίας των οδηγών λεωφορείων

    Εκατομμύρια κάτοικοι του Λονδίνου αντιμετωπίζουν σήμερα προβλήματα στις μετακινήσεις τους εξαιτίας της απεργίας στην οποία μετέχουν χιλιάδες οδηγοί λεωφορείων με μισθολογικά αιτήματα, ενώ τεράστιες ουρές σχηματίζονται από το πρωί στις στάσεις λεωφορείων. Στην 24ωρη απεργία, που άρχισε στις 4 πμ (τοπική ώρα), συμμετέχουν 27.000 οδηγοί, μέλη του συνδικάτου Unite, από 18 εταιρείες λεωφορείων της πρωτεύουσας. Οι απεργοί διεκδικούν την υπογραφή μίας ενιαίας σύμβασης που θα αφορά τον μισθό τους και τις συνθήκες εργασίας τους. Το συνδικάτο Unite υποστηρίζει ότι εξαιτίας της απουσίας μίας ενιαίας μισθολογικής σύμβασης, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 80 διαφορετικές μισθολογικές κατηγορίες για οδηγούς που κάνουν την ίδια δουλειά.

    Σε σημερινή του ανακοίνωση, το συνδικάτο αναφέρει ότι τα δύο τρία και πλέον των κατοίκων του Λονδίνου τάσσονται υπερ της κινητοποίησης, σύμφωνα με έρευνα που έγινε μεταξύ 1.645 πολιτών που χρησιμοποιούν λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους στην πρωτεύουσα.

    [07] Ο Μουμπάρακ και οι γιοί του θα παραμείνουν κρατούμενοι

    Ο ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ θα παραμείνει προς το παρόν κρατούμενος, παρά την απόφαση του Εφετείου να ακυρώσει την τελευταία εναπομείνασα ποινική καταδίκη σε βάρος του, μετέδωσε σήμερα το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MENA, πηγή του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως, παρόλο που το Εφετείο διέταξε να πραγματοποιηθεί νέα δίκη στην υπόθεση της κατάχρησης δημοσίου χρήματος, δεν διέταξε την απελευθέρωση του Μουμπάρακ ούτε των δύο γιων του, που αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες.

    [08] Η Γαλλία απέτισε φόρο τιμής στους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι

    Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απέτισε σήμερα επίσημο φόρο τιμής στους τρεις αστυνομικούς που σκοτώθηκαν ως «ήρωες» στις επιθέσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία, χαιρετίζοντάς τους ως «σύμβολα» της Δημοκρατίας, «που πέθαναν για να μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι».

    Σε μια συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της αστυνομίας στο Παρίσι, ο Γάλλος Πρόεδρος τίμησε μετά θάνατον τους τρεις αστυνομικούς --την Κλαρίσα Ζαν-Φιλίπ, τον Αχμέντ Μεραμπέ και τον Φρανκ Μπρενσολαρό-- με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, πριν πλέξει το εγκώμιο προσωπικά στον καθένα τους, ενώπιον των συναδέλφων τους και των οικογενειών τους.

    Εξάλλου, οι τέσσερις εβραίοι που έπεσαν νεκροί μέσα σε εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι από τα πυρά τζιχαντιστή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ενταφιάσθηκαν σήμερα σε κοιμητήριο της Ιερουσαλήμ.

    Οι οικογένειες έθαψαν τις σορούς των Γιοχάβ Χατάμπ, Γιοχάν Κοέν, Φιλίπ Μπραχάμ και Φρανσουά-Μισέλ Σααντά, οι οποίες ήταν τυλιγμένες με το ιουδαϊκό σάλι προσευχής, στο μεγάλο κοιμητήριο του Χαρ Χαμενουχότ (όρος Αναπαύσεως). Δύο χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία. Συντετριμμένοι συγγενείς, επίσημοι, απλοί πολίτες Γάλλοι και Ισραηλινοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 January 2015 - 13:30:23 UTC