Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αγορά θα παγώσει, θα γυρίσουμε στην ύφεση»
  • [02] Ευρύτερες συναινέσεις για σωτηρία της χώρας ζητά ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Π. Καμμένος: «Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας Έλληνας ή ξένος που πιστεύει ότι αυτό το χρέος είναι βιώσιμο»
  • [04] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ άνω του 3% δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις
  • [05] Αντ. Σαμαράς: «Οι συντάξεις δεν θα μειωθούν, σταδιακές αυξήσεις από εδώ και μπρος»
  • [06] Δ. Κουτσούμπας: «Αν το ΚΚΕ έδειχνε ανοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο λαός δεν θα έδειχνε ανοχή απέναντι στο ΚΚΕ»
  • [07] Δεν έχουν σχέση με τους τζιχαντιστές του Βελγίου οι δύο ύποπτοι που προσήχθησαν από το Παγκράτι
  • [08] Σφοδρές μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ στην Ουκρανία
  • [09] Άνοιξε για την κυκλοφορία η υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αγορά θα παγώσει, θα γυρίσουμε στην ύφεση»

    «Eίμαστε πολύ κοντά στην απογείωση, έχουμε φτάσει πολύ κοντά, αλλά έχουμε φτάσει και πολύ κοντά στην καθίζηση... Πολύ κοντά στο καλύτερο, αλλά και στο χειρότερο» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξηγώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ το διακύβευμα των εκλογών.

    Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών των πολιτών από το 42% στο 33% ανάλογα με τους ρυθμούς της οικονομίας, μείωση στο 15% του φόρου για τα επιχειρηματικά κέρδη, με ενιαίο φόρο για τις επιχειρήσεις, πρόσθετη μείωση, 7% του ΕΝΦΙΑ το 2015. «Βγαίνουμε από τα μνημόνια μπαίνουμε στην ανάπτυξη, τέλειωσε το πάνω για φόρους μόνο κάτω» επισήμανε.

    «Η πρώτη κατοικία δεν θα πειραχθεί με τίποτα»διαβεβαίωσε και υποσχέθηκε ότι θα "πάρω επάνω μου την έννοια της επανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους».

    Ο κ. Σαμαράς είπε πως η κυβέρνησή του θα συμφωνήσει με τους δανειστές και θα έχει 7,2 δις ευρώ για να πληρώσει τις υποχρεώσεις, αλλιώς προειδοποίησε ότι «θα πρέπει να βάλεις χέρι στις καταθέσεις των πολιτών... Ο κ. Γλέζος πρώτος το είχε πει αυτό, εγώ δεν το έχω σκεφτεί ούτε ως εναλλακτική (...) μαχαίρι στις καταθέσεις θα ήταν η απόλυτη καταστροφή της οικονομίας.»

    Πρόσθεσε ότι «θα φτιάξουμε και προληπτική γραμμή στήριξης για προστασία από τους κερδοσκόπους στις αγορές, ενώ θα υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, ώστε να δοθούν χρήματα όπου υπάρχει πόνος και κοινωνική αδικία".

    «Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αγορά θα παγώσει, οι αγορές μας εγκαταλείπουν, η οικονομία θα παγώσει και θα επιστρέψουμε στην ύφεση» τόνισε και πρόσθεσε «Η χώρα χρειάζεται δυνατό τιμόνι, είναι καλαμπούρι ότι είναι ευρωπαϊκό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ...". Όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα κάνουμε Σοβιέτ την Ελλάδα να λεει το κράτος τι θα κάνει ο ιδιώτης στους μισθούς».

    Ο κ. Σαμαράς σχολίασε «εμένα Αντώνη με λένε, όχι Αλέξη (...) Ο Τσίπρας είναι λάτρης ενός οικονομικού συστήματος -της Βενεζουέλας- που παγκοσμίως έχει αποδειχθεί ότι δεν δουλεύει.»

    [02] Ευρύτερες συναινέσεις για σωτηρία της χώρας ζητά ο Αλ. Τσίπρας

    Ευρύτερες συναινέσεις για τη σωτηρία της χώρας και όχι "συναίνεση στη συνενοχή" ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής κάνοντας λόγο για "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και όχι μόνο μίας παράταξης".

    Ο κ. Τσίπρας ζητά «καθαρή εντολή αυτοδυναμίας», ενώ σημειώνει ότι το μνημόνιο τελειώνει στις 25 Ιανουαρίου και στο νέο τοπίο δεν συμπεριλαμβάνεται η λιτότητα, δεν συμπεριλαμβάνεται η τρόικα και δεν συμπεριλαμβάνονται οι δεσμεύσεις Σαμαρά.

    Δηλώνει ότι βλέπει προσπάθεια να δημιουργηθεί φόβος για το φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ καισημειώνει " έχουμε δεσμευτεί για ένα διακιότερο φορολογικό σύστημα που θα ακουμπά επιτέλους τους οικονομικά ισχυρούς.

    Για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του με έναν φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με προοδευτική κλιμάκωση, υψηλό αφορολόγητο όριο και ευρεία αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών». Προσθέτει ότι «οι μόνοι που πρέπει να φοβούνται είναι όσοι μέχρι σήμερα φοροαποφεύγουν και φοροδιαφεύγουν». Επαναλαμβάνει ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί σημειώνοντας πως "δεν έχουμε αυταπάτες τι θα παραλάβουμε".

    [03] Π. Καμμένος: «Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας Έλληνας ή ξένος που πιστεύει ότι αυτό το χρέος είναι βιώσιμο»

    Τιςπροϋποθέσειςπου θέτει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος για να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑανέλυσε σεσυνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

    Όπως είπε "η Θράκη, το όνομα «Μακεδονία», η μη αποδοχή οποιουδήποτε σχεδίου Ανάν 2, η ΑΟΖ καθώς και η ιδιωτική περιουσία αλλά και η χαμηλή φορολογία" αποτελούν όρους για να συνεργαστεί το κόμμα του με το ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο ίδιος δηλώνει βέβαιος ότι θα μπει στη Βουλή ενω επαναλαμβάνει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο σημειώνοντας «δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας Έλληνας ή ξένος ότι αυτό το χρέος είναι βιώσιμο εκτός από τον ίδιο τον Σαμαρά».

    [04] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ άνω του 3% δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις

    Διαφορά 5 μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η εκτίμηση εκλογικής επιρροής της Public Issue που δημοσιεύει η Αυγή της Κυριακής. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 35,5% έναντι 30,5% της ΝΔ ένω η ψαλίδα μειώνεται κατά 3 μονάδες.

    Η εκτίμηση για τις έδρες φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ στις 144 έναντι 81 της ΝΔ. Η παράσταση νίκης έχει διευρυνθεί και δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται συντριπτικά της Ν.Δ. (70% έναντι μόλις 16%).

    Για την τρίτη θέση δίνουν μάχη Ποτάμι και ΚΚΕ με 7%, ενώ στο 6,5% είναι η Χρυσή Αυγή. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 5% , οι ΑΝΕΛ 3% , το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2% και η ΔΗΜΑΡ 1,5%.

    Εν τω μεταξύ, προβάδισμα 3,1 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπησητης ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,2%, αυξάνοντας τη διαφορά από την προηγούμενη εβδομάδα, και η ΝΔ 28,1%.

    Ακολουθούν το Ποτάμι με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,7%, οι ΑΝΕΛ με 2,7%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,7% ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,6%, λευκό/άκυρο το 2,1% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 9,6%.

    [05] Αντ. Σαμαράς: «Οι συντάξεις δεν θα μειωθούν, σταδιακές αυξήσεις από εδώ και μπρος»

    "Οι συντάξεις δεν θα μειωθούν ! Τελείωσε!Αυξήσεις από εδώ και μπρος. Σταδιακές, νοικοκυρεμένες αυξήσεις" λόγω της ανάπτυξης και της εξόδου από την ύφεση, δηλώνει στο Πρωτο Θέμα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Καλεί όλους τους πολίτες να ψηφίσουν σημειώνοντας ότι οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών. "Όλο το εκλογικό σώμα πρέπει να ψηφίσει! Και αυτοί που τα τελευταία χρόνια απέχουν" λέει χαρακτηριστικά. Προσθέτει πως "ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται την ελπίδα, αλλά φέρνει την απελπισία", σημειώνει ότι " είμαστε πολύ κοντά στο να απογειωθούμε και δεν μας αξίζει τέτοια νέα ταλαιπωρία" αν κερδίσιε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Δηλώνει ότι θα επιδιώξει κυβέρνηση συνεργασίας και ευρύτερες συγκλίσεις "ακόμα και εάν έχει αυτοδυναμία".

    Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη θέση του ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο λέει στις αγορές να μην μας δανείσουν και "οδηγεί τη χώρα στον αναγκαστικό δανεισμό από τους εταίρους μας, δηλαδή σε νέα μνημόνια". Απορρίπτει ως "ανοησίες" ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης με την τρόικα φέρνει πρόσθετη λιτότητα και συμπληρώνει "κάθε χρόνο επιμένουμε στο όχι, του λέμε όχι και πρόσθετη λιτότητα δεν υπάρχει". Ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι για τα περί grexit ότι οι ευρωπαίοι δηλώνουν πως θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ και πως δεν πρέπει να φύγει αλλά ζητούν να τηρήσει τους κανόνες.

    [06] Δ. Κουτσούμπας: «Αν το ΚΚΕ έδειχνε ανοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο λαός δεν θα έδειχνε ανοχή απέναντι στο ΚΚΕ»

    «Ποτέ και πουθενά οι εκλογές από μόνες τους δεν μπόρεσαν να κρίνουν το μέλλον του λαού, σε θετική κατεύθυνση και ούτε πρόκειται. Αυτό μπορεί να το κάνει ο ίδιος ο λαός με την οργάνωση της πάλης του, με την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας του. Φυσικά η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα, μπορεί να συμβάλει, γιατί ένα δυνατό ΚΚΕ δυναμώνει την πάλη του λαού για να πάρει ανάσες σήμερα, να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές αύριο. Οι θέσεις των άλλων κομμάτων δεν εξασφαλίζουν πραγματικές ελπίδες για καλύτερο αύριο για το λαό. Για την κερδοφορία του κεφαλαίου μάλλον ναι» επισήμανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ερωτηθείς αν οι εκλογές θα κρίνουν το παρόν και κυρίως το μέλλον της χώρας.

    Ως προς το ενδεχόμενο «μικρών κατακτήσεων» θετικών για τους εργαζόμενους με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι σε αυτές τις συνθήκες, θετικό για τους εργαζόμενους θα ήταν η ανάκτηση όλων των απωλειών που υπέστησαν στο όνομα των δεσμεύσεων της ΕΕ, της αναγνώρισης του χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός και της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

    Ανέφερε ότι ούτε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ανάκτηση των απωλειών, παραπέμποντας στο «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες», προσθέτοντας «βεβαίως αν μια κυβέρνηση φέρει έναν φιλολαϊκό νόμο, εμείς θα τον ψηφίσουμε. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τους φιλολαϊκούς νόμους που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή;»

    Ερωτηθείς για την ανοχή που ζητά ο κ. Τσίπρας από το ΚΚΕ, είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι αφελής, την ανοχή του λαού ζητά και εννοείται πως δεν θέλει δυνατή την ενοχλητική φωνή του ΚΚΕ απέναντι σε μια κυβέρνησή του, που θα πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη, για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, με τα ίδια τραγικά αποτελέσματα για το λαό».

    [07] Δεν έχουν σχέση με τους τζιχαντιστές του Βελγίου οι δύο ύποπτοι που προσήχθησαν από το Παγκράτι

    Δεν έχει καμία σχέση με τον «εγκέφαλο» των σχεδιαζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βέλγιο, το άτομο που προσήχθη χτες από την περιοχή του Παγκρατίου, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά απο έγγραφο αίτημα των βελγικών αρχών.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, αφού εστάλησαν απο την Αθήνα DNA και δακτυλικά αποτυπώματα του προσαχθέντος,οι βελγικές αρχές απάντησαν προφορικά οτι δεν είναι τελικά αυτός που αναζητούν.

    Το χρονικό της αναστάτωσης που προκλήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ξεκίνησε μετά απο το σήμα των βελγικών αρχών, που ανέφερε ότι, άτομο του οποίου έδωσαν το μικρό όνομα και φωτογραφία, που χρησιμοποιεί συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο, είναι πιθανότατα τζιχαντιστής βελγικής υπηκοότητας, ο οποίος πολεμάει στην Συρία με το ISIS, έχει καταγραφεί να διαπράττει ανατριχιαστικές βαρβαρότητες και θεωρείται ο οργανωτής και χρηματοδότης της ομάδας που επρόκειτο να πραγματοποιήσει τις τρομοκρατικές επιθεσεις στο Βέλγιο.

    Οι πληροφορίες των βελγικών αρχών ανέφεραν επίσης οτι ο τζιχαντιστής είναι στην Αθήνα, απ' όπου μάλιστα συντόνιζε την ομαδα του στο Βέλγιο, με τηλεφωνήματα που έκανε με το συγκεκριμένο τηλέφωνο σε κρατούμενο βελγικών φυλακών.

    Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ έγινε πριν γίνει η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Βέλγιο, κατα την οποία σκοτώθηκαν οι δύο τζιχαντιστές και συνελήφθησαν άλλα 13 άτομα, ενώ είχε έλθει στην Αθήνα κλιμάκιο Βέλγων αστυνομικών για να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές.

    Το κλιμάκιο αποχώρησε στις 16 Ιανουαρίου απο την Αθήνα, αφού έδωσε όλα τα στοιχεία στην ΕΛ.ΑΣ, με βάση τα οποία εντοπίστηκε και προσήχθη χτες, άτομο αλγερινής υπηκοότητας απο το Παγκράτι, μαζί με έναν ομοεθνή του.

    Από την αρχή οι 'Ελληνες αστυνομικοί εξέφραζαν την εκτίμηση οτι ο προσαχθείς είναι άλλο πρόσωπο απο αυτό που πίστευαν οι Βέλγοι, με βάση τις πληροφορίες που είχαν, κάτι που επιβεβαιώθηκε τελικά και απο τις βελγικές αρχές.

    Από την ΕΛ.ΑΣ αναμένεται η έγγραφη απάντηση απο το Βέλγιο, προκειμένου οι δύο προσαχθέντες να αφεθούν ελεύθεροι.

    [08] Σφοδρές μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ στην Ουκρανία

    Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται σήμερα στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, όπου ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει πως απώθησε την επίθεση των φιλορώσων ανταρτών και ένα μέρος της πόλης έχει παραλύσει από τους βομβαρδισμούς.

    Πυρά βαρέων όπλων ακούγονταν στο κέντρο του Ντονέτσκ σε όλη τη διάρκεια της νύκτας και εντάθηκαν περαιτέρω γύρω στις 06:00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται επί τόπου.

    Τα περισσότερα από τα πυρά ακούγονταν από το αεροδρόμιο, αλλά τουλάχιστον δύο φορές οβίδες έπεσαν πολύ πιο κοντά στο κέντρο της πόλης, όπου οι δημόσιες μεταφορές έπαψαν σήμερα να λειτουργούν και τα καταστήματα έκλεισαν, όπως στις συνοικίες που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    Στις 06:00 (ώρα Ελλάδας, "τα ουκρανικά στρατεύματα πήραν διαταγή να ανοίξουν μαζικά πύρ εναντίον των γνωστών θέσεων των αυτονομιστών", γράφει στη σελίδα του στο Facebook ένας σύμβουλος του ουκρανού προέδρου, ο Γιούρι Μπιριούκοφ, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη γραμμή του μετώπου.

    [09] Άνοιξε για την κυκλοφορία η υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης

    Η κυκλοφορία στην υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης ξανάρχισε σήμερα, μετά τη διακοπή της το Σάββατο εξαιτίας μιας πυρκαγιάς που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν οι σήραγγες και να διακοπούν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια των τρένων.

    Η διαχειρίστρια εταιρεία ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι η κυκλοφορία ξανάρχισε από την πλευρά της Βρετανίας στις 04.45 (ώρα Ελλάδας) και από την πλευρά της Γαλλίας στις 06.30.

    Η Eurostar είχε ανακοινώσει από το βράδυ του Σαββάτου ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν όλα τα δρομολόγια των τρένων, αλλά προέβλεψε ότι θα σημειωθούν κάποιες καθυστερήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 January 2015 - 11:30:23 UTC