Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ντρέπομαι να μιλήσω στους Θεσσαλονικείς για το μετρό» δηλώνει ο Π. Καμμένος
  • [02] Αλ. Τσίπρας: «Η Ελλάδα έχει γίνει αποικία χρέους»
  • [03] Ν. Χουντής: «Η προστασία των δανειοληπτών πρώτη κίνηση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»
  • [04] «Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος στυλοβάτης της χώρας» τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [05] Ν. Δένδιας «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται στους πάντες, τα πάντα»
  • [06] Επίτιμη δημότης Σερρών η Κατερίνα Περιστέρη

  • [01] «Ντρέπομαι να μιλήσω στους Θεσσαλονικείς για το μετρό» δηλώνει ο Π. Καμμένος

    «Ντρέπομαι να μιλήσω στους Θεσσαλονικείς για το μετρό, ακούσατε τόσες υποσχέσεις και γι΄αυτό λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του πολιτικού κόσμου» δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

    Απαντώντας σε ερώτηση, σε συνέντευξη τύπου, για την ΕΛΒΟ και την ΕΒΖ, τόνισε ότι «θέλουν να διαλύσουν την πρωτογενή παραγωγή και να βάλουν λουκέτο στην ΕΒΖ» ενώ σχολιάζοντας το τοπίο της ενημέρωσης, υπογράμμισε ότι «θα δουν από την αρχή όλο το θέμα των αδειών για να μην ελέγχεται η ενημέρωση από τρεις «μεγάλους».

    Τάχθηκε δε υπέρ της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, της ΕΡΤ3 και της ΕΡΑ, χαρακτηρίζοντας ως «πραξικόπημα» το κλείσιμό τους.

    «Θέλουμε δημόσια τηλεόραση η οποία να λειτουργεί κάτω από το διακομματικό έλεγχο της βουλής» είπε.

    Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, μίλησαν για τις θέσεις τους, εκπρόσωποι πατριωτικών και δημοκρατικών κινημάτων που συνεργάζονται με τους ΑΝΕΛ, εκφράζοντας την πεποίθησή τους ότι «η ψήφος στους ΑΝΕΛ, σημαίνει εγγύηση προοπτικής».

    [02] Αλ. Τσίπρας: «Η Ελλάδα έχει γίνει αποικία χρέους»

    «Η μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσει για το αύριο αυτής της χώρας, είναι η συζήτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Και παραγωγική ανασυγκρότηση χωρίς στήριξη στον παραγωγό και στον κτηνοτρόφο, δεν υπάρχει».

    Αυτά ανέφερε σήμερα από τα Τρίκαλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε στο εκλογικό κέντρο του κόμματος με τους κτηνοτροφικούς φορείς των Τρικάλων. Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα της παραγωγικής δραστηριότητας της περιοχής, ενώ παρουσίασε και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας.

    Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, έχει γίνει ένα πειραματόζωο διάλυσης της παραγωγικής βάσης, και μετατροπής της Ελλάδος σε μια αποικία χρέους. Αυτά που γίνανε είναι εγκληματικά, πρόσθεσε για να εξηγήσει:

    «Το θέμα είναι πως μπορούμε απο εδώ και πέρα μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις, στα προβλήματα. Το πρώτο που εμάς απασχολεί είναι η μείωση του κόστους παραγωγής. Είτε αυτό αφορά τον παραγωγό, είτε τον κτηνοτρόφο. Έχω την αίσθηση ότι για να μπορέσουμε να ξανακάνουμε τον πρωτογενή τομέα ατμομηχανή ανάπτυξης της πατρίδας, πρέπει να ανασυγκροτήσουμε το συνεταιριστικό κίνημα και να βάλουμε κανόνες στην αγορά».

    [03] Ν. Χουντής: «Η προστασία των δανειοληπτών πρώτη κίνηση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»

    «Μια πρώτη κίνηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η προστασία των δανειοληπτών, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Νίκος Χουντής, μέλος της Πολιτικής Γραματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθήνας.

    «Όπως γνωρίζετε, από την 1η Ιανουαρίου με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και της τρόικα, αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών από τις κατασχέσεις. Χωρίς να θέλω να προεξοφλήσω την ακριβή σειρά κατάθεσης των πρώτων νομοσχεδίων, πιστεύω ότι μια πρώτη κίνηση της μελλοντικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η προστασία των δανειοληπτών»σημειώνει ο κ.Χουντής.

    Πρώην ευρωβουλευτής και νυν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β` Αθήνας, ο Νίκος Χουντής είναι επικεφαλής στην ομάδα επεξεργασίας των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο χρέος.

    «Η θέση ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και απαιτείται μια γενναία διευθέτησή του, αρχίζει να γίνεται ηγεμονική. Τώρα, πλέον, και κυβερνητικοί παράγοντες των κρατών μελών της ΕΕ, αρχίζουν να συμμερίζονται τις θέσεις και την οπτική του ΣΥΡΙΖΑ.Πιστεύω ότι οι διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσει, για πρώτη φορά, με τους δανειστές μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουνσε αμοιβαία επωφελή λύση για το πρόβλημα του ελληνικού και ευρωπαϊκού χρέους, μέσω και των απαιτούμενων πολιτικών και διακυβερνητικών συμμαχιών, κάποιες από τις οποίες, ήδη, διαφαίνονται»εκτιμά ο κ.Χουντής.

    [04] «Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος στυλοβάτης της χώρας» τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος

    «Ο μόνος στυλοβάτης της χώρας είναι το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ.

    «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, όλο το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Εδώ πάλλεται η ψυχή του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος μας είναι εδώ. Εδώ είναι το σπίτι μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για δισταγμούς. Η ψήφος για την πατρίδα είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.

    Για το ΠΑΣΟΚ τόνισε πως έχει όλα τα εχέγγυα για να είναι ο εγγυητής, ο καταλύτης της εθνικής στρατηγικής από τη θέση του τρίτου κόμματος, διευκρινίζοντας, όμως, ότι «δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ, δεν θέλει σώνει και καλά να είναι κυβερνητική ουρά».

    Σχετικά με το Ποτάμι, που διεκδικεί την τρίτη θέση υπενθύμισε την πορεία της ΔΗΜΑΡ για την οποία είπε ότι «μπήκε στην κυβέρνηση, βγήκε, έφυγε, γύρισε και εξαφανίστηκε». Χαρακτήρισε το Ποτάμι «κοινοπρακτικό σχήμα» και παρατήρησε πως «όλα τα ποτάμια χύνονται στη θάλασσα της εθνικής ευθύνης»

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε επικίνδυνες και αδιέξοδες την πολιτική «εκφοβισμού» της Ν.Δ., ότι η χώρα θα καταστραφεί, και την πολιτική «κουτοπόνηρου εφησυχασμού» του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όλα θα πάνε καλά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να παίξει ρόλο. Θεμιτό. Ετσι γίνεται στις δημοκρατίες, αλλάζουν οι κυβερνήσεις. Αλλά όταν δεν έχεις δώσει συναίνεση, δεν θα πάρεις συναίνεση», δήλωσε υπογραμμίζοντας ότι με τη συμπεριφορά του ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει συστηματικά και μακροπρόθεσμα τις προϋποθέσεις να δημιουργηθεί ένα μέτωπο εθνικής ευθύνης και συναίνεσης.

    [05] Ν. Δένδιας «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται στους πάντες, τα πάντα»

    «Με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν αποφύγουμε ένα GREXIT, δεν θα αποφύγουμε το πισωγύρισμα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και υποψήφιος βουλευτής στη Β` Αθήνας με τη ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

    «Μέσα από την πολυγλωσσία του και τις αντιφατικές δηλώσεις των στελεχών του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει ένα ιδεολογικό «Σούπερ Μάρκετ», αλλοπρόσαλλων ιδεών και απίθανων υποσχέσεων. Υπόσχεται στους πάντες, τα πάντα και τα αντίθετα. Μου ακούγεται σαν να ζητά «λευκή επιταγή» ? Δεν νομίζω πως έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της περίστασης. Η λογική φοβάμαι ότι είναι «να πάρουμε την εξουσία και θα δούμε τι θα κάνουμε»! Είναι κατά τη γνώμη μου λάθος η συζήτηση για το αν και κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ?Plan B?, γιατί δεν φαίνεται να έχει ούτε ?Plan A? εκτιμά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

    Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν δεύτερη τη ΝΔ, ο κ.Δένδιας σημειώνει ότι «μία εβδομάδα στην πολιτική είναι μεγάλος χρόνος, πόσο μάλλον σε προεκλογική περίοδο. Εμείς πρέπει να πείσουμε όλους για την αναγκαιότητα του να ψηφίσουν Ν.Δ, για το όραμά μας να κτίσουμε σε υγιείς βάσεις την Ελλάδα του 21ου αιώνα και όχι να αναπαλαιώσουμε τα χειρότερα κομμάτια της Ελλάδας του 1980! Να πείσουμε πχ το εκλογικό σώμα πως εάν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα, υπάρχει μέσω τομών, αλλαγών και Μεταρρυθμίσεων»

    Ο κ.Δένδιας τονίζει πως η διακυβέρνηση του τόπου δεν ήταν εύκολη τα τελευταία δυόμισι χρόνια. «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα δίδυμα ελλείμματα, την αύξηση της ανεργίας, την ανομία, την φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού και όλα αυτά μέσα σε ένα δηλητηριασμένο πολιτικά και κοινωνικά κλίμα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τους εμπόρους ελπίδων και υποσχέσεων, και τους αρνητές της πραγματικότητας. Και έπρεπε να ανταποκριθούμε στις διεθνείς μας υποχρεώσεις ως σοβαρή χώρα. Η κυβέρνησή μας, υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και κυρίως μέσα από τις θυσίες του ελληνικού λαού, κατάφερε να αντιμετωπίσει τα ελλείμματα, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας, να πετύχει την ανάταξη των δημόσιων οικονομικών και να θέσει νέες και υγιείς βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη. Μετά από έξι χρόνια ύφεσης η χώρα μας πέρασε σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Η ανεργία άρχισε επιτέλους να μειώνεται. Επιπλέον για δεύτερη χρονιά επιτύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα.

    [06] Επίτιμη δημότης Σερρών η Κατερίνα Περιστέρη

    Επίτιμη δημότης Σερρών ανακηρύχθηκε η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, ύστερα από την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

    «Είναι μεγάλη μέρα για μένα σήμερα. Νιώθω Σερραία γιατί από το 2004 βρίσκομαι στις Σέρρες και χαίρομαι να προσφέρω γι αυτόν τον τόπο» είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η Κατερίνα Περιστέρη, ενώ για ακόμη μία φορά ευχαρίστησε τους συνεργάτες της που βρίσκονται δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια του ανασκαφικού της έργου.

    Στην Προϊσταμένη της ΚΗ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη, απενεμήθη το Μετάλλιο του ένδοξου ήρωα «Εμμανουήλ Παππά» καθώς και μία ιδιαίτερη τιμητική πλακέτα, ως ένδειξη τιμής για την πολύτιμη προσφορά της στην ιστορία του τόπου, με την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων του νομού και του ταφικού μνημείου στο τύμβο Καστά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 January 2015 - 13:30:21 UTC