Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: «Κανείς δεν θα χάσει το σπίτι του αν το Ποτάμι είναι ισχυρό»
  • [02] Χ. Αθανασίου: Έσπασε το απόστημα της δράσης κυκλωμάτων στις φυλακές
  • [03] Δημοψήφισμα για το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου
  • [04] Φ. Κουβέλης: «Δεν είμαστε μπαλαντέρ, όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι»
  • [05] Απολύθηκαν 695 δημόσιοι υπάλληλοι το 2014, για ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους
  • [06] Φορολογική μεταρρύθμιση προς όφελος της μεσαίας τάξης, προτείνει ο Μπ. Ομπάμα
  • [07] Μαζική απαγωγή στο Καμερούν από ισλαμιστές μαχητές
  • [08] Ματαιώθηκε η πορεία του κινήματος Pegida στη Δρέσδη
  • [09] ΠΑΟΚ-Πλατανιάς Χανίων 1-0
  • [10] ΠΑΣ Γιάννια-Πανθρακικός 2-2

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: «Κανείς δεν θα χάσει το σπίτι του αν το Ποτάμι είναι ισχυρό»

    Κατά του ΕΝΦΙΑ και των πλειστηριασμών σε σχέση με την πρώτη κατοικία, κατά των μαζικών απολύσεων στο δημόσιο, υπέρ της μείωσης των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, της σταδιακής ενίσχυσης των χαμηλόμισθων, της δραστικής μείωσης της χρηματοδότησης των κομμάτων και της κατάργησης των φορολογικών και συνταξιοδοτικών προνομίων των βουλευτών, αλλά υπέρ και νέων δεδομένων όσον αφορά στις άδειες των καναλιών και τη δημόσια τηλεόραση τάσσεται, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στη WEB TV του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

    «Αν κάποιος έχει μία πρώτη κατοικία και δεν έχει άλλα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορεί να πληρώνει ΕΝΦΙΑ, δεν πληρώνει νοίκι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, εξηγώντας επίσης ότι «οι άνθρωποι που έχουν ένα σπίτι σε δάνειο» θα έχουν «τέτοιες ρυθμίσεις και διευκολύνσεις που δεν θα φτάνει το σπίτι σε πλειστηριασμό με κανένα τρόπο». Σχετικά με τον ΦΠΑ τονίζει ότι «οι φόροι πρέπει να είναι μόνιμοι», σημειώνει ότι «σήμερα το δημόσιο δεν έχει λόγο να κάνει μαζικές απολύσεις», ότι «πρέπει να ενισχυθούν οι χαμηλόμισθοι και πρέπει να υπάρξουν αυξήσεις», ενώ για τα κόμματα λέει ότι πρέπει «να μειωθεί η χρηματοδότηση στο ελάχιστο δυνατόν», να πληρώσουν τα χρέη τους, να δρομολογηθεί η άρση της ασυλίας των βουλευτών αλλά χωρίς αναδρομική ισχύ, ενώ οι βουλευτές πρέπει να είναι «χωρίς προνόμια, ούτε φορολογικά, ούτε συνταξιοδοτικά».

    Σχετικά με τις άδειες των καναλιών αναφέρει ότι πρέπει «να προκηρύσσονται οι συχνότητες, αυτοί που παίρνουν τα κανάλια θα πρέπει να πληρώνουν», ενώ για τη ΝΕΡΙΤ λέει ότι έγιναν λάθη, γι αυτό «την επόμενη μέρα θα πρέπει να σκεφτούμε πως θα υπάρχει μία καινούρια δημόσια τηλεόραση των Ελλήνων».

    [02] Χ. Αθανασίου: Έσπασε το απόστημα της δράσης κυκλωμάτων στις φυλακές

    Με αφορμή την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού που ενέχεται σε εκβιάσεις και εκρήξεις ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου προέβη στην εξής δήλωση:

    «Η εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε μέσα από τις φυλακές και συνδεόταν με υποθέσεις τρομοκρατίας είναι μια ακόμα απόδειξη, ότι σήμερα η οργανωμένη Πολιτεία έχει δημιουργήσει ισχυρούς μηχανισμούς για την τήρηση της νομιμότητας.

    Οργανώσαμε ένα κράτος με δομές που στηρίζουν την ασφάλεια του πολίτη και τη λειτουργία των θεσμών και των δομών της κοινωνίας, όχι πια με το μοντέλο της διαφθοράς και της βίας αλλά με αυτό της ασφάλειας και της ισότητας απέναντι στο νόμο.

    Ένας τέτοιος θεσμός είναι και οι φυλακές τύπου Γ' (υψίστης ασφαλείας), στις οποίες ήδη κρατούνται οι επικίνδυνοι κακοποιοί και οι τρομοκράτες υπό συνθήκες απόλυτης προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και αποφυγής οποιασδήποτε πιθανότητας δραπέτευσής τους. Ταυτόχρονα οι δομές και οι παρεμβάσεις που κάναμε μέσα στη λειτουργία των καταστημάτων κράτησης έχουν σπάσει το απόστημα της δράσης παράνομων κυκλωμάτων και της εκκόλαψης νέων εγκληματικών δράσεων που σχεδιάζονταν μέσα από τις φυλακές».

    [03] Δημοψήφισμα για το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου

    Δημοψήφισμα για το Ελληνικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση, σε συνεννόηση με τους εταίρους και εσωτερική διαβούλευση, πρότεινε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε.

    Σημείωσε ότι αυτό πρέπει να γίνει για 3 λόγους: 1ον) Γιατί είναι το ουσιαστικό διαπραγματευτικό χαρτί οποιασδήποτε κυβέρνησης, 2ον) Γιατί εγγυάται ότι καμιά κυβέρνηση δεν θα φέρει μέτρα και πολιτικές που αποτελούν νέα άδικα βάρη ή αποσταθεροποιούν τη χώρα, 3ον) Γιατί θα μπορέσει να αποτελέσει συμβόλαιο και εγγύηση μεταξύ του ελληνικού λαού και των υπόλοιπων λαών της ΕΕ. Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε ένα «Ελληνικό Σχέδιο» μεγάλων αλλαγών το οποίο θα οδηγεί στην ομαλή έξοδο της χώρας στις αγορές, θα δείχνει την απόφαση της χώρας για σύγκρουση με τα κακώς κείμενα, θα αυξάνει τη διαπραγματευτική ισχύ στη διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους. Σημείωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει «λευκή επιταγή» σε κανέναν, επιβάλλεται να υπάρξουν συνεργασίες και όχι πόλωση και πως το «Κίνημα» εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει «λευκή επιταγή» σε κανέναν. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν θεωρεί τις εκλογές «δημοψήφισμα» γιατί σε αυτές επιλέγουμε κόμματα, πρόσωπα και προγράμματα και πως προεκλογικά μπορεί να τάζονται πολλά, παραπέμποντας στην περίπτωση του κ. Σαμαρά με τα «Ζάππεια». Αναφέροντας τους όρους με τους οποίους θα μπορούσε το «Κίνημα» να συνεργαστεί με την όποια επόμενη κυβέρνηση, σημείωσε ότι το πρώτο είναι να υπάρξει συμφωνία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, το δεύτερο είναι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. «Έχουμε μια ευκαιρία, μην την σπαταλήσουμε», είπε και χαρακτήρισε ότι η λύση για τη χώρα δεν είναι η έξοδος από το μνημόνιο αλλά πρωτίστως η καταπολέμηση των αιτιών που οδήγησαν σε αυτό. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ισχυρότερο μήνυμα προς τους εταίρους μπορεί να δοθεί με την ανακοίνωση της πρόθεσης να γίνει δημοψήφισμα και επέστησε την προσοχή στη νέα κυβέρνηση να προσέξει τι θα κάνει γιατί γίνονται και ατυχήματα και έχουν ειπωθεί και πολλές υπερβολές. Πρόσθεσε πως οι Ευρωπαίοι έχουν την αίσθηση ότι η χώρα δεν θέλει να κάνει αλλαγές. Υποστήριξε ότι η Ευρώπη έχει σκληρύνει επειδή έχει μπει σε φάση μεγαλύτερου εθνικισμού. Επιπλέον, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το χρέος είπε ότι το ΔΝΤ είναι σύμμαχός μας για το χρέος και πως αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί. Κατηγόρησε τη Γερμανία ότι τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά διότι ενώ αποδέχεται τα δημοσιονομικά μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ δεν αποδέχεται τη θέση του για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

    [04] Φ. Κουβέλης: «Δεν είμαστε μπαλαντέρ, όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι»

    "Κυβερνητικούς μπαλαντέρ" χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ολοκλήρωσε την προεκλογική του περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα. "O τόπος πρέπει να βγει από την ασφυξία της κρίσης, της λιτότητας και της ανεργίας. Οι πολίτες κρατούν την τύχη του στα χέρια τους", δήλωσε ο κ. Κουβέλης και συνέχισε: "Ο συνδυασμός «Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερά» τους καλεί να αποφασίσουν με την καρδιά και το μυαλό και να στηρίξουν μια συμπαράταξη ευθύνης και αξιοπιστίας που επιδιώκει την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, κρατώντας σταθερά τη χώρα στις ράγες της Ευρωζώνης». «Εμείς δεν είμαστε μπαλαντέρ, όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, η όποια μετεκλογική συνεργασία πρέπει να βασίζεται σε προγραμματική συνεργασία και μόνο σε αυτή τη βάση μπορεί να επιτευχθεί».

    [05] Απολύθηκαν 695 δημόσιοι υπάλληλοι το 2014, για ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους

    Συνολικά 695 δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν μέσα στο 2014, για ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους, ενώ κατά το τελευταίο τετράμηνο του έτους (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος) απομακρύνθηκαν 133, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Όπως σημειώνεται από το υπουργείο, το οποίο τονίζει ότι η ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης και η επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών αποδίδει σημαντικό αποτέλεσμα και «εδραίωσε την αντίληψη ότι η εποχή της ατιμωρησίας παρήλθε ανεπιστρεπτί, τα τρία προηγούμενα χρόνια είχαν απομακρυνθεί για τους ίδιους λόγους συνολικά 351 υπάλληλοι. Με αφορμή τα στοιχεία που έδωσε σήμερα το υπουργείο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «όταν υπάρχει βούληση και σχέδιο δράσης μπορούμε να πετύχουμε σημαντικές νίκες κατά της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης. Αποδείξαμε ότι αυτό που έλειπε από τη Δημόσια Διοίκηση ήταν η πολιτική βούληση, η οργάνωση και η εισαγωγή δομών και διαδικασιών που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των οργάνων ελέγχου. Αυτή τη μάχη, με τη στήριξη των πολιτών, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε, καθώς έχουμε σύμμαχο τη σιωπηλή, αλλά συντριπτική, πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, που στήριξαν έμπρακτα το σχέδιο αυτό και συνέβαλλαν καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων του. Η Δημόσια Διοίκηση δεν αντέχει να γυρίσει σε νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος, που θα τη βυθίσουν στην ανυποληψία».

    [06] Φορολογική μεταρρύθμιση προς όφελος της μεσαίας τάξης, προτείνει ο Μπ. Ομπάμα

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα παρουσιάσει την Τρίτη, στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης, μια φορολογική μεταρρύθμιση η οποία θα καταργήσει τα φορολογικά "παραθυράκια" που εκμεταλλεύονται οι πιο πλούσιοι και θα μειώσει τους φόρους για τα περισσότερα νοικοκυριά, ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, ο Λευκός Οίκος.

    Ως έχουν, οι φορολογικές προτάσεις του αμερικανού προέδρου, οι οποίες παρουσιάσθηκαν από την κυβέρνηση σ' ένα έγγραφο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, δεν φαίνεται να έχουν μεγάλο μέλλον στο Κογκρέσο, στο οποίο κυριαρχούν πλέον οι Ρεπουμπλικάνοι. Ωστόσο συγκεκριμενοποιούν τη βούληση του Δημοκρατικού Κόμματος να αυξήσει τη φορολογική πίεση στο 1% των πιο πλούσιων νοικοκυριών ώστε να χρηματοδοτηθούν νέες αρωγές για τη μεσαία τάξη.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα προτείνει να καταργηθεί "το μεγαλύτερο, ίσως, φορολογικό παραθυράκι όλου του φορολογικού κώδικα για τους ιδιώτες", το οποίο αφορά τη φορολόγηση των εισοδημάτων από κεφάλαια. Το εν λόγω "παραθυράκι" επιτρέπει αυτή τη στιγμή να καταβάλλεται καθόλου ή ελάχιστος φόρος για τις υπεραξίες που πραγματοποιούνται από κληρονομημένα ενεργητικά.

    Η κατάργηση της σχετικής διάταξης θα έπληττε σχεδόν αποκλειστικά το 1% των πιο πλούσιων φορολογουμένων και το 80% της προσπάθειας θα αφορούσε το 0,1% των πιο εύπορων, δηλαδή αυτούς των οποίων τα εισοδήματα υπερβαίνουν τα δύο εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

    [07] Μαζική απαγωγή στο Καμερούν από ισλαμιστές μαχητές

    Ισλαμιστές μαχητές από τη Νιγηρία, που φέρεται να είναι μέλη της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, απήγαγαν περίπου 80 ανθρώπους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, και σκότωσαν τρεις άλλους σήμερα σε μία επίθεση πέρα από τα σύνορα εναντίον ενός χωριού στο βόρειο Καμερούν, δήλωσε ο στρατός και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

    Υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού που έχει αναπτυχθεί στο βόρειο Καμερούν δήλωσε πως η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί, είχε στόχο το χωριό Μαμπάς.

    Οι επιτιθέμενοι πήραν μαζί τους κάπου 30 ενήλικες, κυρίως βοσκούς, και περίπου 50 παιδιά ηλικίας από 10 έως 15 ετών.

    Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ίσα Τσιρόμα επιβεβαίωσε την επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, είπε, καθώς και τις απαγωγές, αλλά δεν ήταν σε θέση να πει με βεβαιότητα πόσοι άνθρωποι απήχθησαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

    [08] Ματαιώθηκε η πορεία του κινήματος Pegida στη Δρέσδη

    Η πορεία του γερμανικού αντιισλαμικού κινήματος Pegida, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, Δευτέρα, στην ανατολική πόλη της Δρέσδης, ματαιώθηκε εξαιτίας συγκεκριμένης απειλής επίθεσης εναντίον ενός από τους ηγέτες του στη διάρκεια αυτής της εβδομαδιαίας συγκέντρωσης, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία στη Δρέσδη. Επιβεβαιώνοντας μια ανακοίνωση που είχε δημοσιοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας του Pegida στο Facebook, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Δρέσδης δήλωσε πως επιβλήθηκε για αύριο "γενική απαγόρευση" σε όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις. Η απαγόρευση περιλαμβάνει την οργάνωση που αυτοαποκαλείται "Πατριώτες Ευρωπαίοι Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης" (Pegida).

    "Η αστυνομία στη Δρέσδη έλαβε πληροφορίες για μια συγκεκριμένη απειλή εναντίον της εβδομαδιαίας συγκέντρωσης του Pegida", ανακοίνωσε η αστυνομία επικαλούμενη πληροφορίες που έλαβε από τη γερμανική εγκληματολογική αστυνομία BKA και την εγκληματολογική υπηρεσία της Σαξονίας.

    [09] ΠΑΟΚ-Πλατανιάς Χανίων 1-0

    Με νίκη συνέχισε ο ΠΑΟΚ τις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λίγκα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 1-0 του Πλατανιά Χανίων στην Τούμπα, σε αναμέτρηση για τη 19η αγωνιστική, και πέρασε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, εν αναμονή του αποτελέσματος της αποψινής (19:30) αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό. Το γκολ που χάρισε το «τρίποντο» στους Θεσσαλονικείς πέτυχε ο Αθανασιάδης στο 24΄.

    [10] ΠΑΣ Γιάννια-Πανθρακικός 2-2

    Ισόπαλος 2-2 έληξε ο αγώνας στα Ιωάννινα ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Πανθρακικό για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές με τον Μανιά (10΄, 57΄) και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν ισάριθμες με τους Χασομέρη (47΄) και Κάσες (84΄).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 January 2015 - 17:30:23 UTC