Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αυτοδυναμία για «να ξαναγίνει ο λαός μας αυτοδύναμος»
  • [02] Αντ. Σαμαράς: «Μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν μνημόνια»
  • [03] Π. Καμμένος: Δυνατοί ΑΝΕΛ στη Βουλή για να μην έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Πυροβολισμοί κοντά στην κατοικία του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
  • [05] Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από τo ευρώ το 81% των Γερμανών, σε δημοσκόπηση της FAZ
  • [06] Μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Συρία
  • [07] Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αυτοδυναμία για «να ξαναγίνει ο λαός μας αυτοδύναμος»

    Αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη, «για να ξαναγίνει ο λαός μας αυτοδύναμος» ζήτησε σήμερα το απόγευμα και από τον Βόλο, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του ομιλίας στην Μαγνήσια. Όπως υποστήριξε, στις 25 Ιανουαρίου κλείνουν οριστικά οι λογαριασμοί με το πολιτικό παρελθόν.

    Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε άνοιγμα τόσο προς τους ψηφοφόρους τους μεσαίου χώρου όσο και ειδικότερα της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας: «ο κ. Σαμαράς θεωρεί τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, τους συντηρητικούς ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης, δική του ιδιοκτησία. Θα διαψευσθεί όμως οικτρά». Και συμπλήρωσε: «στους ψηφοφόρους της ΝΔ στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: δώστε μας τη δύναμη κι ελάτε μαζί μας να διεκδικήσουμε πραγματικά μια καλύτερη λύση για την πατρίδα μας, μέσα στην ευρωζώνη. Ο στόχος μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες και να κάνουμε πράξη την κοινωνική ευαισθησία που δεν είναι μονοπώλιο κανενός».

    Ο Αλ. Τσίπρας σχολιάζοντας ότι αυτοί που είναι σε πανικό προσπαθούν τώρα να τρομοκρατήσουν τον λαό έδωσε απαντήσεις - εγγυήσεις με «καθαρές κουβέντες», όπως είπε, σε έξι «επίμαχα» σημεία: πρώτον ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το ευρώ χωρίς άλλες θυσίες εκ μέρους των πολιτών. Δεύτερον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Τρίτον εγγυάται και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το 2015 τον ΕΝΦΙΑ και θα σταματήσει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Τέταρτον εγγυάται για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ. «Ένα φορολογικό σύστημα που δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί λαθρέμπορους και φοροφυγάδες», όπως είπε χαρακτηριστικά. Πέμπτον δεσμεύεται για το τέλος της διαπλοκής και εγγυάται ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επιστρέψουν στον τόπο. Εγγυάται, όπως υπογράμμισε, ότι θα καταλογισθούν οι πολιτικές ευθύνες και θα αναζητηθούν και οι ποινικές εκεί όπου υπάρχουν. Έκτον εγγυάται ότι από την επομένη των εκλογών θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης.

    Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί θα είναι η αρχή του τέλους της λιτότητας και των μνημονίων, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος για μία ακόμη φορά κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά για «ρεσιτάλ κινδυνολογίας», «λαϊκισμό» και «παροχολογία». Το σύστημα που πεθαίνει, ξέρει ότι εμάς δεν θα μας βάλει στο τσεπάκι του, για αυτό και κατέφυγε στην τρομοκρατία του GREXIT, του bankrun, παρατήρησε. Αυτήν την προπαγάνδα, όμως, την τελείωσε η ίδια η Ευρώπη. Τράβηξαν το χαλί της τρομοκρατίας οι ίδιοι οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έμειναν μόνο κάτι οίκοι αξιολόγησης να στηρίξουν τους λύκους. Έμεινε μόνο ο κ. Σόιμπλε και ένας άθλιος τεχνητός τραπεζικός πανικός. Σκέφτονται μάλιστα, πρόσθεσε, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξαναφέρουν αυτό το ψεύτικο πανικό όσο πιο επίσημα μπορούν, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Αυτό είναι το τελευταίο τους χαρτί, το χαρτί της απελπισίας. Αλλά είναι πια αργά! Ο λαός έχει ήδη αποφασίσει. Έχει στρέψει την πλάτη στους εκβιαστές και τους τρομοκράτες. Ο λαός πια τρομοκρατεί τους τρομοκράτες.

    [02] Αντ. Σαμαράς: «Μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν μνημόνια»

    Αισιόδοξος για τη νίκη την Κυριακή εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο κατάμεστο στάδιο Τέντα της Καλαμάτας, όπου οι συμπατριώτες του τού επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι "μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν νέα μνημόνια" καθώς επίσης ότι "εξυπηρετεί τα συμφέροντα των βολεμένων και του λόμπι της δραχμής".

    Η αναμέτρηση αφορά το μέλλον του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "η νίκη της ΝΔ την Κυριακή δεν αφορά μόνο την δική μας παράταξη αλλά όλους τους Έλληνες που θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ γιατί η απέναντι πλευρά μας οδηγεί στην σύγκρουση με την Ευρώπη. Θέλουν να σώσουν τα προνόμια των βολεμένων, των συνδικαλιστών τύπου Φωτόπουλου. Αυτό όμως που κυρίως αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα συμφέροντα του λόμπι της δραχμής. Στις 25 Ιανουαρίου λοιπόν δεν αναμετρώνται δύο προτάσεις γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προτάσεις, έχει ασυναρτησίες, ενώ εμείς θέλουμε να γίνει η Ελλάδα μία χώρα φυσιολογική που δεν θα την πνίγουν τα ελλείμματα και τα χρέη. Το τί θα γίνει θα κριθεί από εσάς, έστω και με μία ψήφο γιατί όποιος πάρει έστω και μία ψήφο παραπάνω θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών. Εμείς θα σχηματίσουμε αμέσως κυβέρνηση". Έκανε έκκληση να μην χαθεί ούτε μία ψήφος: "Μπροστά στην κάλπη ανεξάρτητα από το τί ψήφιζε ο καθένας στο παρελθόν ανεξάρτητα από τις πολιτικές προτιμήσεις θα αποφασίσει ποιά Ελλάδα θέλει για το αύριο".

    Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε για προσπάθεια εξαπάτησης της κοινωνίας. Είπε ο πρωθυπουργός: "Τώρα μιλούν για κούρεμα του χρέους. Αυτό είναι η καινούργια απάτη. Γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι καμία χώρα της Ευρώπης δεν θα δεχθεί κούρεμα αφού μας έχουν δανείσει με χαμηλότερα επιτόκια από ότι δανείζονται εκείνοι. Στην συνέχεια όμως θα πει ότι δεν φταίω εγώ και γι αυτό πρέπει να σας βάλω χέρι στις καταθέσεις. Τσίπρας ο σκηνοθέτης της απάτης. Μέσα σε δύο μέρες είπαν τα εξής: ότι θα φορολογήσουν τα ακίνητα ότι θα φορολογήσουν τις αναλήψεις ακόμη και από τα ΑΤΜ και ότι θα φορολογήσουν τις καταθέσεις. Μία ακόμη απάτη είναι ότι αφού δεν του αρνήθηκαν όλοι την συνεργασία είπε ότι θα βγει αυτοδύναμος. Σήμερα όμως χρειάζονται συμμαχίες, χρειάζεται να έχουμε ενότητα στα δύσκολα οι Έλληνες. ΣΥΡΙΖΑ είναι το άλλο όνομα της πολιτικής αβεβαιότητας, αν κέρδιζαν θα έφερναν επιστροφή στα ελλείμματα, στην ύφεση και παραμονή στα μνημόνια.

    Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντιδρούν στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Συνέχισε λέγοντας: "Ευτυχώς έχουμε θωρακίσει την χώρα μέσα στους κοινοτικούς θεσμούς και κερδίζουμε την μάχη για να ενταχθεί η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση του κ. Ντράγκι. Όταν κερδίσουμε τις εκλογές όλα θα αποκατασταθούν. Όταν η ΝΔ κερδίσει θα υπογράψουμε την νέα συμφωνία, θα βγούμε από τα μνημόνια και η χώρα θα μπει για τα καλά στον δρόμο της ανάπτυξης. Λέει ο κ. Τσίπρας ότι μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα. Πότε διαπραγματεύτηκε; με τις συνιστώσες του; εμείς διαπραγματευόμαστε τρία χρόνια. Η τρόικα δεν ήθελε τίποτε από όσα κάνουμε, τη μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης, τη μείωση στο ΦΠΑ, τις 100 δόσεις. 'Αλλο καλός διαπραγματευτής και άλλο τζάμπα μάγκας. Με κατηγόρησαν με βαριές κουβέντες ότι ευθυνόμαστε για τα πάντα. Απαντώ: παρέλαβα μία Ελλάδα στην πιο βαθιά κρίση της ιστορίας της. Συμμάζεψα το κράτος έφερα, αξιοπιστία, ηγήθηκα μίας κυβέρνησης που ισοσκέλισε τον προϋπολογισμό, έφερε μείωση στην ανεργία.

    [03] Π. Καμμένος: Δυνατοί ΑΝΕΛ στη Βουλή για να μην έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ

    «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα επιδιώξουν να μην έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι για να αποτελέσουν την πατριωτική συνιστώσα, αλλά την πατριωτική δικλείδα στην αυριανή κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, που έγινε στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς».

    Ο κ. Καμμένος μίλησε για «χούντα που κρατά στα χέρια της την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια που παραδίδει με απόφαση του ελληνικού λαού στις 25 του μήνα». Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι θέλει να συνεργαστεί με τον Γιώργο Παπανδρέου και σχολίασε πως «αποκαλύπτεται η συμμορία του κολλεγίου». Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να «τρομοκρατήσει» τους ψηφοφόρους και τους κάλεσε να αντιδράσουν λέγοντας: «Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες με την ψήφο σας».

    «Πρώτο μέλημα είναι να πάρουμε πίσω την εθνική μας κυριαρχία, γιατί η πατρίδα μας έχει παραδοθεί σε ξένα χέρια», επισήμανε ο κ. Καμμένος. Χαρακτήρισε «παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας» τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόϊμπλε ότι όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί στην Ελλάδα η πολιτική είναι μία.

    Μίλησε, ακόμα, και για «παρέμβαση» του πρέσβη των ΗΠΑ σχετικά με την αναφορά του ότι η νέα κυβέρνηση θα λύσει το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ με τον όρο Μακεδονία και παρατήρησε: «Η Μακεδονία είναι ελληνική. Δεν την παραδίδουμε σε κανένα. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είμαστε η εγγύηση. Στέλνω μήνυμα σε αυτούς που φεύγουν και σε αυτούς που έρχονται. Ο κ. Σαμαράς αποδείχθηκε ότι το 1993 έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις 400.000 ψηφιακές συσκευές και όχι για το όνομα της Μακεδονίας. Και στον ΣΥΡΙΖΑ: Θα επιδιώξουμε να μην έχετε αυτοδυναμία. Μη διανοηθείτε να διαπραγματευτείτε το όνομα της Μακεδονίας. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις κόκκινες γραμμές».

    [04] Πυροβολισμοί κοντά στην κατοικία του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

    Πυροβολισμοί εβλήθησαν κοντά στην κατοικία του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ από ένα διερχόμενο όχημα το βράδυ του Σαββάτου, όμως ο αντιπρόεδρος και η σύζυγός του, Τζιλ, δεν βρίσκονταν στο σπίτι, ανέφερε σήμερα στην ιστοσελίδα του το CNN.

    Το CNN επικαλέστηκε έναν αξιωματούχο της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ ο οποίος δήλωσε πως πολλοί πυροβολισμοί εβλήθησαν σε έναν δημόσιο δρόμο έξω από μία εγκατεστημένη περίμετρο ασφαλείας και ακούστηκαν από το προσωπικό της Μυστικής Υπηρεσίας που υπηρετεί στην κατοικία. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 20:25 τοπική ώρα (01:25 της Κυριακής ώρα Γκρίνουιτς).

    Αναμένεται να πραγματοποιηθούν έρευνες έξω από το σπίτι και σε κοντινές κατοικίες στην κομητεία Νιου Κασλ ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιο από τα κτίρια κτυπήθηκε από σφαίρες, ανέφερε το CNN. Η κατοικία του αντιπροέδρου βρίσκεται σε απόσταση πολλών εκατοντάδων μέτρων από τον κύριο δρόμο απ? όπου εβλήθησαν τα πυρά. Η Μυστική Υπηρεσία ανέφερε πως η τοπική αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο σε ένα αυτοκίνητο που προσπάθησε να προσπεράσει έναν αστυνομικό ο οποίος ασφάλιζε την εξωτερική περίμετρο της περιοχής.

    [05] Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από τo ευρώ το 81% των Γερμανών, σε δημοσκόπηση της FAZ

    Δημοσκόπηση με το ερώτημα «Πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ;», διενεργεί στην ηλεκτρονική σελίδα της η γερμανική "Frankfurter Allgemeine Zeitung", με το 81% να απαντά καταφατικά και μόλις το 19% να εκφράζει αντίθετη άποψη.

    Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, το 54% απαντά «Ναι, καλύτερα ένα τέλος με τρόμο παρά ένας τρόμος χωρίς τέλος», ενώ το 27% απαντά «Ναι, δεν πρέπει να επιτρέπουμε στην Ελλάδα να μας εκβιάζει». Το 13% δηλώνει «Όχι, η Ευρωζώνη είναι και μια κοινότητα αλληλεγγύης», ενώ το 6% «Όχι, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο».

    Ενδεικτικό πάντως του ενδιαφέροντος της γερμανικής κοινής γνώμης για τις εξελίξεις στην Ελλάδα είναι ότι έχουν καταγραφεί ως τώρα πάνω από 24.100 ψήφοι, ενώ σε αντίστοιχες δημοσκοπήσεις της FAZ σπανίως οι συμμετέχοντες φθάνουν τις 10.000.

    [06] Μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Συρία

    Πέντε μέλη της Χεζμπολάχ, περιλαμβανομένου ενός διοικητή της οργάνωσης, σκοτώθηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στη Συρία, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας του Λιβάνου. Δύο πηγές που πρόσκεινται στη Χεζμπολάχ δήλωσαν ότι κατά την ισραηλινή επίθεση σκοτώθηκε ο γιος του τέως στρατιωτικού ηγέτη της οργάνωσης Ιμάντ Μουγκνίγια.

    Ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός Channel 10 μετέδωσε πως επίσημη ισραηλινή πηγή επιβεβαίωσε πως το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα μία επιδρομή στο έδαφος της Συρίας. Η ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet news επικαλέστηκε μία στρατιωτική πηγή σύμφωνα με την οποία η επίθεση είχε στόχο "τρομοκράτες που σκόπευαν να επιτεθούν εναντίον του Ισραήλ".

    Πηγές που πρόσκεινται στη Χεζμπολάχ δήλωσαν πως ισραηλινό ελικόπτερο σκότωσε πέντε μέλη της Χεζμπολάχ σε μία επίθεση με πυραύλους στη Συρία, όμως ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Δύο πηγές που πρόσκεινται στη Χεζμπολάχ δήλωσαν πως ο γιος του τέως στρατιωτικού ηγέτη της Χεζμπολάχ Ιμάντ Μουγκνίγια είναι ένας από εκείνους που σκοτώθηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στο έδαφος της Συρίας. Ο Μουγκνίγια, ο οποίος ήταν στον κατάλογο των πλέον καταζητουμένων από τις Ηνωμένες Πολιτείες για επιθέσεις εναντίον ισραηλινών και δυτικών στόχων, δολοφονήθηκε στη Δαμασκό το 2008.

    [07] Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0

    Χωρίς βαθμολογικές απώλειες ξεπέρασε ο Ολυμπιακός το εμπόδιο του Παναιτωλικού στο "Γ.Καραϊσκάκης".

    Οι πρωταθλητές επικράτησαν 2-0 με σκόρερ τον Ντοσεβί (69΄) και τον Μανιάτη (90+3΄) και παραμένουν στο +2 από τον ΠΑΟΚ μετά την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 January 2015 - 19:30:21 UTC