Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γκάμπι Τσίμερ: Η Α. Μέρκελ θα σεβαστεί το δικαίωμα των Ελλήνων για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Αντ. Νταβανέλος: Αυτοδυναμία για να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμά του χωρίς βαρίδια
  • [03] Προκήρυξη της οργάνωσης «Αναρχικός Κομάντο Νέστορ Μάχνο» έξω από τη «Ναυτεμπορική»
  • [04] Ελεύθεροι με όρους οι πρώτοι έξι κατηγορούμενοι για το «κύκλωμα νονών»
  • [05] Π. Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

  • [01] Γκάμπι Τσίμερ: Η Α. Μέρκελ θα σεβαστεί το δικαίωμα των Ελλήνων για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

    «Η κα Μέρκελ δεν μπορεί να ελέγξει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα», τονίζει σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ -ΜΠΕ η Γκάμπι Τσίμερ, η Γερμανίδα πρόεδρος της ομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    «Οι Έλληνες πρέπει να ξαναποκτήσουν την εθνική κυριαρχία τους κι έχουν το δικαίωμα να πουν όχι, χρειαζόμαστε μία άλλη κυβέρνηση και άλλες πολιτικές κι η Γερμανία οφείλει να το σεβασθεί. Και θα το σεβασθεί, είμαι βεβαία. Θα πάρει χρόνο, αλλά στο τέλος θα το κάνει», υπογραμμιζει η κ. Τσίμερ.

    Η πρόεδρος της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνει μια πανευρωπαική διάσταση στο ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής. «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, τότε θα ανοίξει μία πόρτα για αλλαγές σε όλο το εύρος της ΕΕ. Γι' αυτό οι ελληνικές εκλογές είναι και δική μας ελπίδα. Μία ελπίδα κοινή για όλους τους λαούς, στην Ιταλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, αλλά ακόμη και στη Γερμανία. Τρέφουμε την ελπίδα ότι εσείς θα ανοίξετε τις πύλες κι εμείς θα περάσουμε από αυτές τις πύλες για ν' αλλάξουμε τις πολιτικές, για περισσότερη αλληλεγγύη και μία κοινωνική Ευρώπη».

    [02] Αντ. Νταβανέλος: Αυτοδυναμία για να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμά του χωρίς βαρίδια

    «Οι πολιτικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι με τα κόμματα που άσκησαν μνημονιακή πολιτική» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δημοσιογράφος Αντώνης Νταβανέλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στη Β` Αθήνας. «Δεν μπορεί να είναι με νέα μορφώματα, τύπου Ποτάμι ή το κόμμα του Γ. Παπανδρέου, τα οποία εμφανίζονται ως νέα στην πολιτική σκηνή, αλλά όλοι ξέρουμε ότι κουβαλάνε ιδέες, τακτικές και σχέσεις με κοινωνικά τμήματα, με τα οποία εμείς δεν έχουμε επαφή. Άρα, στο ζήτημα των συμμαχιών ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει την έμφαση, αυτή τη στιγμή, στις κοινωνικές συμμαχίες, ζητά από τον κόσμο πολιτική πλειοψηφία, πολιτική αυτοδυναμία, ώστε να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς βαρίδια στο λαιμό του να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει υποσχεθεί» προσθέτει ο κ. Νταβανέλος.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα από το γενικό του πρόγραμμα, που περιγράφει την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούμε, έχει κάνει κάτι πολύ πιο δύσκολο, έχει καταθέσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δεσμεύσεων, οι οποίες έχουν περιγραφεί με απόλυτη ακρίβεια» υπογραμμίζει ο κ. Νταβανέλος και σημειώνει: «Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα και τα κριτήρια να μας μετρήσει από τις πρώτες ημέρες που θα είμαστε στην κυβερνητική εξουσία. Εάν δεν επιβεβαιώσουμε τις ελπίδες του, αυτό θα πάρει τη διάσταση της τιμωρίας. Αλλά επειδή είμαστε σίγουροι ότι θα επιβεβαιώσουμε τις ελπίδες του, αυτό θα πάρει τη διάσταση της συγκρότησης μιας λαϊκής, κοινωνικής, αλλά και πολιτικής συμμαχίας, η οποία θα έχει την ισχύ να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα στα οποία έχουν βυθίσει την κοινωνία οι μνημονιακές κυβερνήσεις».

    [03] Προκήρυξη της οργάνωσης «Αναρχικός Κομάντο Νέστορ Μάχνο» έξω από τη «Ναυτεμπορική»

    Προκήρυξη ανάληψης ευθύνης από οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Αναρχικός Κομάντο Νέστορ Μάχνο», υποστηρίζει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» ότι βρέθηκε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο έξω από την έδρα της.

    Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα περίπου στις 15.00 μετά το μεσημέρι στα γραφεία της εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, άνδρας προσδιόρισε το όχημα πάνω στο οποίο υπήρχε ο φάκελος με την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης. Παράλληλα, έξω από το φάκελο υπήρχε γραμμένο το όνομα του απότακτου αστυνομικού, ο οποίος συνελήφθη τις προηγούμενες ημέρες για την εμπλοκή του στην υπόθεση Ξηρού. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της προκήρυξης.

    Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    [04] Ελεύθεροι με όρους οι πρώτοι έξι κατηγορούμενοι για το «κύκλωμα νονών»

    Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Διαφθοράς, οι πρώτοι έξι από τους 15 συλληφθέντες για τη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να διοικείτο από τους βαρυποινίτες Παναγιώτη Βλαστό, Γιάννη Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο.

    Ανακρίτρια και εισαγγελέας επέβαλλαν την επιβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου στην πρώην σύζυγο του Παναγιώτη Βλαστού, στο σπίτι της οποίας βρέθηκε ποσό 332 χιλιάδων ευρώ.

    Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα, μεταξύ των οποίων και οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου , αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

    [05] Π. Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

    «Δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Oικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε η Δεξαμενή Σκέψης (Think Tank) Bruegel, με θέμα την «Εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης».

    Κληθείς να σχολιάσει τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, ο κ. Μοσκοβισί παραδέχτηκε ότι οι ελληνικές εκλογές είναι μία πρόκληση, αλλά σε καμία περίπτωση «δεν υπάρχει μπροστά μας η καταστροφή». Όπως είπε, η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο που θα επικρατήσει στην Ελλάδα μετά τις εκλογές και ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη δεν υπάρχει. Ο Γάλλος επίτροπος τόνισε ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν πρέπει να αισθάνονται ότι βρίσκονται υπό πίεση και πρόσθεσε: «Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, θα μιλήσουμε με την επόμενη κυβέρνηση». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η απερχόμενη κυβέρνηση είναι δεσμεύσεις της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 January 2015 - 17:30:21 UTC