Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση εισφοράς επί των πιστωτικών συναλλαγών
  • [02] Για εξοντωτική φορολόγηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ
  • [03] Αντ. Σαμαράς: ΣΥΡΙΖΑ ίσον μνημόνια
  • [04] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
  • [05] Δ. Κουτσούμπας: Την επομένη των εκλογών θα συνεχίζουν να ματώνουν τον λαό τα μνημόνια
  • [06] Ευ. Βενιζέλος: Στις 25 Ιανουαρίου η χώρα πρέπει να είναι ακέραιη και ο λαός κυρίαρχος
  • [07] ΣΥΡΙΖΑ: Μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας
  • [08] Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση εισφοράς επί των πιστωτικών συναλλαγών

    Αποκλειστικώς τα πιστωτικά ιδρύματα θα βαρύνει η εισφορά επί των πιστωτικών συναλλαγών, όπως αυτή περιλαμβάνεται στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα, σημειώνοντας ότι θα περιορίζεται σε ένα μικρό ποσοστό επί της αξίας των συναλλαγών. Σε καμία δε περίπτωση δεν θα αφορά τους καταθέτες.

    Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ακούγοντας τα νέα ψέματα της ΝΔ, αντιλαμβανόμαστε ότι η στόχευσή της είναι η πλήρης διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και δεν αρκούνται στη ζημιά που έχουν ήδη υποστεί μέσω του PSI και της εφιαλτικής ανεργίας που οδήγησε στην κατάρρευση των εσόδων τους. Τώρα προσπαθούν να διαστρεβλώσουν πλήρως μια πρόταση για τη διάσωσή των ασφαλιστικών ταμείων».

    Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι «η μονταζιέρα του κ. Σαμαρά "ξέχασε" να αναφέρει ότι η υπό διαβούλευση πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εισφορά επί των πιστωτικών συναλλαγών θα "επιβαρύνει αποκλειστικώς τα πιστωτικά ιδρύματα και θα περιορίζεται σ' ένα μικρό ποσοστό επί της αξίας των συναλλαγών» όπως ρητά αναφέρεται στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα.

    «Επομένως σε καμία περίπτωση δεν αφορά τους καταθέτες» υπογραμμίζει και τονίζει ότι «μόνο το ψέμα και η λάσπη τους έχει απομείνει για να υπερασπιστούν την καταστροφική τους πολιτική».

    [02] Για εξοντωτική φορολόγηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

    Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόγραμμά του περιλαμβάνει φόρους σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές.

    Σε ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος επισημαίνεται ότι «η πολιτική απάτη έχει και τα όριά της» και ταυτόχρονα υπενθυμίζει προτάσεις του κ. Τσίπρα για τον ασφαλιστικό στις 20/05/2013.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είχε εξαγγείλει:

    -Φόρο επί του συνόλου των συναλλαγών μέσω των πιστωτικών Ιδρυμάτων

    -Φόρο σε όλες τις Χρηματιστηριακές συναλλαγές

    -Έκτακτη φορολόγηση των κερδών όλων των επιχειρήσεων

    -Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών

    Σύμφωνα με τη ΝΔ το πρόγραμμα αυτό του κ. Τσίπρα σημαίνει ότι:

    -Μέσω του φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, θα μπαίνει χέρι σε μισθούς, συντάξεις, πιστωτικές κάρτες, αλλά και σε κάθε πράξη που γίνεται μέσω γκισέ ή ΑΤΜ. Επίσης, αυτός ο φόρος θα ενισχύσει τις συναλλαγές εκτός τραπεζικού συστήματος, δηλαδή τη διακίνηση μαύρου χρήματος και την αύξηση της φοροδιαφυγής.

    -Μέσω του φόρου σε όλες τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, θα χαθούν αμέσως κεφάλαια από την Ελλάδα, και ρευστότητα από τις επιχειρήσεις και την οικονομία

    -Μέσω της έκτακτης φορολόγησης των κερδών όλων των επιχειρήσεων, είναι βέβαιο ότι θα φύγουν πολλές επενδύσεις από την Ελλάδα και θα αποθαρρυνθούν άλλοι από το να έρθουν. Επίσης, είναι βέβαιο ότι αυτό το μέτρο θα προκαλέσει χιλιάδες απολύσεις.

    «Ο κ. Τσίπρας, αντί να υπόσχεται "λίστα γάμου" στους Έλληνες, καλό είναι να μιλήσει επιτέλους συγκεκριμένα και να αποκαλύψει πόσο θα φορολογήσει τις επιχειρήσεις, πόσα θα παίρνει από τις τραπεζικές συναλλαγές μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων και πόσο θα φορολογήσει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και επισυνάπτει τη σχετική αφίσα και την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Αντ. Σαμαράς: ΣΥΡΙΖΑ ίσον μνημόνια

    Σύγκριση του προγράμματος της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έκανε στην ομιλία του στο ΕΒΕΑ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    «Σημειώθηκε κάμψη της ανεργίας, μειώθηκε το δημόσιο χρέος και τώρα βγαίνουμε από τα μνημόνια» ανέφερε ο πρωθυπουργός κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης.

    Αναφέρθηκε στις εξελίξεις που οδήγησαν στις εκλογές και στις συνέπειες για την οικονομία: «Μία μειοψηφία έσυρε την χώρα στις εκλογές που η πλειοψηφία δεν ήθελε. Ήδη καταγράφονται δυσάρεστες επιπτώσεις, πτώση του τζίρου, μείωση των φορολογικών εσόδων, πτώση του χρηματιστηρίου, τάσεις φυγής των καταθέσεων που οδήγησαν τις τράπεζες στον ELA, αναστολή των σχεδίων παροχής ρευστότητας από τις τράπεζες και παραλυτική αβεβαιότητα που έχει παγώσει τις επενδύσεις που προέβλεπαν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αυτά υπονομεύουν τις προοπτικές της χώρας».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τα εξής εξωφρενικά: επαναφορά του μισθολογικού κόστους του δημοσίου και επαναπροσλήψεις, υπόσχεται επανακρατικοποιήσεις, υπόσχεται εθνικοποίηση του κλάδου ενέργειας και έχει εξαγγείλει υπαγωγή του τραπεζικού συστήματος στον έλεγχο του δημοσίου. Προαναγγέλλει έντοκα γραμμάτια του δημοσίου από τις καταθέσεις. Επίσης φόρο τραπεζικών συναλλαγών, προφανώς δεν ξέρουν πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα» ανέφερε ο πρωθυπουργός για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Κάλεσε τους επαγγελματίες να κάνουν σύγκριση των δύο προγραμμάτων. Ακολούθως δεσμεύτηκε «για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 25% στο 15%. Ως πρώτο βήμα θα υπάρχει μείωση από το 25% στο 22%. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί σταδιακά ώστε να φθάσει από το 1,4% στο 1% του ΑΕΠ και θα αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η μείωση θα αρχίσει μέσα στο 2015 κατά 7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα τον καταργήσει αλλά δεν ξέρει με τι θα τον αντικαταστήσει. Στο εισόδημα ο ανώτατος συντελεστής έχει μειωθεί από το 45% στο 42%. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα πάει τον ανώτατο συντελεστή στο 60%. Έχει κανείς αμφιβολία ότι πρόκειται για φοροκαταιγίδα. Εμείς θα το μειώσουμε σταδιακά από το 43% στο 33%». Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε την κατάργηση της ποινικοποίησης των οφειλών στον ΟΑΕΕ.

    Ο κ. Σαμαράς εγγυήθηκε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και δεν θα επιτρέψει να γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Όλα αυτά είπε μπορούν να γίνουν πραγματικότητα γιατί δημιουργήσαμε πρωτογενή πλεονάσματα και κλείσαμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, επειδή βγήκαμε στην ανάπτυξη.

    Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι με τις προτάσεις του θα έλθει σε ρήξη με την ΕΕ, θα δημιουργηθεί κίνδυνος εξόδου από την ΕΕ και θα αναγκαστεί να υπογράψει νέα μνημόνια. «Χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν μνημόνια» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «θα ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις και θα ζητήσει τελικά νέες θυσίες».

    [04] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα 4,4% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ «δείχνει» δημοσκόπηση της ALCO για τον ενημερωτικό ιστότοπο «protothema.gr». Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,7% και ακολουθούν η ΝΔ με 27,3%, το Ποτάμι με 5,1%, η ΧΑ με 4,8%, το ΚΚΕ με 4,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, οι ΑΝΕΛ με 3,2%, το Κίνημα με 2,2%, «άλλο» κόμμα προτιμά το 2,8%, «λευκό» το 1,2%, «αποχή» το 3%, ενώ αναποφάσιστοι εμφανίζονται το 10,5%.

    Σύμφωνα με την ΑΛΚΟ, οι πιθανές έδρες για κάθε κόμμα μοιράζονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 147, ΝΔ 86, Ποτάμι 16, ΧΑ 15, ΠΑΣΟΚ 13, ΚΚΕ 13, ΑΝΕΛ 10.

    Η τηλεφωνική δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ για την ηλεκτρονική έκδοση του "Πρώτου Θέματος" διενεργήθηκε το διάστημα 15-17 Ιανουαρίου, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων.

    [05] Δ. Κουτσούμπας: Την επομένη των εκλογών θα συνεχίζουν να ματώνουν τον λαό τα μνημόνια

    Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, ανέφερε ότι «την επόμενη ημέρα των εκλογών, όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση, το πιθανότερο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι παρών όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της ΕΕ και θα συνεχίζουν να ματώνουν τον λαό τα μνημόνια με το ίδιο ή άλλο όνομα, με παλιά και νέα μέτρα».

    Είπε ότι ενώ η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ «κάθε μέρα τελειώνουν και καταργούν το μνημόνιο» δεν λένε κουβέντα για τη σύμπλευσή τους με το «μνημόνιο των μνημονίων», τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

    Επισήμανε ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά είναι πολιτική της ΕΕ, όπως περιγράφεται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝασπισμός/ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τις συνέπειες πληρώνουν οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία, τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, οι κλάδοι αυτοαπασχολουμένων και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών στο εμπόριο, τις μεταφορές και την αλιεία.

    Αρνητικές συνέπειες υπάρχουν, επίσης, όπως σημείωσε, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Αιγαίου, στη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων και στην άμυνα της χώρας.Τόνισε ότι από την καπιταλιστική ανάπτυξη στο λιμάνι του Πειραιά, έχουν μειωθεί κατά 30% οι θέσεις εργασίας με συγκροτημένα δικαιώματα, οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 45%, ενώ οι παντός είδους ελαστικές μορφές απασχόλησης με μισθούς και συνθήκες δουλειάς «γαλέρας», είναι γεγονός για εκατοντάδες λιμενεργάτες.

    [06] Ευ. Βενιζέλος: Στις 25 Ιανουαρίου η χώρα πρέπει να είναι ακέραιη και ο λαός κυρίαρχος

    Στο ξενοδοχείο Rodos Palace στη Ρόδο μίλησε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και το παρών έδωσε αρκετός κόσμος, στελέχη της αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγη ώρα νωρίτερα στους δημοσιογράφους της Ρόδου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησε να επικρατήσει η περίσκεψη και η σωφροσύνη από τους πολίτες όταν βρεθούν ενώπιον της κάλπης.

    Χαρακτήρισε επίσης αναγκαίο το γεγονός μην κάνουμε κανένα βήμα προς τα πίσω γιατί θα εξανεμιστούν οι θυσίες των πολιτών ενώ σημείωσε ότι στις 25 Ιανουαρίου η χώρα πρέπει να είναι ακέραιη και ο λαός κυρίαρχος.

    «Είναι ανάγκη να έχουμε πολιτική σταθερότητα για να σταματήσει η αβεβαιότητα η οποία κάνει κακό και στον τουρισμό είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους δεν μπορεί να κάνει κανένα άλλο κόμμα και εξαπέλυσε επίθεση κατά των κκ Καμένου και Θεοδωράκη λέγοντας ότι δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτούν και ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ είναι η εγγυήτρια δύναμη για μια πολιτική σταθερότητας.

    [07] ΣΥΡΙΖΑ: Μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας

    Η μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για τους ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και για ειδικές κατηγορίες χρονίως πασχόντων, είναι από τα πρώτα μέτρα που θα προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζει το τμήμα Υγείας με ανακοίνωση που εξέδωσε. Η ανακοίνωση θέτει στο στόχαστρο απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι θα οδηγήσει από 1.3.2015 στην αυξημένη συμμετοχή των ασθενών σε συγκεκριμένες κατηγορίες φαρμάκων.

    «Η υπουργική απόφαση αναφέρεται σε φάρμακα τα οποία είναι πρωτότυπα και δεν έχουν γενόσημα. Έτσι, ο ασφαλισμένος είναι υποχρεωμένος να προμηθευτεί το αναγραφέν από τον γιατρό πρωτότυπο φάρμακο, πληρώνοντας σχεδόν διπλάσια συμμετοχή απ΄ ότι μέχρι σήμερα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και επικαλείται περιπτώσεις φαρμάκων στα οποία η συμμετοχή των ασφαλισμένων μπορεί να φθάσει το 80%.

    [08] Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας

    Νταλίκα ανετράπη στην Αθηνών-Λαμίας και συγκεκριμένα στο 37ο χλμ, στο ύψος του Καπανδριτίου, στο ρεύμα προς τη Λαμία. Αφού ανετράπη για αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού που βρισκόταν πάνω στη νησίδα. Ως αποτέλεσμα η κολώνα έπεσε στο αντίθετο ρεύμα και καταπλάκωσε διερχόμενο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες η νταλίκα μετέφερε τρόφιμα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 January 2015 - 19:30:23 UTC