Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Έχει φτάσει η ώρα για μια εθνική συνεννόηση
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Η λιτότητα δεν αποτελεί ιδρυτική συνθήκη της ΕΕ
  • [03] Αρχίζει διαχειριστικός έλεγχος σε φορείς του υπουργείου Υγείας
  • [04] Συστάσεις για προστασία του πληθυσμού στην Αττική εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης
  • [05] Ο Νοβότνι λέει πως η ΕΚΤ μπορεί να αρχίσει και πάλι να αγοράζει ελληνικό χρέος, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Έχει φτάσει η ώρα για μια εθνική συνεννόηση

    «Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ουσιαστικά απειλεί τη ρευστότητα των τραπεζών. Θα πρέπει, λοιπόν, να δώσουμε μια μεγάλη μάχη στο Eurogroup για να γυρίσουμε το παιχνίδι και νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο πρακτορείο Ρόιτερς ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση για να δοθεί και να κερδηθεί η μάχη στο Eurogroup. Και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης με τα άλλα κόμματα.

    «Ο κ. Τσίπρας, ο νικητής των εκλογών, ο πρωθυπουργός, νομίζω ότι πρέπει να πάρει μια πρωτοβουλία, στο εσωτερικό μέτωπο. Να συζητήσει, δηλαδή, με αυτούς που μπορεί να είναι σύμμαχοι σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας. Πιστεύω ότι έχει φτάσει η ώρα για μια εθνική συνεννόηση γιατί ο χρόνος της Ελλάδας λιγοστεύει επικίνδυνα», είπε.

    Τόνισε δε ότι «έφτασε η στιγμή, η κυβέρνηση να εγκαταλείψει μαξιμαλιστικές θέσεις και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Αν το κάνει αυτό, αν "πατάει" δηλαδή στην πραγματικότητα, είμαστε μαζί της».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Η λιτότητα δεν αποτελεί ιδρυτική συνθήκη της ΕΕ

    Η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά και θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

    Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον δικό της οδικό χάρτη για έξοδο από την κρίση και έκανε λόγο για ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι, χωρίς ιδιοκτήτες και ενοικιαστές».

    Η Ελληνική Δημοκρατία, είπε, δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών, έχει τη δική της φωνή και διαπραγματευτική ισχύ και τόνισε ότι η κυβέρνηση σε μία εβδομάδα κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης στην Ευρώπη. Η λιτότητα, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν αποτελεί ιδρυτικό κανόνα της ΕΕ.

    Εξάλλου, ανέφερε ότι είναι καθήκον της κυβέρνησης να μην επιτρέψει οι πολίτες να εξαπατηθούν ξανά και επανέλαβε ότι η συμφωνία με τον λαό θα τηρηθεί.

    [03] Αρχίζει διαχειριστικός έλεγχος σε φορείς του υπουργείου Υγείας

    Τη διαφάνεια με την οποία έχει διακηρύξει ότι σκοπεύει να πορευθεί ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, εφαρμόζει από τις πρώτες ημέρες στο υπουργείο του.

    Σήμερα, συναντήθηκε με τον γενικό επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), Σταύρο Ευαγγελάτο, και του ζήτησε να γίνει εσπευσμένα διαχειριστικός έλεγχος για την τελευταία τριετία στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στον ΟΚΑΝΑ, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τις πρώτες ενημερώσεις που είχε στο γραφείο του, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε σε όλους ότι δεν θα αφήσει να πλανώνται σκιές και εξήγησε πως οι έλεγχοι θα επεκταθούν και θα ενταθούν.

    [04] Συστάσεις για προστασία του πληθυσμού στην Αττική εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης

    Σε υψηλά επίπεδα λόγω της έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα, εκτιμάται ότι θα κυμανθούν οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Αττικής για την Πέμπτη και την Παρασκευή 06/02/2015, σύμφωνα και με τις προγνώσεις της ΕΜΥ.

    Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠAΠΕΝ), συστήνει προς τα άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, όπως επίσης και στα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών, να περιορίσουν τη σωματική άσκηση- δραστηριότητα και τον χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους.

    Επίσης, άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, κάθε πολίτης θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στον λαιμό.

    [05] Ο Νοβότνι λέει πως η ΕΚΤ μπορεί να αρχίσει και πάλι να αγοράζει ελληνικό χρέος, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να δεχθεί και πάλι ελληνικά ομόλογα με αντάλλαγμα χρηματοδότηση, εφόσον η Αθήνα συμφωνήσει σ' ένα νέο πρόγραμμα στήριξης με τους διεθνείς πιστωτές, φέρεται ότι δήλωσε σήμερα ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

    Η ΕΚΤ αποφάσισε χθες, Τετάρτη, να πάψει να δέχεται ελληνικό χρέος.

    Ο Νοβότνι δήλωσε σε συνέντευξή του στον ιστότοπο nzz.at πως η κίνηση αυτή της ΕΚΤ ευθυγραμμίζεται με τους κανονισμούς της και δεν αποτελεί ειδική κύρωση για την Ελλάδα.

    «Μια εναλλακτική επιλογή θα ήταν να εξαρτηθεί το μέτρο από το αποτέλεσμα μελλοντικών πολιτικών διαπραγματεύσεων, αλλά αυτό ήταν ακριβώς που δεν ήθελε το Συμβούλιο» δήλωσε και πρόσθεσε: «Αν κατά την πορεία των διαπραγματεύσεων φθάσουμε σε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης, τότε φυσικά θα είναι και πάλι δυνατή η αγορά ελληνικού χρέους, όμως εμείς δεν συμμετέχουμε στις διαπραγματεύσεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 February 2015 - 15:30:25 UTC