Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [02] Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία
  • [03] ΔΝΤ: Περιμένουμε ιδέες και προτάσεις από τη νέα ελληνική κυβέρνηση
  • [04] Πτώση 3,37% στο Χρηματιστήριο
  • [05] Μ. Ρέντσι: Η απόφαση της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες είναι «θεμιτή και προσήκουσα»

  • [01] Τον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Τον Απρίλιο, πιθανότατα, αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μια δίκη που προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον καθώς για πρώτη φορά καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης ένα κόμμα για κατηγορία που αφορά την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

    Σε λίγες ημέρες, μετά την έκδοση (χθες) του πλέον των 1000 σελίδων παραπεμπτικού βουλεύματος για 70 κατηγορούμενους, αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία έναρξης της δίκης, που, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πρόκειται να διεξαχθεί στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού στην οποία υπάρχει προγραμματισμός να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει την συγκεκριμένη υπόθεση.

    Η αίθουσα θα πρέπει να είναι λειτουργική τόσο για τον μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων και των δικηγόρων που θα τους εκπροσωπήσουν, όσο και τους δεκάδες δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία από πολλές χώρες, που έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να παρακολουθήσουν την δίκη της Χρυσής Αυγής.

    Στο εδώλιο του κατηγορουμένων θα καθίσουν ο αρχηγός και όλοι οι βουλευτές του κόμματος, της περιόδου 2012-2014, στελέχη αλλά και μέλη της οργάνωσης, με βασικό αδίκημα αυτό της εγκληματικής οργάνωσης και δεκάδες επιμέρους πράξεις, που καταμερίζονται στους κατηγορουμένους, όπως οι ανθρωποκτονίες του Παύλου Φύσσα και του Λουκμάν Σαχζάτ.

    [02] Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία

    Τρία άτομα, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, τραυματίστηκαν θανάσιμα όταν το όχημα στο όποιο επέβαιναν συγκρούστηκε με επικαθήμενο φορτηγό, στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα από Πολύμυλο Κοζάνης προς Βέροια.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που απεγκλώβισε τα άτομα, το τροχαίο σημειώθηκε στην είσοδο τούνελ, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο γίνεται από παρακαπτήριους δρόμους.

    [03] ΔΝΤ: Περιμένουμε ιδέες και προτάσεις από τη νέα ελληνική κυβέρνηση

    Στο «συμφωνημένο πλαίσιο» για το ελληνικό χρέος, αναφέρθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις για την Ελλάδα, κατά τη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, εκφράζοντας την ετοιμότητα του ΔΝΤ να ακούσει «ιδέες και προτάσεις» από τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

    Ο κ. Ράις αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, σημειώνοντας ήταν μια «συνάντηση γνωριμίας» και ότι «μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχουν προγραμματιστεί επαφές».

    Ο κ. Ράις τόνισε ότι «περιμένουμε να ακούσουμε από τις ελληνικές Αρχές τις ιδέες και προτάσεις της».

    [04] Πτώση 3,37% στο Χρηματιστήριο

    Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, στον απόηχο της απόφασης της ΕΚΤ να μην αποδέχεται κατ΄ εξαίρεση τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

    Η αγορά υποχώρησε μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 17,47%, ενώ οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

    Οι μεγάλες αρχικές απώλειες που ξεπερνούσαν το 9% περιορίσθηκαν σταδιακά και κυρίως μετά την κοινή συνέντευξη των υπουργών Οικονομικών της Ελλάδος και της Γερμανίας.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 819,50 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,37%.

    [05] Μ. Ρέντσι: Η απόφαση της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες είναι «θεμιτή και προσήκουσα»

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι εκτίμησε σήμερα ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να στερήσει από τις ελληνικές τράπεζες μία από τις πηγές χρηματοδότησής τους είναι «θεμιτή και προσήκουσα».

    «Η απόφαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα είναι θεμιτή και προσήκουσα στο μέτρο που θέτει όλα τα ζητήματα στο τραπέζι», αναφέρει ο Ρέντσι σε ανακοίνωσή του.

    «Σε έναν άμεσο διάλογο, είναι θετικό μια Ένωση να είναι ικανή, προχωρώντας πέρα από μια εντελώς γραφειοκρατική αντίληψη που στρέφεται προς τη λιτότητα, να τηρήσει και να φροντίσει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί κα να ατενίσει με τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προς έναν ευρωπαϊκό ορίζοντα ανάπτυξης και επενδύσεων», πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 February 2015 - 17:30:27 UTC