Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Τετάρτη η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα
  • [03] Συνεδριάζει την Τρίτη η ΚΟ των ΑΝΕΛ για τον υποψήφιο ΠτΔ
  • [04] Ι. Πανούσης: Κλείνει σε 100 ημέρες η Αμυγδαλέζα
  • [05] Συλλαλητήριο υπέρ της κυβέρνησης στο Σύνταγμα
  • [06] Η Ελλάδα απέρριψε το σχέδιο ανακοίνωσης του Eurogroup
  • [07] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup

  • [01] Την Τετάρτη η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Την Τετάρτη θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ημερήσια διάταξη, που υπογράφει η πρόεδρος του σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ολομέλεια της Βουλής καλείται σε ειδική συνεδρίαση για την 18η Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30΄ απογευματινή, «με μοναδικό αντικείμενο τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των Βουλευτών».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα

    «Δυσάρεστη εξέλιξη» χαρακτηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς «το αδιέξοδο που παρατηρήθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup». Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως η ρήξη δεν είναι λύση και ζητά από την κυβέρνηση να παραμείνει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που αποτελεί, όπως λέει, «το μόνο δρόμο για μια θετική εξέλιξη για την πατρίδα μας». Μια διαπραγμάτευση, που όπως τονίζει, πρέπει να διεξαχθεί με όρους υπευθυνότητας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. «Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Η ρήξη δεν είναι λύση» τονίζει ο κ. Σαμαράς.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για το συντονισμό των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως αναφέρουν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο κ. Βενιζέλος απέρριψε, ουσιαστικά, την πρόταση και του είπε ότι πρέπει να αναμένουν την άμεση, επίσημη και σε βάθος ενημέρωση των κομμάτων από την κυβέρνηση.

    [03] Συνεδριάζει την Τρίτη η ΚΟ των ΑΝΕΛ για τον υποψήφιο ΠτΔ

    Συνεδριάζει αύριο, στις 4 το απόγευμα, η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου, με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επρόκειτο να μεταβεί αύριο στη Λετονία για να λάβει μέρος σε σύνοδο που θα γίνει την Τετάρτη, αλλά ακύρωσε το ταξίδι του προκειμένου να είναι παρών στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Τετάρτη για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Την ίδια ώρα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξαπέλυσαν σκληρή επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή τις δηλώσεις του για τη χώρα μας. Ειδικότερα, η εκπρόσωπος Τύπου των Αν.Ελ., Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επισήμανε ότι ο κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στα πανευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η ελληνική πλευρά, είπε ότι δεν τίθενται σε συζήτηση και τα χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου», προσθέτοντας ότι λυπάται για τους Έλληνες, και ανέφερε:

    «Εννοεί, προφανώς, ότι η ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας και οι άλλες χώρες της ΕΕ τον αφήνουν αδιάφορο. Του υπενθυμίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, με σύμμαχο την προηγούμενη, μνημονιακών προδιαγραφών, κυβέρνηση έφεραν τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες σε κατάσταση λύπησης και τους οδήγησαν στην απόλυτη εξαθλίωση».

    Αναφορικά με το σχόλιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών περί «ανευθυνότητας της παρούσας κυβέρνησης», η κ. Χρυσοβελώνη είπε ότι «προφανώς ο κ. Σόιμπλε ενοχλείται από την αποφασιστικότητα και τη δυναμική παρουσία της Ελλάδας στις κρίσιμες για τη χώρα μας διαπραγματεύσεις. Επιπλέον, αγνοεί τη βούληση του ελληνικού λαού και το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών», και κατέληξε: «Αντί ο κ. Σόιμπλε να προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις, θα ήταν προτιμότερο να μας απαντήσει τι έπραξε η Γερμανία για την υπόθεση της Siemens και του Χριστοφοράκου, ο οποίος απολαμβάνει της ασυλίας του γερμανικού κράτους».

    [04] Ι. Πανούσης: Κλείνει σε 100 ημέρες η Αμυγδαλέζα

    Στο κλείσιμο του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα, σε περίπου 100 ημέρες στοχεύει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

    Ταυτόχρονα προωθείται η ταχύτερη ολοκλήρωση τριών ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας στην Αττική, τα οποία είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ώστε να φιλοξενούνται με ανθρώπινες συνθήκες οι αλλοδαποί.

    Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς το μεσημέρι από τον κ. Πανούση με την υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, οι οποίοι είχαν συνάντηση στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, για περίπου δύο ώρες.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Πανούσης τόνισε ότι στόχος είναι να καταργηθούν τα κέντρα κράτησης, χωρίς όμως να αφεθούν στον δρόμο οι αλλοδαποί, αλλά να τελούν υπό ένα καθεστώς «εποπτευόμενης ελευθερίας».

    Για τον λόγο αυτό συστήνεται μία επιτροπή, η οποία σε πρώτη φάση θα ελέγξει από την αρχή τους φακέλους όλων των κρατουμένων στην Αμυγδαλέζα, προκειμένου να υπάρξει μια αξιολόγηση των περιπτώσεων κατά κατηγορία, όπως τα ασυνόδευτα ανήλικα, οι άρρωστοι, οι επί μεγάλο διάστημα κρατούμενοι, οι αιτούντες άσυλο, κ.λ.π. και να ληφθεί η ανάλογη μέριμνα.

    Σύμφωνα με τον κ. Πανούση, το Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανοιχτός χώρος φιλοξενίας, καθώς στεγάζεται μέσα στην Αστυνομική Ακαδημία, γι' αυτό και θα κλείσει. Προς το παρόν όμως από χτες, έχουν μπει συνεργεία, τα οποία εργάζονται πυρετωδώς για την χορήγηση ζεστού νερού στα κοντέινερς, την τοποθέτηση κλιματιστικών για θέρμανση και γενικώς την διαμόρφωση ενός ανθρώπινου περιβάλλοντος για τους αλλοδαπούς, μέχρι να απομακρυνθούν σταδιακά, μέσα στο χρονοδιάγραμμα των 100 ημερών.

    [05] Συλλαλητήριο υπέρ της κυβέρνησης στο Σύνταγμα

    Με κεντρικό σύνθημα «Δώστε μία ευκαιρία στην Ελλάδα» πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα σε νέο συλλαλητήριο κατά των πολιτικών λιτότητας και στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης.

    «Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες αλλά και επιβεβλημένες στην Ευρώπη του Πολιτισμού» αναφέρεται στο κάλεσμα των διαδηλωτών.

    Συλλαλητήρια πραγματοποιούνται την ίδια ώρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

    Κλειστή παραμένει η οδός Αμαλίας.

    [06] Η Ελλάδα απέρριψε το σχέδιο ανακοίνωσης του Eurogroup

    Σχέδιο ανακοίνωσης του Eurogroup, με το οποίο μεταξύ άλλων εμφανίζονταν «οι ελληνικές αρχές να εκφράζουν την πρόθεσή τους να ζητήσουν εξάμηνη τεχνική επέκταση του ισχύοντος προγράμματος ως ενδιάμεσο βήμα», απέρριψε η Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

    Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η ρύθμιση αυτή θα αποτελούσε χρονική γέφυρα για τις ελληνικές αρχές και το Eurogroup προκειμένου να εργαστούν επί διευθετήσεων που θα ακολουθούσαν. Συμφωνήσαμε, επίσης, ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο σε αυτή τη νέα διευθέτηση. Το Eurogroup εμφανίζεται με θετική διάθεση έναντι παρόμοιας αίτησης από τις ελληνικές αρχές».

    Στο ίδιο κείμενο που απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά, υπογραμμίζεται ότι «οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, πρόθεσή μας είναι να κάνουμε χρήση της υπάρχουσας ευελιξίας στο πλαίσιο του ισχύοντος προγράμματος. Οι ελληνικές αρχές παρείχαν δέσμευση να απόσχουν από μονομερείς δράσεις και να εργαστούν σε στενό συντονισμό με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς εταίρους κυρίως στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας του χρηματοπιστωτικού τομέα και των συντάξεων».

    Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την αίτηση επέκτασης του προγράμματος από την Ελλάδα, δήλωσε ο Επίτροπος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυβέρνηση: Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα

    [07] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup

    Ολοκληρώθηκε προ ολίγου η συνεδρίαση της Ευρωομάδας στις Βρυξέλλες. Αναμένονται δηλώσεις από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον επίτροπο, αρμόδιο για τα Οικονομικά και τα Δημοσιονομικά της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 February 2015 - 19:30:45 UTC