Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει
  • [02] Π. Καμμένος: Όταν είσαι αποφασισμένος να διεκδικήσεις το δίκαιο, είσαι αποφασισμένος να φτάσεις μέχρι το τέλος
  • [03] Με 50 ένσημα η χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
  • [04] Τζ. Λιού: Ο χρόνος περνάει

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει

    «Το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει, χάνουν το χρόνο τους» δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «stern» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην προδημοσίευση της συνέντευξης, από τον ελληνικό ενημερωτικό ιστότοπο «The Press Project», ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμοστεί στη χώρα του απέτυχε.

    «Για εμάς το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει. Η πρόταση επιμήκυνσης για 6 μήνες είναι παράδοξη. Όποιος έχει τέτοιες ιδέες, χάνει τον χρόνο του» δήλωσε στο περιοδικό stern, σύμφωνα με την προδημοσίευση του TPP. Ο κ. Τσίπρας δεν δέχεται το τελεσίγραφο, να συμφωνήσει με τηνπρόταση του Eurogroup ως την Παρασκευή. «Τέτοια τελεσίγραφα δεν θα έπρεπε να έχουν χώρο στην ΕΕ. Κανείς δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να συνεχίσουμε εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση Σαμαρά».

    O Aλέξης Τσίπρας λέει ότι η Ελλάδα δεν θέλει «άλλαδάνεια βοήθειας, αλλά χρόνο, ώστε να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Γι' αυτό χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα-γέφυρα. Αυτό θα μας δώσει δυνατότητα για ρευστότητα μέσω βραχυπρόθεσμων ομολόγων» και ζητάει από την Ευρώπη να μην επιβληθούν νέα μέτρα. «Τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν» λέει χαρακτηριστικά.

    Plan B, για την περίπτωση που η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, δεν υπάρχει: «Δεν το χρειαζόμαστε, γιατί θα μείνουμε στο ευρώ. Αλλά δεν θα πετύχουμε αυτό το στόχο εις βάρος των αδυνάτων, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση».

    Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την Γερμανία και τα αιτήματά της ανέφερε ότι την πρόταση του Σόιμπλε, να στείλει 5.000 εφοριακούς, την δέχομαι ευχαρίστως «Ας στείλει 5.000».

    [02] Π. Καμμένος: Όταν είσαι αποφασισμένος να διεκδικήσεις το δίκαιο, είσαι αποφασισμένος να φτάσεις μέχρι το τέλος

    «Όταν είσαι αποφασισμένος να διεκδικήσεις το δίκαιο, είσαι αποφασισμένος να φτάσεις μέχρι τέλους», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος στη φράση του «θα το κάνουμε Κούγκι» που είχε πει νωρίτερα σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου Άμυνας.

    Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό αφορούσε τη διαπραγμάτευση στο Eurogroup και σημείωσε ότι «είναι σημαντικό ότι ο ελληνικός λαός πάει ενωμένος πλέον σε αυτή την διαπραγμάτευση».

    Και πρόσθεσε ότι είναι πιο σημαντικό ότι «ακόμη και πολίτες που δεν μας στηρίξανε στις εκλογές έχουν ενώσει τη φωνή τους, και όταν το έθνος διαπραγματεύεται ενωμένο, κερδίζει».

    Αναφερόμενος στις δηλώσεις του στο υπουργείο Άμυνας για το «Κούγκι», ο κ. Καμμένος τόνισε με έμφαση ότι «εμείς δεν θα κάνουμε πίσω δεν θα προσκυνήσουμε, δεν θα αλλοιώσουμε την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός. Η εντολή είναι ξεκάθαρη και είναι αλλάξτε την πολιτική αυτή, δεν μπορεί να συνεχίσει η εξαθλίωση των Ελλήνων, δεν μπορούν να συνεχίσουν τα μέτρα αυτά που έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό».

    [03] Με 50 ένσημα η χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

    Την παροχή ασφαλιστικής ικανότητας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με 50 ένσημα, αντί για 100 που προβλέπει ο σχετικός νόμος, στους ασφαλισμένους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας.

    Περιλαμβάνει επίσης την παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης σε ανέργους και ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

    Η ίδια απόφαση προβλέπει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των υπερηλίκων, ανασφάλιστων και ομογενών, στους οποίους η προηγούμενη κυβέρνηση είχε περικόψει τις συντάξεις του ΟΓΑ, ύψους 360 ευρώ το μήνα.

    «Υλοποιούμε κατά γράμμα τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, προστατεύουμε τους ανασφάλιστους και τα μέλη των οικογενειών τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

    [04] Τζ. Λιού: Ο χρόνος περνάει

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κάλεσαν σήμερα την Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία με τις ευρωπαϊκές αρχές και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προειδοποιώντας ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει "δύσκολες ώρες" εάν δεν επιτευχθεί μια συμφωνία για τη χρηματοδότησή της.

    "Η αδυναμία εξεύρεσης συμφωνίας θα οδηγούσε αμέσως σε δύσκολες ώρες την Ελλάδα" φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Τζέικομπ Λιου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.

    "Ο χρόνος περνάει", τόνισε ο Αμερικανός υπουργός, όπως είπε ο εκπρόσωπός του, απευθύνοντας έκκληση στην Αθήνα να βρει "έναν εποικοδομητικό τρόπο για να προχωρήσει προς τα εμπρός" με τους διεθνείς πιστωτές της, σε συνεργασία με την Ευρώπη και το ΔΝΤ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 February 2015 - 17:30:25 UTC