Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Προκόπης Παυλόπουλος νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
  • [03] Επί πέντε χρόνια έκοβαν ψεύτικες αποδείξεις οι ιδιοκτήτες εστιατορίου στο Κολωνάκι
  • [04] Γ. Βαρουφάκης: Πιστεύω ότι η ελληνική πρόταση θα εγκριθεί την Παρασκευή
  • [05] Αύξηση ρευστότητας για τις τράπεζες, μέσω ELA, ενέκρινε η ΕΚΤ
  • [06] Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών

  • [01] Ο Προκόπης Παυλόπουλος νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Με 233 ψήφους επί 295 παρόντων βουλευτών, εξελέγη απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής, για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κύριος Παυλόπουλος πρόκειται να είναι ο έβδομος στη σειρά Πρόεδρος της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας.

    Η υποψηφιότητα του Πρ. Παυλόπουλου υποστηρίχθηκε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας. Απόντες ήταν οι βουλευτές, Ιωάννα Γαϊτάνη (ΣΥΡΙΖΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ), Γ. Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ) (έχει δηλώσει ασθένεια) και οι Αλ. Κοντός και Σ. Αναστασιάδης από την ΝΔ που απουσιάζουν στο εξωτερικό.

    Οι κοινοβουλευτικές ομάδες του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Νίκου Αλιβιζάτου, η οποία απέσπασε 30 ψήφους, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής ψήφισαν "παρών".

    Το Προεδρείο της Βουλής θα επισκεφθεί στη συνέχεια τον Προκόπη Παυλόπουλο στο γραφείο του, για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα. Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ορκιστεί αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του νυν Προέδρου Κάρολου Παπούλια.

    [02] Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

    Πλειοψηφία τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, απαιτεί το Σύνταγμα στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

    Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος στηρίζεται και από τη ΝΔ, ενώ ο Νίκος Αλιβιζάτος είναι ο υποψφήγιος του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. «Παρών» έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει το ΚΚΕ.

    [03] Επί πέντε χρόνια έκοβαν ψεύτικες αποδείξεις οι ιδιοκτήτες εστιατορίου στο Κολωνάκι

    Κομπίνα με αποδείξεις-μαϊμού για να γλυτώνουν τον ΦΠΑ και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις τους, είχαν στήσει δύο αδέλφια, ιδιοκτήτες εστιατορίου- καφετέριας στο Κολωνάκι.

    Οι δύο επιχειρηματίες είχαν τοποθετήσει ειδικό λογισμικό σε υπολογιστή, που είχαν στο κατάστημα μαζί με δύο νόμιμες ταμιακές μηχανές και μέσω αυτού, επί πέντε ολόκληρα χρόνια, περνούσαν τις παραγγελίες και εξέδιδαν παράνομες αποδείξεις, τυπωμένες σε θερμικό χαρτί, ίδιο με τις γνήσιες. Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες νόμιζαν ότι ελάμβαναν κανονικές αποδείξεις, αλλά στην πραγματικότητα οι εισπράξεις δεν φαίνονταν πουθενά.

    Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, και συνελήφθη ο μεγάλος αδελφός, 55 ετών, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ο μικρότερος, ηλικίας 51 ετών.

    Από τη μεθοδική ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων που αφορούσαν τις δραστηριότητες της επιχείρησης, για τη χρονική περίοδο από 28-12-2009 έως και 22-02-2014, διαπιστώθηκε ότι είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 15.573 αποδείξεις.

    [04] Γ. Βαρουφάκης: Πιστεύω ότι η ελληνική πρόταση θα εγκριθεί την Παρασκευή

    Την πεποίθησή του ότι η ελληνική πρόταση θα εγκριθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, εξερχόμενος της Βουλής μετά την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    «Όλες οι ενδείξεις είναι καλές. Στο Euroworking group θα υπάρξει μια κατάληξη που θα ικανοποιεί και την ελληνική πλευρά και τον πρόεδρο του Eurogroup. Την Παρασκευή πιστεύω ότι η ελληνική πρόταση, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα εγκριθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

    [05] Αύξηση ρευστότητας για τις τράπεζες, μέσω ELA, ενέκρινε η ΕΚΤ

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε σήμερα να συνεχίσει τη χορήγηση έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες και να αυξήσει το όριο του ποσού το οποίο μπορεί να αντληθεί μέσω του μηχανισμού ELA στα 68,3 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με μια πηγή ενήμερη για τα διαμειφθέντα στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

    «Η αύξηση εγκρίθηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή, η οποία πρόσκειται στο Ευρωσύστημα, και διευκρίνισε ότι το όριο αυξήθηκε πλέον στα 68,3 δισεκ. ευρώ.

    Νωρίτερα, πηγές είχαν πει στο Ρόιτερς πως οι απόψεις ήταν διχασμένες στους κόλπους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, την ώρα που η Αθήνα δέχεται πιέσεις να δεχθεί την παράταση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης. Η απόφαση που είχε λάβει η ΕΚΤ πριν από δύο εβδομάδες να πάψει να δέχεται ελληνικά κρατικά αξιόγραφα ως εγγύηση για τη χορήγηση δανεισμού είχε εκληφθεί ως μια μορφή κλιμάκωσης της πίεσης η οποία ασκείται στην Αθήνα για να καταλήξει σε μια συμφωνία με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

    Ο Γενς Βάιντμαν, ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, είναι ?όπως είπαν πηγές του Ρόιτερς? ανάμεσα σε εκείνους που αντιτάχθηκαν στην αύξηση του ορίου της ρευστότητας που μπορεί να αντλήσει για τις ελληνικές τράπεζες η Τράπεζα της Ελλάδας από τον ELA. Όμως, αν και ορισμένοι από τους επικεφαλής των άλλων κεντρικών τραπεζών συντάχθηκαν με τη θέση του προέδρου της Μπούντεσμπανκ, πολλοί ζήτησαν να δοθούν ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια. Η ΕΚΤ, είπε ένας από τους τραπεζίτες, «πρέπει να προσπαθήσει να προασπίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα»Β· όπως εξήγησε, «ο ρόλος της δεν είναι να κάνει μαθήματα στην Ελλάδα».

    [06] Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών

    Με ανοιχτό ακόμα το θέμα του προϋπολογισμού του, αλλά και για πρώτη φορά με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2015 ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμά του.

    Στο πάνελ ο Γιώργος Λούκος, πλαισιωμένος από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, παρουσίασε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που σηκώνει την αυλαία του στις 31 Μαΐου, από την Πειραιώς 260, με την πλήρη μορφή της περσινης παράστασης του Δημήτρη Μαυρίκιου ?Πάπισσα Ιωάννα?.

    Το κόστος των εκδηλώσεων αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού του ΥΠΠΟ κι ακόμα 2,5 εκατ. ευρώ από άλλες πηγές.

    «Βλέπουμε τη σύγχρονη διεθνή δημιουργία, κι αυτό οφείλεται στον Γιώργο Λούκο που την εντοπίζει αμέσως» χαιρέτησε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος είπε ότι το Φεστιβάλ «δίνει ταυτότητα και αυτοπεποίθηση στην πόλη των Αθηνών» και έκανε λόγο για «τη νέα άνοιξη που όλοι ονειρευόμαστε και που περιλαμβάνει τις παραγωγές του Φεστιβάλ, τις περιοδείες του καλοκαιριού ακόμα και τα πανηγύρια του».

    Η Ρένα Δούρου ανακοίνωσε ότι η περιφέρεια Αττικής καλύπτει τρεις μεγάλες παραγωγές του Φεστιβάλ, με πρώτη την παράσταση της Συλβί Γκιλέμ στο Ηρώδειο, αλλά και ότι θα συνδράμει «όπου αλλού το Φεστιβάλ χρειαστεί». Για παράδειγμα οι δράσεις του Φεστιβάλ σε γειτονιές και σε ευπαθείς περιοχές Κερατσίνι, Λαύριο κ.α.- πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής

    Ο Γιώργος Λούκος παρουσίασε το πρόγραμμα στο οποίο ξεχωρίζουν: Η Συλβί Γκιλέμ με την αποχαιρετιστήρια περιοδεία της καριέρας της, που ξεκινά από το Ηρώδειο. Στην Επίδαυρο, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός σκηνοθετεί τον θίασο του ιαπωνικού θεάτρου Νο, σε ραψωδία της Νέκυιας του Ομήρου. Στην Πειραιώς 260 επιστρέφει κι εφέτος ο Τομάς Οστερμάγιερ με τον βερολινέζικο θίασο Σαουμπίνε στο έργο «Μικρές αλεπούδες» της Αμερικανίδας συγγραφέως και ακτιβίστριας Λίλιαν Χέλμαν. Για πρώτη φορά έρχεται στην Πειραιώς 260 ο νοτιοαφρικανικός θίασος Baxter theatre- αποτελείται από μια λευκή και δύο μαύρους ηθοποιούς- με το έργο «Δεσποινίς Τζούλια» του Στρίντμπεργκ. Ο Λετονός σκηνοθέτης Αλβις Χερμάνις και το Νέο Θέατρο της Ρίγας στο έργο της Τατιάνας Τολστόι «Σόνια». Επίσης, ξένα ονόματα διεθνούς εμβέλειας με νέες δημιουργίες, νέες ελληνικές ομάδες δίπλα σε παλαιότερες και δράσεις, όπως η περιπατητική παράσταση της Κατερίνας Ευαγγελάτου με τον ?Ρήσο? του Ευριπίδη στο Λύκειο του Αριστοτέλη, ένα από τα αρχαιότερα γυμνάσια της πόλης, δίνουν το στίγμα του φετινού Φεστιβάλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 February 2015 - 19:30:24 UTC