Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Μ. Ρέντσι με Αλ. Τσίπρα και Ζ.Κ. Γιούνκερ
  • [02] Κυβερνητική πηγή: «Δούρειος Ίππος η στάση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών»
  • [03] Μ. Βαλς: Μια λύση είναι δυνατή και μάλιστα τάχιστα
  • [04] Δ. Στρατούλης: Την επόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για τα χρεη στα ασφαλιστικά ταμεία
  • [05] Πιέρ Κάρλο Πάντοαν: Η Ιταλία στηρίζει το ελληνικό αίτημα

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Μ. Ρέντσι με Αλ. Τσίπρα και Ζ.Κ. Γιούνκερ

    O πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, ανέφερε σήμερα πηγή προσκείμενη στην ιταλική κυβέρνηση.

    Οι τηλεφωνικές αυτές επαφές πραγματοποιήθηκαν καθώς οι ηγέτες της ευρωζώνης επιχειρούν να γεφυρώσουν τις διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, η οποία απέρριψε το αίτημα της Αθήνας για παράταση της δανειακής σύμβασης.

    Η Ιταλία έχει συμφωνήσει με τη Γερμανία ότι η νέα κυβέρνηση της Αθήνας πρέπει να τηρήσει τους όρους του διεθνούς προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, ωστόσο Ιταλοί αξιωματούχοι στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν υιοθετήσει έναν αρκετά πιο φιλικό τόνο.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν αναμένεται να παραστεί στην έκτατη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες αύριο με αντικείμενο την αποδοχή ή όχι του αιτήματος της Ελλάδας. Επρόκειτο αρχικά να μην παραστεί και να παραμείνει στη Ρώμη λόγω ενός σημαντικού υπουργικού συμβουλίου.

    [02] Κυβερνητική πηγή: «Δούρειος Ίππος η στάση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών»

    Σκληρή απάντηση στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με αφορμή τον χαρακτηρισμό «Δούρειος Ίππος» στην ελληνική επιστολή, «που πολλοί έχουν αναγνωρίσει ως αμοιβαία επωφελή λύση», έδωσε η ελληνική κυβέρνηση που τονίζει ότι η στάση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είναι αυτή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «Δούρειος Ίππος».

    Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η γερμανική στάση σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί μια πραγματική συζήτηση μεταξύ εταίρων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ι. Δραγασάκης: Αισιοδοξία για συμφωνία στο Eurogroup

    [03] Μ. Βαλς: Μια λύση είναι δυνατή και μάλιστα τάχιστα

    « Μια λύση είναι δυνατή και μάλιστα τάχιστα» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στο γαλλικό κοινοβούλιο.Ο Βαλς εξέφρασε τη θέληση της Γαλλίας να κάνει κάθε προσπάθεια για τη λύση του ελληνικού προβλήματος λαμβάνοντας υπ'όψιν και τη θέληση του ελληνικού λαού.

    Η Γαλλία είναι υπέρ κάθε προσπάθειας για την Ελλάδα «ώστε να εγγραφεί πλήρως και μόνιμα μέσα στην Ευρώπη και στο ευρώ που τόσο έχει ανάγκη» τόνισε.

    Ο Μανουέλ Βαλς πρόσθεσε ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία «στις τελευταίες δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού που απηύθυνε γραπτώς στην Ευρώπη ως ένα εξαιρετικά ενθαρρυντικό στοιχείο. Μια λύση είναι δυνατή και μάλιστα τάχιστα» υπογράμμισε ο Μανουέλ Βαλς.

    [04] Δ. Στρατούλης: Την επόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για τα χρεη στα ασφαλιστικά ταμεία

    Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

    Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και συνολικά μέσα στο επόμενο εξάμηνο, θα έχουν κατατεθεί όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα υλοποιούνται οι εξαγγελίες της κυβέρνησης.

    Σε αυτές περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά της 13ης σύνταξης για τις συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 700 ευρώ, η αναπροσαρμογή επιδομάτων του ΟΓΑ και η επ' αόριστον αναστολή εφαρμογής των διατάξεων για τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

    Παράλληλα, θα ρυθμιστούν τα ασφαλιστικά θέματα όπως η διατήρηση των ορίων ηλικίας για τις προ του 1983 ασφαλισμένες, μητέρες ανηλίκων.

    [05] Πιέρ Κάρλο Πάντοαν: Η Ιταλία στηρίζει το ελληνικό αίτημα

    «Είναι δύσκολες μέρες. Για την Ελλάδα χρειάζεται μια διαδικασία οικοδόμησης εμπιστοσύνης» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στο ιταλικό περιοδικό Λ΄Εσπρέσσο.

    «Η ελληνική κυβέρνηση έβαλε στο τραπέζι μια ανάγκη, η οποία πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη: Να οδηγήσει την Ελλάδα έξω από μια μακρά περίοδο κρίσης. Για να το πετύχει, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε δομική μεταρρύθμιση, να γίνει πιο δυναμική με ένα πρόγραμμα μεσοπρόθεσμης διάρκειας».

    Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, παράλληλα, προσθέτει:

    «Η Ιταλία στηρίζει το αίτημα αυτό. Αλλά για να φτάσουμε στη συγκεκριμένη κατάσταση, πρέπει να ξεπεράσουμε μια κρίσιμη μεταβατική φάση, στην οποία πρέπει να αποφασισθεί τι θα γίνει με τις παλιές δεσμεύσεις και πώς να σχεδιασθούν οι καινούργιες. Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι το ευρώ είναι μη αντιστρέψιμο. Αν βγει μια χώρα, δεν θα είχαμε μόνον ένα κράτος λιγότερο στην Ένωση, αλλά και την μετατροπή του ευρώ σε έναν μηχανισμό που μπορεί να αποσυντεθεί. Ένας μηχανισμός διαφορετικός από εκείνον του ενιαίου νομίσματος».

    Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών θα πάρει μέρος αύριο στο έκτακτο Γιούρογκρουπ, που θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 February 2015 - 19:30:23 UTC