Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φρ. Ολάντ σε Αλ. Τσίπρα: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την Ελλάδα
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Αγώνας για την εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας
  • [03] Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ
  • [04] Άσχημη εμφάνιση και ήττα του Ολυμπιακού στο Κίεβο

  • [01] Φρ. Ολάντ σε Αλ. Τσίπρα: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την Ελλάδα

    Τηλεφωνική επικοινωνία σε «θερμό κλίμα» με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, είχε απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Γάλλος Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπα: «Θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την Ελλάδα. Θα συζητήσω το όλο θέμα και με την Α. Μέρκελ στην αυριανή μας συνάντηση».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Αγώνας για την εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας

    Στην παραδοσιακή συνεργασία Ελλάδας και Κίνας και στις προοπτικές αυτής της συνεργασίας εστίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε τελετή για την υποδοχή του 18ου στόλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, πάνω στη φρεγάτα «CHANGBAI SHAN 989», στο λιμάνι του Πειραιά.

    Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, οι σχέσεις των λαών Κίνας και Ελλάδας, δύο χωρών με μεγάλο πολιτισμό, αποτελούν στέρεα βάση για κοινή πορεία σε μια σειρά από τομείς. Ειδικότερα αναφέρθηκε στη συνεργασία στον ναυτικό τομέα, στη ναυπήγηση ελληνικών πλοίων στην Κίνα και στις εμπορικές μεταφορές, αλλά και σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού των δύο κρατών, τα οποία εργάζονται αρμονικά για να καταπολεμηθεί η πειρατεία σε διεθνές επίπεδο.

    Εξάλλου επισήμανε τη σημασία που έχει η συνεργασία των δύο κρατών στο πεδίο της ανθρωπιστικής βοήθειας και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση πολιτών από περιοχές κρίσης «παλαιότερα Αλβανία, πιο πρόσφατα Λιβύη».

    Μάλιστα, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε την κινεζική πλευρά ότι η Ελλάδα θα αποτελεί πάντα στήριγμα για τον κινεζικό λαό όποτε το έχει ανάγκη.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η συνεργασία στον ναυτικό τομέα είναι η βάση για μια οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο καρτών σε πολλά επίπεδα.

    Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, στηρίζουμε τις υφιστάμενες κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, και της COSCO, και θέλουμε να υποστηρίξουμε επενδύσεις προς το κοινό συμφέρον, προς το κοινό όφελος των δύο λαών, και να αναδείξουμε το λιμάνι του Πειραιά σε κορυφαίο κόμβο μεταφορών και εμπορίου όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας, υπάρχει περιθώριο συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών και των σιδηροδρομικών συνδέσεων.

    Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πριν χρόνια ο κινεζικός λαός έδωσε έναν αγώνα κατά της αποικιοκρατίας και τώρα ο ελληνικός λαός δίνει έναν αγώνα για εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας στην πατρίδα μας.

    [03] Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ

    Το τσουχτερό κρύο που έπληξε τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ έσπασε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ στο Σικάγο, όπου τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα, ενώ κατευθύνεται ανατολικότερα προς τη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη που βρίσκονται ήδη «στην κατάψυξη».

    Οι αρκτικοί άνεμοι θα σαρώσουν τις κεντρικές ΗΠΑ έως και αύριο το πρωί, μία ημέρα αφότου η θερμοκρασία στο Σικάγο «βούτηξε» στους -22 βαθμούς Κελσίου καταρρίπτοντας το ρεκόρ της χαμηλότερης θερμοκρασίας που είχε ποτέ καταγραφεί στους -21 το 1936, ανέφερε ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Όραβεκ.

    Λόγω των ριπών ανέμου η αίσθηση της θερμοκρασίας στο Σικάγο είναι στους -25 βαθμούς Κελσίου, είπε ο ίδιος.

    Τα δημόσια σχολεία στο Σικάγο, όπου φοιτούν περισσότεροι από 395.000 μαθητές, ακύρωσαν σήμερα τα μαθήματα.

    [04] Άσχημη εμφάνιση και ήττα του Ολυμπιακού στο Κίεβο

    Ο Ολυμπιακός μετά άπο άσχημη εμφάνιση ηττήθηκε με 2-0 από την Ντνίπρο στο Κίεβο της Ουκρανίας στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Κανκάβα (50΄) και Ρόταν (54΄). Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη (26/2) στο «Γ.Καραϊσκάκης».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 February 2015 - 21:30:23 UTC