Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβλήματα από τη νεροποντή σε Μάνδρα Αττικής και Ζάκυνθο
  • [02] Γ. Βαρουφάκης: Εντός των ημερών θα είναι έτοιμος ο νόμος για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [03] Κοινές ναυτικές ασκήσεις Ν. Κορέας και ΗΠΑ, παρά τις απειλές της Β. Κορέας
  • [04] Σήμερα η ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή για την παράταση της δανειακής σύμβασης
  • [05] Εκλάπη το εντυπωσιακό φόρεμα που φορούσε η Λουπίτα Νιόνγκο στην τελετή των Όσκαρ
  • [06] Βρέθηκε πίνακας του Πικάσο που είχε κλαπεί το 2001 από το Παρίσι

  • [01] Προβλήματα από τη νεροποντή σε Μάνδρα Αττικής και Ζάκυνθο

    Πολλά προβλήματα δημιούργησε στη Μάνδρα Αττικής η ισχυρή νεροποντή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από τη σφοδρή βροχόπτωση πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα, ενώ τα ορμητικά νερά ενός χειμμάρου που υπερχείλισε παρέσυραν οχήματα. Έξι άτομα χρειάστηκε να απομακρύνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τα σπίτια τους και δύο από το αυτοκίνητό τους, ενώ αυτήν την ώρα συνεχίζονται οι αντλήσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Πλημμύρες και εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν χθες το βράδυ σε δεκάδες χωριά της Ζακύνθου από τις βροχοπτώσεις. Δύο γυναίκες κινδύνεψαν, όταν τα οχήματά τους εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Λαγανά και χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική υπηρεσία για να τις σώσει.

    Το ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη πλημμύρισε στο ύψος του αεροδρομίου Ζακύνθου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Ζακύνθου - Κερίου και χρειάσθηκε να παρέμβουν ερπυστριοφόρα οχήματα του δήμου.

    Από τις βροχές πλημμύρισαν διάφορες περιοχές σε Μουζάκι, Καταστάρι, Λαγανά, Αγγερικό, Άγιο Σώστη Λαγοπόδο, Πηγαδάκια, Αλυκανά και αλλού. Από τους κεραυνούς μετασχηματιστές της ΔΕΗ υπέστησαν βλάβες με αποτέλεσμα να βρεθούν στο σκοτάδι δεκάδες χωριά.

    [02] Γ. Βαρουφάκης: Εντός των ημερών θα είναι έτοιμος ο νόμος για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

    «Δεν θα αυξηθεί στα νησιά. Δεν θα αυξηθεί στα φάρμακα. Δεν θα αυξηθεί στις παραμεθόριες περιοχές. Δεν θα αυξηθεί στα τρόφιμα. Δεν θα αυξηθεί στα βιβλία και στα έντυπα» δήλωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στον ΦΠΑ. Απαντώντας σε ερώτηση πού θα αυξηθεί, είπε: «Θα ψάξω να βρω έναν φορολογικό συντελεστή σε ένα άνευ σημασίας αγαθό για να δείξουμε καλή θέληση».

    Σχετικά με τη διαπραγμάτευση στην Ευρωομάδα (Eurogroup), ανέφερε ότι δυο φορές έθεσε βέτο και τόνισε πως οι εταίροι ζήτησαν να είναι «φλου» και με «δημιουργική ασάφεια» η συμφωνία για να περάσει από τα κοινοβούλιά τους. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα συζήτηση με ομόλογό του -που δεν κατονόμασε- ότι δεν μπορεί να καταγραφεί στη συμφωνία αναφορά για μείωση του πλεονάσματος, γιατί δεν θα παίρναγε από τα Κοινοβούλια. Ανέφερε πως, με τη συμφωνία τελείωσε το Μνημόνιο αν και αναγνώρισε ότι ήταν «απλουστευτικές κορώνες» τα περί κατάργησής του με έναν νόμο.

    Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα τελειώσει ο νόμος για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά τόνισε ότι θα επιβραβεύονται οι συνεπείς που πλήρωναν. Δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να αναφέρει δημοσιονομικούς στόχους χωρίς να είναι σίγουρος ότι θα τους πετύχει.

    [03] Κοινές ναυτικές ασκήσεις Ν. Κορέας και ΗΠΑ, παρά τις απειλές της Β. Κορέας

    Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας με τη συνδρομή δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών διεξάγουν κοινές ναυτικές ασκήσεις προάγγελο των μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων που θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και οι οποίες έχουν προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση της Βόρειας Κορέας.

    Δέκα πολεμικά πλοία της Νότιας Κορέας, με την υποστήριξη αεροσκαφών και ελικοπτέρων επιτήρησης, καθώς επίσης το αμερικανικό αντιτορπιλικό USAegis και ελικόπτερα Sea Hawk, συμμετέχουν στην άσκηση, όπως είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας. «Ο στόχος είναι η βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας και της ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας των δύο συμμάχων» ανέφερε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

    [04] Σήμερα η ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή για την παράταση της δανειακής σύμβασης

    Ψηφοφορία διεξάγεται σήμερα στη γερμανική Βουλή (Bundestag), επί της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα. Τα μέλη της Βουλής αναμένεται να ψηφίσουν την παράταση της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αν και, σε μεγάλο ποσοστό, απρόθυμα, εξαιτίας των ανησυχιών ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις.

    Η πλειοψηφία των βουλευτών της Χριστιανοδημοκρατικής και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) τάχθηκαν χθες υπέρ της παράτασης, ενώ οι βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού, ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της παράτασης. «Αυτό το κάνουμε όχι εξαιτίας των άξεστων σχολίων (εκ μέρους της Ελλάδας), αλλά διότι είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης» δήλωσε ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των CDU/CSU.

    Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε την έγκριση της παράτασης της ελληνικής σύμβασης με το επιχείρημα ότι η Αθήνα δεν εξασφαλίζει ηπιότερους όρους, αλλά απλώς περισσότερο χρόνο.

    [05] Εκλάπη το εντυπωσιακό φόρεμα που φορούσε η Λουπίτα Νιόνγκο στην τελετή των Όσκαρ

    H αστυνομία του Λος Άντζελες διεξάγει έρευνες προκειμένου να εντοπίσει το εντυπωσιακό φόρεμα, διακοσμημένο με 6.000 πέρλες, το οποίο φόραγε η ηθοποιός Λουπίτα Νιόνγκο στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, καθώς εκλάπη από το δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε.

    Η ηθοποιός είχε εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της την Κυριακή στο κόκκινο χαλί των βραβείων φορώντας τη λευκή τουαλέτα που κοσμούν 6.000 πέρλες, η οποία φέρει την υπογραφή του Φρανσίσκο Κόστα για τον οίκο Calvin Klein με την αξία της να εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 150.000 δολάρια.

    [06] Βρέθηκε πίνακας του Πικάσο που είχε κλαπεί το 2001 από το Παρίσι

    Ένας πίνακας του Πικάσο που είχε δηλωθεί η κλοπή του το 2001 από το Κέντρο Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι, βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είχε σταλεί ως δώρο Χριστουγέννων ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης. Η αξία του πίνακα που είναι φιλοτεχνημένος το 1911, εκτιμάται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας Λορέτα Λίντς στο Μπρούκλιν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η αξία του πίνακα υπολογίζεται σε 30 εκατομμύρια ευρώ.

    Ο μικρός καμβάς από λάδι που έχει αναλογίες 33 εκατοστά επί 46 εκατοστά και τιτλοφορείται «La Coiffeuse» (Το κομμωτήριο) αναφέρθηκε ως κλεμμένος το 2001, αφού το προσωπικό του Κέντρου Ζορζ Πομπιντού διαπίστωσε ότι είχε εξαφανιστεί από το χώρο όπου φυλασσόταν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 February 2015 - 7:30:20 UTC