Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Οι συνέπειες ενός οικονομικού στραγγαλισμού της Ελλάδας
  • [02] Γ. Κατρούγκαλος: 'Ερχεται το ν/σ για την επιστροφή των 3.920 δημοσίων υπαλλήλων
  • [03] Δημοσκόπηση Marc: Θετικά βλέπει το 64% την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης
  • [04] V. Jourova: Η ισότητα των φύλων είναι θεμελιώδης αξία για μια πιό δίκαιη κοινωνία
  • [05] Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στη Β. Ελλάδα
  • [06] Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για τον φόνο του Μπ. Νεμτσόφ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Οι συνέπειες ενός οικονομικού στραγγαλισμού της Ελλάδας

    Τις συνέπειες για την Ευρώπη από έναν οικονομικό στραγγαλισμό της Ελλάδας εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας.

    Ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες τζιχαντιστές, που θα έρθουν στην Ευρώπη, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Β. Αφρική. Θα πρέπει οι εταίροι μας να πάρουν πολύ σοβαρά υπόψη τους ότι η Ελλάδα βρίσκεται μέσα σε ένα τρίγωνο αποσταθεροποίησης Ουκρανία - Μέση Ανατολή - Λιβύη, και η χώρα μας είναι το μόνο σταθερό σημείο που εκπέμπει κύματα σταθερότητας και που αν αποσταθεροποιηθεί με τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν, η αποσταθεροποίηση αυτή θα διασχίζει τα ρωσικά-ουκρανικά σύνορα, θα φτάνει στη Μέση Ανατολή και θα περνάει στη Βόρεια Αφρική, δηλ. θα είναι ένα είδος δρεπανιού. Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ακόμη ότι αν πέσει η Ελλάδα και η Κύπρος το Ισραήλ θα αποκοπεί από την Ευρώπη.

    Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε αυτό που έχει διατυπώσει και στο βιβλίο του «Ελλάδα - Αποικία χρέους» ότι είναι «πολιτιστικός ρατσισμός» να κατηγορούνται συλλήβδην οι Έλληνες ως δήθεν τεμπέληδες. Ο κ. Κοτζιάς τόνισε μάλιστα ότι η Ελλάδα για το θέμα του χρέους ζητάει την ίδια αντιμετώπιση που είχε η Γερμανία το 1953 με τη συμφωνία του Λονδίνου.

    [02] Γ. Κατρούγκαλος: 'Ερχεται το ν/σ για την επιστροφή των 3.920 δημοσίων υπαλλήλων

    Μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες, δηλαδή στα τέλη της επόμενης εβδομάδας ή την μεθεπόμενη, θα τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης το οποίο θα περιλαμβάνει και την επαναφορά των 3.920 διαθέσιμων και απολυμένων του Δημοσίου, δήλωσε σήμερα το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Οι 3.920 που θα επανέλθουν στο Δημόσιο θα συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται για φέτος και οι οποίες θα είναι κυρίως σε υγεία, παιδία αλλά και ελεγκτικούς μηχανισμούς. Το νομοσχέδιο, όπως επισήμανε ακόμα ο κ. Κατρούγκαλος «θα περιλαμβάνει μέτρα δημοκρατικού χαρακτήρα», όπως η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ τόνισε ότι θα καταργηθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

    [03] Δημοσκόπηση Marc: Θετικά βλέπει το 64% την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης

    Θετικά και μάλλον θετικά βλέπει το 64% την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης, έναντι 31,4% που τη βλέπει αρνητικά και μάλλον αρνητικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Στο ερώτημα «σας ικανοποίησε ή όχι το έως τώρα αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» το 59,6% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι», ενώ το 37,6% «μάλλον όχι» και «όχι». Το 2,8% του δείγματος δεν απάντησε. Όσον αφορά την επαγγελματική τους απασχόληση μεγάλο ποσοστό ικανοποίησης εμφανίζουν οι άνεργοι (83,4%) και ακολουθούν: οι αυτοαπασχολούμενοι (58,8%), οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα (58,5%) και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα (58,3%).

    Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (75,4%) συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η συμφωνία κυβέρνησης - εταίρων για τετράμηνη παράταση δεν σημαίνει το τέλος των μνημονίων, ενώ το 14,1% εκτιμά πως σηματοδοτεί αυτό το τέλος. Ένας στους δέκα (10,5%) δεν απάντησε σε αυτό το ερώτημα. Πάντως, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (54,4%) εκτιμούν πως εάν κέρδιζε η Ν.Δ. τις εκλογές, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Το 19,4% δηλώνει ό,τι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, το 22,9% ότι θα ήταν περίπου τα ίδια, ενώ το 3,3% δεν απάντησε.

    Σε ό,τι αφορά την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, ικανοποιημένο εμφανίζεται το 54,7% των ερωτηθέντων, αρνητικά απάντησε το 36,3%, ενώ το 9% δεν απάντησε.

    [04] V. Jourova: Η ισότητα των φύλων είναι θεμελιώδης αξία για μια πιό δίκαιη κοινωνία

    «Η ισότητα των φύλων είναι θεμελιώδης αξία για μια πιό δίκαιη κοινωνία», τονίζει σε αποκλειστικό άρθρο της για το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επίτροπος της ΕΕ Vera Jourova, αρμόδια για τη Δικαιοσύνη, τους Καταναλωτές και την Ισότητα των Φύλων, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Σημειώνει με «υπερηφάνεια», την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας παράλληλα και τις ανισότητες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην εργασιακή τους άνοδο και την αμοιβή, τις αυξημένες υποχρεώσεις και φροντίδα που έχουν έναντι των άλλων μελών της οικογένειας, αλλά και τη βία της οποίας συχνά πέφτουν θύματα.

    Η κ. Vera Jourova δεσμεύεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ασκήσει πιέσεις για να ληφθούν μέτρα με κατεύθυνση την εξάλειψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες λόγω του φύλου τους

    [05] Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στη Β. Ελλάδα

    Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχοπτώσεις και τα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Εξαιτίας της κακοκαιρίας του τελευταίου 24ώρου παρατηρούνται προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου της Μακεδονίας και της Θράκης. Η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έπεσε στους 4 βαθμούς Κελσίου. Κανονικά εκτελούνται από το πρωί οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της πόλης, όπου, χθες το βράδυ, παρατηρήθηκαν αρκετά προβλήματα στις πτήσεις λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

    Βροχερός είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου κατά τόπους, ο υδράργυρος τα ξημερώματα έπεσε έως τους 2 βαθμούς Κελσίου. Στα λευκά «ντύθηκαν» η Φλώρινα, η Καστοριά και η Κοζάνη, όπου το τελευταίο 24ωρο σημειώνονται χιονοπτώσεις.

    Βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Θράκη. Προβλήματα σε καλλιέργειες προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες στον νομό Ξάνθης.

    Λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο δεν διεξάγονται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα - Πρίνου και Κεραμωτή - Θάσος.

    [06] Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για τον φόνο του Μπ. Νεμτσόφ

    Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν σήμερα στη Ρωσία στο πλαίσιο της έρευνας για τον φόνο του επικριτή του Κρεμλίνου Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος σκοτώθηκε με τέσσερις σφαίρες το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

    «Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν σήμερα σε σχέση με τον φόνο αυτό, ο Άνζορ Γκούμπατσεφ και ο Ζάουρ Νταντάγεφ. Ο επικεφαλής του κράτους έχει ενημερωθεί», δήλωσε αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ο επικεφαλής της FSB Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ. Δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες για τους συλληφθέντες, όμως ο Μπορτνίκοφ επεσήμανε ότι και οι δύο είναι από τον Καύκασο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 March 2015 - 11:30:28 UTC