Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Είναι αστείο να μιλάει η αξιωματική αντιπολίτευση για τη φοροδιαφυγή
  • [02] Για αστειότητες στο θέμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ
  • [03] Εορτασμοί για την 67η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα
  • [04] «Η ελληνική κυβέρνηση σαφώς επιθυμεί εφαρμογή μεταρρυθμίσεων»
  • [05] ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε άοπλο έφηβο Αφροαμερικανό

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Είναι αστείο να μιλάει η αξιωματική αντιπολίτευση για τη φοροδιαφυγή

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, απαντώντας στην επικριτική δήλωση του κ. Καραγκούνη για την επιστολή Βαρουφάκη, κατηγορεί τη ΝΔ ότι είναι «αστείο από μόνο του να μιλάει η αξιωματική αντιπολίτευση για την φοροδιαφυγή» και προσθέτει ότι «αυτοί που έχουν γελοιοποιήσει την χώρα διεθνώς, εξυπηρετώντας κάθε λογής συμφέροντα και μεταφέροντας το φορολογικό βάρος στα συνήθη υποζύγια, μερικές φορές είναι καλύτερα να σιωπούν. Αρκετή αποδοκιμασία έχουν εισπράξει ήδη από την κοινωνία».

    Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να κλείσει τα περιθώρια φοροδιαφυγής που έχουν ανοίξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και η γελοιότητα του καθενός θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

    [02] Για αστειότητες στο θέμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ

    Για αστειότητες και γελοιότητες που δημιουργούν πρόβλημα στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ σχολιάζοντας τα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης σχολιάζει χαρακτηριστικά πως «αν περιμένουν να πιάσουν έτσι τη φοροδιαφυγή, εκτός από επικίνδυνοι, αφού δεν αντιλαμβάνονται ούτε τη νομική διάσταση του μέτρου, ούτε την αποτελεσματικότητά του, είναι και αστείοι και γελοιοποιούν τη χώρα».

    Στο μεταξύ, ο κ. Καραγκούνης, με δήλωσή του, ασκεί σκληρή κριτική στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για τις δηλώσεις του για το ενδεχόμενο να έρθουν στην Ευρώπη χιλιάδες τζιχαντιστές αν η ελληνική οικονομία καταρρεύσει. Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη «με αυτό που λέει ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δείξει τη γεωπολιτική διάσταση και τον ρόλο που μπορεί να έχει η Ελλάδα για την ασφάλεια της Ευρώπης και τα κάνει μαντάρα» καθώς, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του «αυτό που διακηρύσσει διεθνώς είναι και παρεξηγήσιμο και μπορεί να στέλνει και το ακριβώς αντίθετο μήνυμα».

    «Αν η Ελλάδα έχει ρόλο να αποκρούσει τους τζιχαντιστές πριν κατακλύσουν την Ευρώπη, μήπως θα έπρεπε να πει στην κυβέρνησή του να μην ανοίγει τα σύνορα και να μην απελευθερώνει τους κρατούμενους προς απέλαση λαθρομετανάστες; Δεν καταλαβαίνουν, επιτέλους, αυτή την αντίφαση;» διερωτάται ο κ. Καραγκούνης.

    Διαβάστε επίσης: Γ. Σακελλαρίδης: Είναι αστείο να μιλάει η αξιωματική αντιπολίτευση για τη φοροδιαφυγή

    [03] Εορτασμοί για την 67η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα

    Με παρέλαση στο κέντρο της πόλης, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Μιχάηλ Κωσταράκου, κορυφώθηκαν στη Ρόδο οι εορτασμοί για την 67η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου. Στις εκδηλώσεις εορτασμού παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Ν. Σαντορινιός, Δ. Γάκης, Μ. Κόνσολας, Δ. Κρεμαστινός και πολύς κόσμος, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι στην διάρκεια της παρέλασης πέταξαν πάνω από την πόλη αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας.

    Σε δηλώσεις η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση της Βουλής για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, επισημαίνοντας επίσης ότι και σήμερα η χώρα μας δίνει μάχη για να απελευθερωθεί από πρακτικές και τακτικές που είναι μέγγενη για τη δημοκρατία στην Ευρώπη. Στην σπουδαιότητα της εθνικής επετείου αναφέρθηκε στις δικές του δηλώσεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τονίζοντας ότι η επέτειος εορτάζεται με μια μεγάλη παρέλαση χωρίς μπάρες και με ενωμένο όλο τον ελληνικό λαό.

    [04] «Η ελληνική κυβέρνηση σαφώς επιθυμεί εφαρμογή μεταρρυθμίσεων»

    Σε συνάντηση του «think tank» Aspen Institute, που πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, στη Βενετία, συμμετέχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης. Από τα κύρια θέματα της συζήτησης ήταν η κρίση στην ευρωζώνη και οι δυνατότητες αντιμετώπισής της. Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το βασικό θέμα αφορά τον τρόπο έγκρισης και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και την διαδικασία με την οποία αυτές θα κριθούν.

    Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση σαφώς επιθυμεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και ότι το κύριο ζήτημα αφορά την ένταξή τους σε ένα γενικότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θετικό για όλους. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ακόμη ότι οι αναφορές στην Ελλάδα ήταν θετικές και ότι ο πρόεδρος του Eurogroup έχει απαντήσει στην επιστολή που ο ίδιος του έχει στείλει.

    [05] ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε άοπλο έφηβο Αφροαμερικανό

    Αστυνομικός στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο έφηβο Αφροαμερικανό χθες Παρασκευή, γεγονός που ώθησε δεκάδες ανθρώπους να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στον τόπο του συμβάντος, σύμφωνα με την αστυνομία και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

    Ο διοικητής της αστυνομίας του Μάντισον Μάικ Κόβαλ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ένας αστυνομικός απάντησε σε μια κλήση για διατάραξη της κοινής ησυχίας περίπου στις 18:30, τοπική ώρα, και αργότερα εισέβαλε στο διαμέρισμα στο οποίο είχε μπει ο 19χρονος, ο οποίος ήταν ύποπτος για έναν πρόσφατο ξυλοδαρμό. Ο Κόβαλ πρόσθεσε ότι ακολούθησε πάλη μεταξύ του αστυνομικού και του νεαρού και στη συνέχεια ο έφηβος τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά του αστυνομικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 March 2015 - 13:30:23 UTC