Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία
  • [02] Συνάντηση Σταύρου Θεοδωράκη με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη
  • [03] Επανέλαβε όσα έχει ισχυριστεί στις προανακριτικές καταθέσεις του ο Ι. Σμπώκος για το «κύκλωμα των φυλακών»
  • [04] Μεταφέρονται 555 εκατ. ευρώ από το ΤΧΣ στο Δημόσιο
  • [05] Εγκρίθηκε το «πακέτο» Γιούνκερ για τις επενδύσεις
  • [06] Β. Σόιμπλε: Χρηματοδότηση μόνο κατόπιν συμφωνίας

  • [01] Π. Καμμένος: Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία

    «Δεν ξέρω γιατί ενοχλήθηκε τόσο (η Τουρκία) από τις επισκέψεις μου. Πάντως αυτό που σας λέω είναι ότι οι επισκέψεις οι οποίες έκανα ήταν επισκέψεις στο ελληνικό έδαφος, στα ελληνικά νησιά, πέταξα στον ελληνικό εναέριο χώρο, πάνω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Και άλλοι υπουργοί έχουν κάνει αυτές τις επισκέψεις. Αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να ενόχλησε ιδιαίτερα είναι ότι ενισχύσαμε τις μονάδες μας και στον Έβρο και στα νησιά. Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία». Τα παραπάνω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σήμερα σε δηλώσεις του από τη Λάρισα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη στις τελετές παράδοσης-παραλαβής ηγεσίας στην 1η Στρατιά και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), με τους επικεφαλής των δύο σχηματισμών να έχουν πρόσφατα αναλάβει αρχηγοί των δυο αντίστοιχων Γενικών Επιτελείων.

    Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα γίνει χωρίς μπάρες και θα παρελάσουν στην Αθήνα τμήματα της Εθνοφυλακής από τον Έβρο και τα Δωδεκάνησα. Κάλεσε δε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην παρακολούθηση των παρελάσεων προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα προς τα έξω ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι.

    Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την παρέλαση «πράξη εθνικής κυριαρχίας». Πρέπει να δείξουμε, σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αυτό το οποίο βγαίνει από όλες τις έρευνες, ότι δεν διαπραγματεύεται μόνον η ελληνική κυβέρνηση στο εξωτερικό, διαπραγματεύεται το ελληνικό έθνος και να ξέρουν ότι είμαστε όλοι ενωμένοι, πέρα από τις διαφορές μας τις πολιτικές και δεν παραχωρούμε την εθνική κυριαρχία σε κανέναν, είτε την απειλεί στρατιωτικά, είτε την απειλεί πολιτικά, είτε την απειλεί οικονομικά.

    [02] Συνάντηση Σταύρου Θεοδωράκη με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη

    Το ζήτημα των μεταναστών στην πόλη της Αθήνας και η ανάγκη επανασυγκρότησης της Δημοτικής Αστυνομίας, συζήτησαν ο Γιώργος Καμίνης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματός του επισκέφθηκε το μεσημέρι τον δήμαρχο Αθηναίων. «Η λύση δεν είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης ή τα παγκάκια στην Ομόνοια» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι παντού στην Ευρώπη υπάρχουν κέντρα κράτησης και φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες, για οικογένειες και παιδιά.«Εδώ έχουμε επιλέξει να διαγράψουμε το παρελθόν και προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι που δεν έχουμε σχεδιάσει. Είναι ένα ακόμη λάθος της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να αποφασίσει ποιος ασκεί μεταναστευτική πολιτική. Την ασκεί ο κ. Πανούσης ή η αναπληρώτρια υπουργός» διερωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

    Το δεύτερο ζήτημα που συζητήθηκε αφορά στην επιστροφή της Δημοτικής Αστυνομίας στους δήμους.

    Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι υποστηρίζει την προσπάθεια του κ. Καμίνη.

    [03] Επανέλαβε όσα έχει ισχυριστεί στις προανακριτικές καταθέσεις του ο Ι. Σμπώκος για το «κύκλωμα των φυλακών»

    Κατάθεση στους ανακριτές Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση του κυκλώματος «νονών» που είχε στρατηγείο τις φυλακές, έδωσε ο Γιάννης Σμπώκος, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, καταδικασμένος στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα. Ο κ. Σμπώκος που κλήθηκε από τους ανακριτές της υπόθεσης Ρέα Κατσίβελη και Δημήτρη Φούκα, θα επανέλθει τις επόμενες ημέρες στο ανακριτικό γραφείο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ολοκληρώθηκε σήμερα η κατάθεσή του. Το άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου, φέρεται να εκβιάστηκε από το «κύκλωμα των φυλακών» να τους δώσει χρήματα, υπόθεση στην οποία κατηγορείται ότι εμπλέκεται και ο συγκρατούμενός του, πρώην υπουργός.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου, φέρεται να επανέλαβε όσα έχει ισχυριστεί στις προανακριτικές καταθέσεις του για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί σε χώρους που σχετίζονται με συγγενικά του πρόσωπα. Ο μάρτυρας σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει πως τον Ιανουάριο του 2013 ο βαρυποινίτης Γιάννης Σκαφτούρος -που φέρεται ως εκ των αρχηγών του κυκλώματος- του είχε ζητήσει 10 εκατ. ευρώ με την απειλή αν δεν δεχόταν να πληρώσει, «να του διαλύσει το σπίτι». Αντίστοιχη «πρόταση» δέχθηκε, όπως υποστηρίζει ο κ. Σμπώκος, και από τον Παναγιώτη Βλαστό ο οποίος μάλιστα φέρεται να του είχε διευκρινίσει πως «κάνει εξυπηρέτηση» και τον είχε συμβουλεύσει να δώσει «ένα χαρτζιλίκι στον Σκαφτούρο για να μην γίνει... ατύχημα».

    Ο Βλαστός, η απολογία του οποίου συνεχίζεται αύριο, ενώπιον των ανακριτών, φέρεται πάντως να αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τις εκρήξεις και την εκβίαση σε βάρος του Γιάννη Σμπώκου.

    [04] Μεταφέρονται 555 εκατ. ευρώ από το ΤΧΣ στο Δημόσιο

    Έγκριση έδωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) για τη μεταφορά 555 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στο Δημόσιο, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Ειδικότερα, πρόκειται για τα έσοδα που είχε το ΤΧΣ από την πληρωμή του μερίσματος των προνομιούχων μετοχών που είχαν πάρει οι τράπεζες για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση στο πλαίσιο του «πακέτου Αλογοσκούφη» το 2008.

    [05] Εγκρίθηκε το «πακέτο» Γιούνκερ για τις επενδύσεις

    Το πακέτο επενδύσεων το οποίο έχει προτείνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη έκανε άλλο ένα βήμα σήμερα, με την έγκριση από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης της εντολής διαπραγμάτευσης με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    «Είναι σαφές πλέον ότι όλα τα κράτη μέλη μοιράζονται το ίδιο όραμα με την [Ευρωπαϊκή] Επιτροπή για την ανάγκη [να γίνουν] νέες επενδύσεις», δήλωσε με ικανοποίηση ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αρμόδιος για την Απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα Γίρκι Κατάινεν, στο πλαίσιο συνάντησής του με τους υπουργούς Οικονομικών των 28, που μετείχαν στο συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ, το Ecofin.

    Αναμένεται πλέον να αρχίσουν συζητήσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σκοπό την ταχεία δημιουργία του κειμένου για την δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ). «Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε έτοιμοι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο», ώστε οι πρώτες επενδύσεις να γίνουν το ταχύτερο, είπε ο Κατάινεν.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασε στα τέλη του 2014 το σχέδιό του για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, για να υποστηριχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρώπης. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, το ΕΤΣΕ θα κινητοποιήσει συνολικά 315 δισεκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια, ένα ποσό το μεγαλύτερο μέρος θα προέλθει από τον ιδιωτικό τομέα, χάρη στον μηχανισμό της χρηματοοικονομικής μόχλευσης.

    [06] Β. Σόιμπλε: Χρηματοδότηση μόνο κατόπιν συμφωνίας

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διεμήνυσε σήμερα ότι δεν θα δοθεί άλλη βοήθεια στην Ελλάδα έως ότου οι διεθνείς πιστωτές της χώρας συμφωνήσουν ότι έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

    «Η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους θεσμούς για να εγγυηθεί ότι το Μνημόνιο Κατανόησης εκπληρώνεται» είπε ο Β. Σόιμπλε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. «Μόνον όταν εκπληρωθεί αυτός ο όρος υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξει μια εκταμίευση από το πρόγραμμα», συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι ο Έλληνας ομόλογός του Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο μόνος στο Eurogroup, που θεωρεί πως δεν έχει χαθεί χρόνος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 March 2015 - 14:30:24 UTC