Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντ. Σπέκχαρντ: Η Ελλάδα είναι πολύ πιο σημαντική από όσο πιστεύει ο κόσμος
  • [02] Στενότερη συνεργασία Βουλής και υπουργείου Εθνικής Άμυνας
  • [03] Σε δημόσια διαβούλευση, τις επόμενες ημέρες, το σχέδιο νόμου για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο
  • [04] Ετήσια αξιολόγηση για την ΕΛΑΣ προτείνει ο Ι. Πανούσης
  • [05] Την Τετάρτη ξεκινούν οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες

  • [01] Ντ. Σπέκχαρντ: Η Ελλάδα είναι πολύ πιο σημαντική από όσο πιστεύει ο κόσμος

    «Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κοιτάζουν τα δέντρα και χάνουν το δάσος» δήλωσε ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, αναφέρει ο Κρις Μάθιους στο αμερικανικό περιοδικό Fortune, υπογραμμίζοντας την αναφορά του κ. Σπέκχαρντ ότι «η Ελλάδα είναι πολύ πιο σημαντική από όσο πιστεύει ο κόσμος».

    Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, ο Αμερικανός πρώην πρεσβευτής στην Αθήνα αναφέρθηκε παράλληλα «στο γεγονός ότι η σημερινή αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη στενές σχέσεις με τη Ρωσία, καθώς ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μια μέρα μετά την εκλογή του, αντιτάχθηκε στην επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, υποβάθμισε την επιβολή νέων κυρώσεων. Ο ελληνικός λαός διατηρεί επίσης πολιτισμικούς δεσμούς με τη Ρωσία, όπως την κοινή θρησκεία, γεγονός που διευκολύνει τη συνεργασία».

    Στο άρθρο αναφέρεται, επίσης, ότι «λόγω του μικρού μεγέθους της χώρας, μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν μοιάζει με μεγάλη απώλεια, αλλά εάν λάβουμε υπόψη ότι η καταπολέμηση της ρωσικής επιθετικότητας στην Αν. Ευρώπη είναι σημαντική για τη διατήρηση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας στην περιοχή, τότε ίσως αξίζει μακροπρόθεσμα η υιοθέτηση μιας πιο ήπιας στάσης έναντι του ελληνικού χρέους».

    [02] Στενότερη συνεργασία Βουλής και υπουργείου Εθνικής Άμυνας

    Τη στενότερη συνεργασία μεταξύ της Βουλής και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς η προοπτική αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα, ανακοίνωσαν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στους χαιρετισμούς τους λίγο πριν την ενημέρωση της προέδρου επί θεμάτων που άπτονται της σημερινής κατάστασης των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε απόλυτη εμπιστοσύνη προς τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, εκτιμώντας ότι η παρουσία του κ. Καμμένου στην ηγεσία του υπουργείου θα εμψυχώσει περαιτέρω το ηθικό και τον πατριωτισμό των στελεχών του Στρατεύματος.

    Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε για το άριστο επίπεδο του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και για το πολύ υψηλό ηθικό των στελεχών του, που εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο κάτω από δύσκολες συνθήκες και με αυταπάρνηση. Ανακοίνωσε δε τη στενότερη συνεργασία μεταξύ της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της Βουλής μέσα από την τακτική και εμπιστευτική ενημέρωση ανά δύο μήνες της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    [03] Σε δημόσια διαβούλευση, τις επόμενες ημέρες, το σχέδιο νόμου για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αφορά την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση μνημονιακών διατάξεων στο πειθαρχικό δίκαιο και την πιλοτική εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν εισήλθε σε λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει ακριβώς το σχέδιο νόμου, λέγοντας ότι πρέπει πρώτα να ενημερωθούν η Βουλή και οι αρμόδιοι, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι θα προωθηθεί το κυβερνητικό σχέδιο, όπως έχει αποφασιστεί, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Πρόσθεσε δεν ότι έως στιγμής δεν έχουν εκφραστεί ενστάσεις από μέρους τους.

    Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε, μιλώντας στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου, ότι στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου, θα περιλαμβάνεται πρόβλεψη για τη μονιμοποίηση περίπου 40.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου που εργάζονται στον στενό δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ενώ σημείωσε ότι η μονιμοποίηση των παραπάνω υπαλλήλων δεν θα έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος και ότι παράλληλα θα βοηθήσει στο σχέδιο της κυβέρνησης για μία αποδοτική και αποτελεσματική κινητικότητα.

    Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θα αφορά το επιστημονικό προσωπικό των ανεξάρτητων Αρχών, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και τους δικηγόρους με έμμισθη εντολή, ενώ το ασφαλιστικό τους καθεστώς θα παραμείνει στο ΙΚΑ. Όσον αφορά την επαναπρόσληψη των απολυμένων υπαλλήλων, τόνισε ότι θα επιστρέψουν όλοι στο Δημόσιο, θα επιστρέψουν στο υπουργείο που ανήκουν, ενώ εθελοντικά θα μπορούν να συμμετέχουν και στη «μίνι» κινητικότητα.

    [04] Ετήσια αξιολόγηση για την ΕΛΑΣ προτείνει ο Ι. Πανούσης

    Την καθιέρωση συστήματος ετήσιας αξιολόγησης με αντικειμενικά κριτήρια, αλλά και την αιτιολόγηση των προαγωγών και των αποστρατειών, κατά τη διάρκεια των κρίσεων των αξιωματικών, προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, υπεύθυνος για τα θέματα Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στο πλαίσιο των Αρχών και των Στόχων της Αντεγκληματικής Πολιτικής, το στίγμα των οποίων είχε παρουσιάσει στις αρχές του μήνα.

    Παράλληλα, ανακοίνωσε ελέγχους των διαδικασιών τροφοδοσίας, των «διόδων» προώθησης μεταναστών από τα σύνορα στο Κέντρο, των μηχανισμών, της διαφάνειας στη διαδικασία του επαναπατρισμού και τυχόν παρατυπιών στα πιστοποιητικά, σε σχέση με τα κέντρα κράτησης μεταναστών.

    [05] Την Τετάρτη ξεκινούν οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες

    «Σημαντικό βήμα προς την επιτυχημένη εφαρμογή της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου» χαρακτήρισε το χθεσινό Eurogroup o υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

    Ο Γ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι θα γίνει εξειδίκευση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που θα εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση τους τέσσερις μήνες της «περιόδου γέφυρας».

    Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν επρόκειτο να ολοκληρωθεί σε μία μέρα, αλλά η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά να καταλήξει σε συμφωνία με τους θεσμούς, ενδεχομένως, και αρκετά πριν τις 20 Απριλίου.

    Αναφορικά με την επιστολή του προς τον κ. Ντάισελμπλουμ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε ότι ζητούσε την άμεση εκκίνηση των τεχνικών διαβουλεύσεων με τους θεσμούς. «Την Τετάρτη ξεκινούν οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες και περιμένουμε εναγωνίως την αρχή της πραγματικής δουλειάς», ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης.

    Σχετικά με το αν η Ελλάδα είναι σε θέση να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Μαρτίου και του Απριλίου, ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι ξεκινάει η εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup, ότι την Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς και πως το ζήτημα της ρευστότητας θα το εγγυηθεί η ελληνική κυβέρνηση, από κοινού με τους θεσμούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 March 2015 - 16:30:23 UTC