Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Δεν μας υποχρεώνει κανείς για μεταρρυθμίσεις, θέλουμε να τις κάνουμε
  • [02] Γ. Παπακωνσταντίνου: Είμαι αθώος... Το κόμμα μου με πέταξε στα σκυλιά
  • [03] Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [04] Το ευρώ στα 1,0613 δολ.

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Δεν μας υποχρεώνει κανείς για μεταρρυθμίσεις, θέλουμε να τις κάνουμε

    Σε ρήξη με χρόνιες παθογένεις της Ελλάδας στοχεύει η κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, έπειτα από την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για την παροχή από τον ΟΟΣΑ της αναγκαίας τεχνικής συνδρομής, ώστε να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις με αποτελεσματικότητα. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για νέα περίοδο στις σχέσεις Ελλάδας-ΟΟΣΑ. Σχέσεις ειλικρινούς συνεργασίας για την ανάπτυξη, με στόχο την ευημερία του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση, είπε ο πρωθυπουργός, έχει δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις που θα εμπεδώσουν την κοινωνική αλλαγή. Οι μεταρρυθμίσεις, που θα εφαρμοστούν σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, θα έχουν αποτέλεσμα την εμπέδωση της κοινωνικής αλλαγής, το χτύπημα μεγάλων συμφερόντων που δημιουργούν μονοπωλιακές και ολιγοπωλιακές καταστάσεις στην οικονομία, το χτύπημα της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής. «Ανοίξαμε σήμερα ένα μεταρρυθμιστικό κεφάλαιο για την Ελλάδα» είπε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας: «Δεν μας υποχρεώνει κανείς να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις, θέλουμε να τις κάνουμε».

    [02] Γ. Παπακωνσταντίνου: Είμαι αθώος... Το κόμμα μου με πέταξε στα σκυλιά

    Ψύχραιμος και όρθιος, καθώς προηγουμένως είχε αρνηθεί τη δυνατότητα, που του προσέφερε ο πρόεδρος της Έδρας, να καθίσει, απολογείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατηγορούμενος για παρέμβαση υπέρ συγγενικών του προσώπων, στη λίστα Λαγκάρντ, στο Ειδικό Δικαστήριο.

    «Είμαι απολύτως αθώος, αρνούμαι τις κατηγορίες» είπε μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου.

    «Δικάζομαι κάθε ημέρα... Ποιο τεκμήριο αθωότητας; Το κόμμα μου με είχε πετάξει στα σκυλιά το βράδυ εκείνο» είπε κατά την απολογία του ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: «Ο πρόεδρός μου με διέγραψε το ίδιο βράδυ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις διαφθοράς πήγαινε στη Βουλή και τις υπερασπίζονταν. Δεν είχα κανέναν. Η δε ΝΔ ήταν χαρούμενη, γιατί είχε στο εδώλιο τον υπουργό του μνημονίου... Ξεφτιλίστηκαν στη Βουλή οι συνεργάτες μου... Τους ρωτάγανε ακόμη και τι κόμμα ψήφισα [...]. Εξαιρετικά δύσκολο, κύριε πρόεδρε, να σας εξηγήσω πώς ήταν η ψυχολογική μου κατάσταση, όταν μου είπαν ότι από τη λίστα... Βλέπω δημοσιεύματα ότι είμαι ο νούμερο 1 καταζητούμενος. Είναι οι χειρότερες μέρες της ζωής μου».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για «στημένη ιστορία». «Η ιστορία αυτή είναι στημένη. Δεν έχω κάνει καμία διαγραφή, καμία νόθευση. Δεν θα διανοούμην ποτέ να το κάνω» είπε.

    [03] Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Ληξιπρόθεσμα χρέη ως την 1 Μαρτίου 2015 θα μπορούν να υπάγονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων.

    Παράλληλα, σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο αναρτήθηκε σήμερα για δημόσια διαβούλευση στο «opengov.gr», η «προσφορά» του υπουργείου Οικονομικών για κούρεμα προσαυξήσεων ίσο με το κεφάλαιο ληξιπρόθεσμης οφειλής που προκαταβάλλεται, θα ισχύσει έως τις 27 Απριλίου.

    Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο γίνεται ευνοϊκότερη η κλίμακα διαγραφής των προσαυξήσεων ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων, η ελάχιστη μηνιαία δόση περιορίζεται σε 20 ευρώ, καταργείται η επιβάρυνση με τόκους για οφειλές εντός ρύθμισης έως 5.000 ευρώ ενώ για υψηλότερα ποσά ο ετήσιος τόκος περιορίζεται σε 3%.

    Στην περίπτωση καθυστέρησης καταβολής δόσης η μηνιαία προσαύξηση ορίζεται σε 0,25%.

    [04] Το ευρώ στα 1,0613 δολ.

    Μικρή διόρθωση στην ανοδική πορεία του δολαρίου παρατηρείται σήμερα στην αγορά συναλλάγματος.

    Το ευρώ διαπραγματευόταν πριν από λίγο στα 1,061 δολ. από το επίπεδο των 1,0532 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

    Η ανοδική κούρσα του δολαρίου ανακόπηκε μετά την υποχώρηση που εμφάνισαν τον Φεβρουάριο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, για δεύτερο συνεχή μήνα. Παρά ταύτα ο δυναμισμός που εμφανίζει η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ συνεχίζει να παρέχει ισχυρή στήριξη στο δολάριο.

    Στο μεταξύ το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων το οποίο έχει φθάσει μέχρι στιγμής τα 60 δισ. ευρώ συνεχίζει να πιέζει προς τα κάτω την ισοτιμία του ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 March 2015 - 16:30:22 UTC