Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε στη ΝΔ
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Θέλουμε να προχωρήσουμε σε δομικές μεταρρυθμίσεις
  • [03] Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [04] Μπερντ Ρίξινγκερ: Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο πρέπει οπωσδήποτε να εξοφληθεί
  • [05] Ντ. Αλέμα: Χρειάζεται μια νέα, δημιουργική λύση για την Ελλάδα
  • [06] Αιωνόβιοι χιπ-χόπερς από τη Νέα Ζηλανδία «ανοίγουν» το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

  • [01] Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε στη ΝΔ

    Ανακοινώθηκε σήμερα η συγκρότηση του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας μετά από σχετική απόφαση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Το νέο αυτό όργανο αποτελείται από τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Πλακιωτάκη, τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο, τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιάννη Βρούτση και Άδωνι Γεωργιάδη, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μειμαράκη, τον Πρόεδρο του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη, τον Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Κώστα Καραγκούνη, έναν σύμβουλο του Προέδρου που θα οριστεί άμεσα καθώς και τέσσερα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που θα εκλεγούν από το σώμα αυτό με μυστική ψηφοφορία.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Θέλουμε να προχωρήσουμε σε δομικές μεταρρυθμίσεις

    Με την υπογραφή από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία ενός εγγράφου συνεργασίας ολοκληρώθηκαν, νωρίς το απόγευμα, οι συζητήσεις για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

    Με τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ στο μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, η κυβέρνηση προσδοκά να αποκτήσει «το διαβατήριο» για να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην ευρωπαϊκή της πορεία, νικώντας κάθε «καχυποψία των εταίρων».

    Στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Γκουρία εξήγησε ότι το έγγραφο που συνυπογράφηκε αφορά «στη σύσφιξη των δεσμών ανάμεσα σε Ελλάδα και ΟΟΣΑ και στη συνεργασία σε θέματα που αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, στη μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων και αύξηση της διαφάνειας, καθώς και στην ενίσχυση του ανταγωνισμού ώστε να περιορισθούν τα ολιγοπώλια και μονοπώλια».

    Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις δυνατότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει ουσιαστικά στους μεταρρυθμιστικούς της στόχους, τόνισε:

    «Θα μπορέσουμε να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε γιατί βρισκόμαστε σε μια εξαιρετική συγκυρία: Είμαστε μια νέα κυβέρνηση που δεν είναι εξαρτημένη από το παρελθόν, ούτε από τις δυνάμεις της οικονομικής ολιγαρχίας. Παράλληλα, την κυβέρνησή μας υποστηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, άρα μπορούμε να πετύχουμε τις δύο σημαντικές προϋποθέσεις: Η πρώτη αφορά στην πολιτική βούληση για ρήξη με τα συμφέροντα, και η δεύτερη στη δημιουργία μιας πλατειάς κοινωνικής συναίνεσης στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.

    Σήμερα από κοινού με τον κ. Γκουρία και τους συνεργάτες του ανοίξαμε ένα μεταρρυθμιστικό κεφάλαιο για την Ελλάδα που θα έχει συνέχεια. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η συνεργασία θα αποδώσει καρπούς.

    «Υπάρχει ενδεχομένως από ένα μέρος των εταίρων μας η καχυποψία ότι η Ελλάδα δεν θέλει πραγματικά να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Για να επιβεβαιώσουμε, ακριβώς, ότι είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να προχωρήσουμε σε δομικές μεταρρυθμίσεις με θετικό και κοινωνικό πρόσημο, βρισκόμαστε εδώ, ώστε ο ΟΟΣΑ να βάλει τη σφραγίδα του σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Αυτή η σφραγίδα στο διαβατήριό μας, θα είναι πολύ σημαντική για να οικοδομηθεί μια νέα εμπιστοσύνη και με τους εταίρους».

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Δεν μας υποχρεώνει κανείς για μεταρρυθμίσεις, θέλουμε να τις κάνουμε

    [03] Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Σε 2 έως και 100 δόσεις θα μπορούν οι φορολογούμενοι να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προς την εφορία. Πρόκειται για οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ως και την 1 Μαρτίου 2015 σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε για διαβούλευση στο "opengov.gr".

    Στη ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν ο φορολογούμενοι έως τις 26 Μαΐου ενώ ως τις 27 Απριλίου θα μπορούν να αξιοποιήσουν την ιδιαίτερα ευνοϊκή διάταξη που προβλέπει ότι όσο μέρος της αρχικής οφειλής εξοφληθεί άλλο τόσο από τις προσαυξήσεις διαγράφεται. Προϋπόθεση για την αξιοποίηση της διάταξης αυτής είναι ο οφειλέτης να καταβάλει ως προκαταβολή τουλάχιστον ποσό ίσο με το δεκαπλάσιο της ελάχιστης δόσης που του αναλογεί με βάση τη ρύθμιση.

    Πέραν της διάταξης αυτής, η ρύθμιση προβλέπει διαγραφή προσαυξήσεων ανάλογα με τις δόσεις εξόφλησης του χρέους που θα επιλέξει ο οφειλέτης. Έτσι προβλέπεται το εξής:

    -Για εφάπαξ εξόφληση της οφειλής διαγράφεται το σύνολο των προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής

    -από δύο έως και πέντε μηνιαίες δόσεις διαγραφή του 90% των προσαυξήσεων και των τόκων

    -από έξι έως και δέκα μηνιαίες δόσεις, απαλλαγή από το 80% των προσαυξήσεων και των τόκων

    -από ένδεκα έως και είκοσι μηνιαίες δόσεις απαλλαγή από το 75%.

    -από είκοσι μία έως και τριάντα μηνιαίες δόσεις απαλλαγή από το 70%

    -από τριάντα μία έως και σαράντα μηνιαίες δόσεις απαλλαγή από το 65%.

    -από σαράντα μία έως και πενήντα μηνιαίες δόσεις απαλλαγή από το 60%

    -από πενήντα μία έως και εξήντα μηνιαίες δόσεις απαλλαγή από το 55%

    -από εξήντα μία έως και εβδομήντα μηνιαίες δόσεις, απαλλαγή από το 50%.

    -από εβδομήντα μία έως και ογδόντα μηνιαίες δόσεις απαλλαγή από το 45%

    -από ογδόντα μία έως και ενενήντα μηνιαίες δόσεις απαλλαγή από το 40%

    -από ενενήντα μία έως και εκατό μηνιαίες δόσεις απαλλαγή από το 30%.

    Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου:

    - η ελάχιστη μηνιαία δόση μειώνεται από 50 ευρώ σήμερα σε 20 ευρώ

    - ο ετήσιος τόκος περιορίζεται από 5,6% σε 3%

    - η καθυστέρηση καταβολής μίας δόσης επιβαρύνεται με επιτόκιο 0,25% το μήνα

    - Ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ που υπάγονται στη ρύθμιση δεν επιβαρύνονται πλέον με προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

    [04] Μπερντ Ρίξινγκερ: Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο πρέπει οπωσδήποτε να εξοφληθεί

    «Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποπληρωθεί. Δεν παραγράφεται» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ αναφερόμενος στις ελληνικές διεκδικήσεις από την Γερμανία και επισήμανε ότι «σε αυτό έχουν δίκιο οι Έλληνες».

    Μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο κ. Ρίξινγκερ σημείωσε ότι θα ήταν καλό η γερμανική κυβέρνηση «να μην απορρίπτει τόσο σκληρά το θέμα» και της συνιστά «να ξεκινήσει τον δρόμο του διαλόγου, της κατανόησης και του δικαίου».

    [05] Ντ. Αλέμα: Χρειάζεται μια νέα, δημιουργική λύση για την Ελλάδα

    Στην ανάγκη να επιτευχθεί μια «δημιουργική λύση για την χώρα» αναφέρθηκε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Μάσιμο Ντ΄Αλέμα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που οργανώθηκε σε ιστορική τοπική οργάνωση του Δημοκρατικού Κόμματος, στην Ρώμη, με θέμα «η ελληνική κρίση από μια προοδευτική οπτική γωνία».

    Σύμφωνα με τον Μάσιμο Ντ΄Αλέμα η λύση μπορεί να προέλθει από την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, των υποχρεώσεων που είχε θέσει στο παρελθόν η τρόικα και από μια νέα αντιμετώπιση του θέματος του χρέους. «Θα μπορούσε να παγώσει ένα μέρος του χρέους, ή να πληρωθεί ένα ποσοστό του με ομόλογο που να συνδέονται με την πραγματική αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ», εξήγησε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών.

    Ο Μάσιμο Ντ΄Αλέμα τόνισε, παράλληλα, ότι «πρέπει να τύχει ευρύτερης αντιμετώπισης το γενικότερο πρόβλημα του δημόσιου χρέους στις χώρες μέλη της Ένωσης και ένα ποσοστό του να μετατραπεί σε ευρωπαϊκό χρέος».

    «Η ελληνική κυβέρνηση από την μία θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της με τους ψηφοφόρους, και από την άλλη να μπορέσει να βρεθεί μια λογική, νέα λύση που να επιτρέψει την αποπληρωμή του χρέους» τόνισε ο Ιταλός πολιτικός.

    [06] Αιωνόβιοι χιπ-χόπερς από τη Νέα Ζηλανδία «ανοίγουν» το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

    Εικόνες φρίκης, ιστορίες πολιτικού ακτιβισμού, σφαγών, οικονομικής κρίσης, ιστορίας, κοινωνικών αποκλεισμών απ' όλο τον κόσμο καταγράφουν οι 168 ταινίες του φετινού φεστιβάλ, η εναρκτήρια ωστόσο ταινία (θα προβληθεί αύριο στις 8.30 μ.μ. μετά την τελετή έναρξης) διδάσκει τη... χαρά της ζωής.

    Η «Επιχείρηση χιπ-χοπ» του Νεοζηλανδού Μπριν Εβανς καταγράφει στα 93 λεπτά της διάρκειάς της, την... προετοιμασία μιας ομάδας χορευτών χιπ-χοπ ηλικίας 90 (!) έως και 100 ετών ο καθένας και ...συνολικού χρόνου ζωής που ξεπερνά τα 2.500 χρόνια για ένα ταξίδι στο Λας Βέγκας προκειμένου να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ ?χιπ-χοπ? που διεξάγεται εκεί.

    «Δεν είσαι ποτέ αρκετά μεγάλος προκειμένου να κάνεις το πρώτο βήμα για ένα ταξίδι ζωής» είναι το μότο της ταινίας που δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ.

    Παρών στην τελετή έναρξης και την προβολή της ταινίας του θα είναι και ο 47χρονος Νεοζηλανδός σεναριογράφος και σκηνοθέτης της Μπριν Εβανς.

    Της προβολής θα προηγηθεί η τελετή έναρξης, την οποία θα κηρύξει (στην πρώτη του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη μετά την υπουργοποίησή του) ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης καθώς και το νεοτοποθετηθέν Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 March 2015 - 18:30:24 UTC