Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ: Για την ουσία των λεχθέντων από τον κ. Σόιμπλε έγινε το διάβημα
  • [02] Γ. Παπακωνσταντίνου: Δεν θυμάμαι σε ποιον έδωσα το cd της λίστας Λαγκάρντ
  • [03] Μεταρρυθμίσεις εξήγγειλε από την έδρα του ΟΟΣΑ ο Αλ. Τσίπρας
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Ακόμα και εάν δεν υπάρξει προσεχώς εκταμίευση δόσης η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της
  • [05] Νεκρός ένας 53χρονος στην Ελευσίνα με τραύματα από πυροβόλο όπλο
  • [06] Η Ισλανδία απέσυρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

  • [01] ΥΠΕΞ: Για την ουσία των λεχθέντων από τον κ. Σόιμπλε έγινε το διάβημα

    «Πολύ κακώς αποδόθηκε από μερίδα του Τύπου, εγχώριου και διεθνούς, ότι το ελληνικό διάβημα προς τη γερμανική κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε δήθεν βασιζόμενο σε λανθασμένη μετάφραση φράσης χαρακτηρισμού του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας απαντώντας σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου, σχετικά με το διάβημα που έγινε προς την γερμανική κυβέρνηση από τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Βερολίνο, με αφορμή τις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, μετά το πέρας του πρόσφατου ECOFIN στις Βρυξέλλες.

    Όπως διευκρίνισε ο κ. Κούτρας «αντιθέτως, οι λόγοι διενέργειας του συγκεκριμένου διαβήματος προς την κυβέρνηση μίας φίλης, εταίρου και συμμάχου χώρας ευρίσκονται στην ουσία των λεχθέντων από τον κ. Σόιμπλε».

    Διαβάστε επίσης:

    Διάβημα της Αθήνας προς Βερολίνο για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς Σόιμπλε προς τον Γ. Βαρουφάκη

    [02] Γ. Παπακωνσταντίνου: Δεν θυμάμαι σε ποιον έδωσα το cd της λίστας Λαγκάρντ

    Μετά την απολογία του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατηγορείται γιαπαρέμβαση υπέρ συγγενικών του προσώπων, στη λίστα Λαγκάρντ,η ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο συνεχίσθηκε με ερωτήσεις του πρόεδρου Νικόλαου Πάσσου προς τον κατηγορούμενο.

    «Δεν θυμάμαι σε ποιον έδωσα προς φύλαξη το cd της λίστας Λαγκάρντ» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου του δικαστηρίου. Άφησε να εννοηθεί δε ότι το αρχείο της λίστας μπορεί να «πειράχθηκε» από κάποιον «εχθρό» που είχε δημιουργήσει με τις αποφάσεις που έλαβε ως υπουργός Οικονομικών. «Υπάρχουν κενά λογικής σε αυτή την ιστορία» είπε ο πρώην υπουργός.

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Παπακωνσταντίνου: Είμαι αθώος... Το κόμμα μου με πέταξε στα σκυλιά

    [03] Μεταρρυθμίσεις εξήγγειλε από την έδρα του ΟΟΣΑ ο Αλ. Τσίπρας

    Σειρά μεταρρυθμίσεων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του σήμερα στην έδρα του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι «άμεσες προτεραιότητες της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η απελπιστική ανάγκη να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα στην Ελλάδα σε σχέση με τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά».

    Όπως τόνισε, για το θέμα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, η κυβέρνηση θα στοχεύσει στο λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού, θα αυστηροποιηθεί η νομοθεσία σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, θα ενισχυθεί η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ενώ θα εξασφαλισθεί η πλήρης λογοδοσία και διαφάνεια των λειτουργιών της. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα διευρυνθεί ο ορισμός της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής, ενώ θα καταργηθεί η φορολογική ασυλία.

    «Η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα είναι πιο δύσκολο εγχείρημα. Έχουμε ήδη ξεκινήσει, με τον εξορθολογισμό της ίδιας της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, έχουμε ήδη μειώσει τον αριθμό των υπουργείων» είπε και πρόσθεσε:

    «Θα προωθήσουμε μηχανισμούς για καλύτερους διορισμούς, αξιολογήσεις και καθιέρωση δίκαιων διαδικασιών για τη μεγιστοποίηση της κινητικότητας ανθρώπινων και άλλων πόρων στο πλαίσιο του δημόσιου τομέα.

    Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη δραστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κεντρικών και τοπικών κυβερνητικών υπηρεσιών στοχεύοντας τις δημοσιονομικές διαδικασίες, την αναδιάρθρωση της διαχείρισης, και την ανακατανομή των πόρων που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σωστά.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Ακόμα και εάν δεν υπάρξει προσεχώς εκταμίευση δόσης η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της

    Αλ. Τσίπρας: Θέλουμε να προχωρήσουμε σε δομικές μεταρρυθμίσεις

    Αλ. Τσίπρας: Δεν μας υποχρεώνει κανείς για μεταρρυθμίσεις, θέλουμε να τις κάνουμε

    [04] Αλ. Τσίπρας: Ακόμα και εάν δεν υπάρξει προσεχώς εκταμίευση δόσης η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της

    «Εάν το επόμενο διάστημα δεν υπάρξει εκταμίευση δόσης, η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, για το εάν έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές για το πότε θα εκταμιεύσουν την επόμενη χρηματική δόση προς την Ελλάδα.

    «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαπραγμάτευση σε εξέλιξη. Μια από τις ελλείψεις της απόφασης του Φεβρουαρίου ήταν ότι δεν υπήρχε αναφορά στο θέμα της χρηματοδότησης.

    Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, προχωράμε στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων, είμαστε έντιμοι απέναντι στους εταίρους μας και θεωρούμε ότι και οι εταίροι μας θα πρέπει να είναι έντιμοι απέναντι στην Ελλάδα. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ακόμα και εάν το επόμενο διάστημα δεν υπάρξει εκταμίευση δόσης, η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Όμως, εάν δεν υπάρξει, αυτό σημαίνει ότι στα πλαίσια μιας συμφωνίας, υπάρχει κάποιος που την υλοποιεί και κάποιος που θέλει να τη δυναμιτίσει. Το πρόβλημα επομένως είναι ο σκεπτικισμός που δημιουργείται σε μας και σε όλον τον κόσμο, ότι αυτή η συμφωνία δεν θα μπορέσει να προχωρήσει αποτελεσματικά και εποικοδομητικά» είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας στη συνέχεια ότι «αυτός είναι ο λόγος που σε κάθε συνάντηση η Ελλάδα θέτει το ζήτημα της αμοιβαίας τήρησης των συμφωνηθέντων».

    Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε στη συνέχεια την ύπαρξη μιας «αμοιβαίας καχυποψίας» πράγμα που υποχρεώνει την Ελλάδα να «οικοδομήσει γέφυρες εμπιστοσύνης» θέμα για το οποίο ελπίζει ο πρωθυπουργός, ότι θα συμβάλλει η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.

    [05] Νεκρός ένας 53χρονος στην Ελευσίνα με τραύματα από πυροβόλο όπλο

    Νεκρός βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ένας 53χρονος στην Ελευσίνα. Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνδρας βρέθηκε στις 20.10 θανάσιμα τραυματισμένος στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο, ενώ στο σημείο βρέθηκε κι ένας κάλυκας. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν μέσα σε αποθήκη καταστήματος ψιλικών και αυτήν την ώρα διερευνούν τις συνθήκες του συμβάντος. Την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

    [06] Η Ισλανδία απέσυρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

    Η Ισλανδία ανακοίνωσε απόψε ότι απέσυρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δύο χρόνια μετά την ανάδειξη της ευρωσκεπτικιστικής κεντροδεξιάς κυβέρνησης που είχε δεσμευτεί ότι θα έβαζε τέλος στη διαδικασία αυτή, που ξεκίνησε το 2009.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ο Γκούναρ Μπράγκι Σβέινσον, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ενημέρωσε για την απόφαση αυτή τη Λετονία, τη χώρα που προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το τρέχον εξάμηνο. Η Λετονία με τη σειρά της ενημέρωσε για το θέμα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 March 2015 - 20:30:38 UTC