Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γ. Παντελής επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος
  • [02] Π. Μοσκοβισί: Η πολιτική συμφωνία θα εξαρτηθεί από τις δεσμεύσεις της Αθήνας
  • [03] Β. Σόιμπλε: Η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε την εμπιστοσύνη των εταίρων της
  • [04] Τουλάχιστον 24 νεκροί από τον κυκλώνα Παμ στο Βανουάτου
  • [05] Α. Μέρκελ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας τον Ιούνιο

  • [01] Ο Γ. Παντελής επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος

    Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου, τοποθετήθηκε πρόεδρος της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης» ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Παντελής.

    Ο Γ. Παντελής ήταν μέχρι τώρα αναπληρωτής του μέχρι πρόσφατα προέδρου της εν λόγω Αρχής, Παναγιώτη Νικολούδη. Ο κ. Νικολούδης παραιτήθηκε από την Αρχή προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Επικρατείας για θέματα Διαφάνειας.

    Παράλληλα, αναπληρωτής του κ. Παντελή τοποθετήθηκε από το ΑΔΣ, ο επίσης αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Δασούλας.

    [02] Π. Μοσκοβισί: Η πολιτική συμφωνία θα εξαρτηθεί από τις δεσμεύσεις της Αθήνας

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε σήμερα ότι η επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνηση της Ελλάδας θα δεσμευθεί στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

    «Νομίζω ότι η επίτευξη συμφωνίας οποιουδήποτε είδους... εξαρτάται από το εάν γίνουν ισχυρές δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης... δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, δεσμεύσεις ότι θα κάνει αυτό που περιέχεται στη συμφωνία που υπογράψαμε την 20ή Φεβρουαρίου» είπε ο Μοσκοβισί κατά την διάρκεια μιας εκδήλωσης στο Βερολίνο, μιλώντας αγγλικά.

    «Φυσικά θα ήθελα να γίνουν πράγματα, είμαι υπέρ μιας πολιτικής συμφωνίας με την Ελλάδα, αλλά έναντι όρων, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εκπληρωθεί» πρόσθεσε ο επίτροπος Μοσκοβισί.

    [03] Β. Σόιμπλε: Η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε την εμπιστοσύνη των εταίρων της

    «Η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε τελείως την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων της που είχε ανακτηθεί κατά το παρελθόν. Αυτό είναι ένα σοβαρό πισωγύρισμα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό. Τόνισε δε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει περαιτέρω πολεμικές αποζημιώσεις.

    «Μέχρι τον Νοέμβριο η Αθήνα ήταν σε έναν δρόμο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση. Πάει αυτό. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα με την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση απόψε στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει κανέναν στους διεθνείς θεσμούς ο οποίος να μπορούσε να του πει τι σκοπεύει τελικά να κάνει η Αθήνα. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα στους πολίτες στην Ελλάδα.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι κανένας ξένος επενδυτής δεν θέλει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα μικρής διάρκειας. Επισήμανε μάλιστα ότι η έκδοση T-Bills από την Ελλάδα κατέστρεψε και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

    [04] Τουλάχιστον 24 νεκροί από τον κυκλώνα Παμ στο Βανουάτου

    Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί πως έχασαν τη ζωή τους στο Βανουάτου από το πλήγμα του κυκλώνα Παμ, ο οποίος προκάλεσε τεράστιες, ανυπολόγιστες καταστροφές στο μικρό αρχιπέλαγος του Ειρηνικού, πλήττοντας τη χώρα με ανέμους ταχύτητας 320 χλμ. την ώρα, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

    «Υπάρχουν τουλάχιστον 24 επιβεβαιωμένα θάνατοι (...), 11 θύματα ζούσαν στο Τάφεα, 8 στο Εφάτε και πέντε στο Τάνα», γνωστοποίησε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), αναφερόμενο σε νησιά του αρχιπελάγους των 270.000 κατοίκων.

    Οι τελευταίες πληροφορίες από τα πιο απομακρυσμένα νησιά του Βανουάτου σκιαγραφούν μια εικόνα απόλυτης καταστροφής.Σπίτια καταστράφηκαν, πλεούμενα μετατράπηκαν σε συντρίμμια, δρόμοι και γέφυρες διαλύθηκαν.

    [05] Α. Μέρκελ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας τον Ιούνιο

    To Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν θα λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή 18η και 19η Μαρτίου, όμως ενδέχεται να το κάνει - ανάλογα με τις εξελίξεις στην Ουκρανία - τον προσεχή Ιούνιο, διεμήνυσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

    «Δεν θα λάβουμε μια νομικά δεσμευτική απόφαση το Μάρτιο», ενδέχεται μόνο να καταλήξουμε σε μια «πολιτική» απόφαση, δήλωσε στον Τύπο η Μέρκελ, έπειτα από μία συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

    Σύμφωνα με την καγκελάριο, «το έχουμε πει επανειλημμένα ότι στην περίπτωση σοβαρών παραβιάσεων» των ειρηνευτικών συμφωνιών του Μινσκ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής «νέων (οικονομικών) κυρώσεων» εναντίον της Μόσχας, την ώρα που οι κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί θα παραμείνουν σε ισχύ έως τον Ιούλιο.

    Η ίδια ωστόσο η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης επισήμανε ότι αυτό δεν είναι «το βασικότερο ζήτημα» που απασχολεί τους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς πάνω απ' όλα εκφράζονται ανησυχίες για το πώς θα βρεθούν τα μέσα που θα «διασφαλίσουν την πλήρη εφαρμογή» των ειρηνευτικών συμφωνιών που επιτεύχθηκαν τη 12η Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 March 2015 - 20:30:25 UTC