Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στην πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση
  • [02] Έληξε η κατάληψη στη Νομική
  • [03] Στάση εργασίας 11:00 - 14:00 αύριο σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
  • [04] Β. Σόιμπλε: Ο χρόνος για την Ελλάδα λιγοστεύει
  • [05] Βερολίνο: Τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή για τη συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα
  • [06] Τουλάχιστον 19 νεκροί, εκ των οποίων οι 17 είναι τουρίστες, από την επίθεση ενόπλων στο Μουσείο Μπάρντο
  • [07] ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς: 1-0
  • [08] ΟΦΗ-Πανθρακικός: 0-1

  • [01] Αντιδράσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στην πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση

    Ένταση δημιουργήθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας από την πρόταση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, που τελικά την απέσυρε, να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση. Αίτημα της Χρυσής Αυγής, το οποίο απερρίφθη, καθώς δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής.

    Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε οδηγεί στην απαξίωση της Βουλής, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, επισημαίνονταςτην ανάγκη, η Διάσκεψη των Προέδρων να συζητά τα θέματα ώστε να μην προκαταλαμβάνονται ζητήματα διαδικασίας.

    Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «σήμερα η κυρία Κωνσταντοπούλου, ξεπερνώντας ακόμη και τον εαυτό της, διέλυσε την κοινοβουλευτική διαδικασία»

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, απέδωσε προσωπικές ευθύνες στην κ. Κωνσταντοπούλου για την εκτροπή της συζήτησης. «Είναι ολισθηρός ο δρόμος σύμπλευσης με τη Χρυσή Αυγή» υποστήριξε.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ανέφερε ότι κάποιοι παρακωλύουν σκόπιμα τις εργασίες της Βουλής.

    [02] Έληξε η κατάληψη στη Νομική

    Εληξε η κατάληψη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Οι αντεξουσιαστές που είχαν καταλάβει το κτίριο ζητώντας μεταξύ άλλων την αποχώρηση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, αποχώρησαν λίγο πριν τις 14:00 κι ενώ νωρίτερα οι πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ είχαν εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλούσαν τους εμπλεκόμενους φορείς να πράξουν τα δέοντα ώστε να τερματιστεί μια απαράδεκτη κατάσταση.

    Μετά την κατάληψη θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης του κτιρίου ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ζημιές.

    [03] Στάση εργασίας 11:00 - 14:00 αύριο σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

    Ακινητοποιημένοι θα είναι αύριο, για τρεις ώρες, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, μετά την απόφαση των εργαζομένων να πραγματοποιήσουν προειδοποιητική στάση εργασίας, από 11:00 έως 14:00.

    Αίτημα των εργαζομένων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι η απόσυρση των καινούργιων συρμών 3ης σειράς του μετρό της Αθήνας, που παρουσιάζουν προβλήματα τα οποία πέραν της αναστάτωσης των δρομολογίων, θέτουν σε κίνδυνο αυτό που λέγεται «Ασφάλεια Σιδηροδρόμου» (προσωπικό, επιβάτες, εξοπλισμός). Όπως επίσης, τεράστια δυσλειτουργία παρουσιάζουν και οι οθόνες ελέγχου αποβίβασης- επιβίβασης επιβατών στις καμπίνες ηλεκτροδήγησης στους συρμούς του.

    [04] Β. Σόιμπλε: Ο χρόνος για την Ελλάδα λιγοστεύει

    «Όσοι ασχολούνται με το θέμα της Ελλάδας συμφωνούν ότι ο χρόνος λιγοστεύει» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επισήμανε ότι «η "τραγωδία" με τους θεσμούς στην Αθήνα δείχνει ότι είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε λύση». Αναφερόμενος δε στο διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε ότι δεν θα ζητήσει συγγνώμη για κάτι που δεν έκανε και μίλησε για «μεταφραστικό σφάλμα».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει κλιμάκωση των εκφράσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν πρόκειται για τίποτα τέτοιο, αλλά για μια «προσεκτικά αντικειμενική περιγραφή της κατάστασης».

    [05] Βερολίνο: Τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή για τη συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα

    «Τώρα ήρθε η στιγμή, που η καγκελάριος είναι πεπεισμένη ότι είναι η σωστή στιγμή για να κάνει με τον κ. Τσίπρα μια διεξοδική συζήτηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση γιατί η καγκελάριος περίμενε τόσο καιρό προκειμένου να προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο. Αναφερόμενος στην ατζέντα της συνάντησης, ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ότι τα θέματα είναι ?βεβαίως- αυτονόητα, και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ όμως και να προβλέψω τι θέματα θα θέλει να θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Είναι απολύτως σαφές ότι το θέμα θα είναι να συζητηθεί η κατάσταση η οποία έχει προκύψει μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων μελών της Ευρωζώνης και να δούμε πώς μπορούμε, στη βάση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, να προχωρήσουμε σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος».

    [06] Τουλάχιστον 19 νεκροί, εκ των οποίων οι 17 είναι τουρίστες, από την επίθεση ενόπλων στο Μουσείο Μπάρντο

    Στους 19 ανέρχονται οι νεκροί, εκ των οποίων οι 17 είναι τουρίστες, από την επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα δύο ένοπλοι στο Εθνικό Μουσείο της Τυνησίας, στην πρωτεύουσα Τύνιδα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

    Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των τουριστών που αποβιβάζονταν από λεωφορεία έξω από το Μουσείο Μπάρντο της Τυνησίας ενώ στη συνέχεια κράτησαν ομήρους μέσα στο κτίριο. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν Πολωνοί, Ιταλοί, Γερμανοί και Ισπανοί τουρίστες, είπε ο πρωθυπουργός Χαμπίμπ Εσίντ.

    Δύο ώρες αφότου ξεκίνησε η επίθεση οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο Μουσείο Μπάρντο, που βρίσκεται δίπλα στο κοινοβούλιο της χώρας και σκότωσαν τους δύο δράστες. Η επιχείρηση της αστυνομίας έληξε με την απελευθέρωση των ομήρων, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκαν επίσης ένας αστυνομικός και ένας Τυνήσιος πολίτης ενώ μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν Ιταλοί και Πολωνοί τουρίστες.

    [07] ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς: 1-0

    Σε τροχιά εισόδου στην πρώτη πεντάδα της Σούπερ Λίγκας παραμένει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Πλατανιά στο στάδιο "Οι Ζωσιμάδες", για την -εξ αναβολής- 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο Ακόστα στο 53΄.

    [08] ΟΦΗ-Πανθρακικός: 0-1

    Με τέρμα του Ιγκόρ στο 34ο λεπτό, ο Πανθρακικός πέρασε αλώβητος από το Ηράκλειο, φτάνοντας στο πρώτο εφετινό εκτός έδρας «τρίποντο»! Στο άδειο -λόγω τιμωρίας- Γεντί Κουλέ, η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, κι έκανε αποφασιστικό βήμα για παραμονή στην κατηγορία. Αντίθετα οι Κρήτες, οι οποίοι από το 61ο λεπτό έπαιζαν και με αριθμητικό μειονέκτημα, μετά την αποβολή του Μπολάκη με δεύτερη κίτρινη, παρέμειναν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και ετοιμάζουν ήδη... βαλίτσες για την Football League.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 March 2015 - 16:30:28 UTC