Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξαμερής συνάντηση για την Ελλάδα την Πέμπτη
  • [02] Συνήγορος Παπακωνσταντίνου: Ο Διώτης είπε πολλά ψέματα
  • [03] Ένταση έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων
  • [04] Π. Λαφαζάνης: Ρύθμιση για τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ
  • [05] Δεκάδες τραυματίες στις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στη Φραγκφούρτη
  • [06] Νίκες για ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Πανιώνιο, Λεβαδειακό και ΠΑΣ

  • [01] Εξαμερής συνάντηση για την Ελλάδα την Πέμπτη

    Μια συνάντηση σχετικά με την Ελλάδα θα έχουν το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    «Κατόπιν αιτήματος του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Ντόναλντ Τουσκ θα οργανώσει μια συνάντηση για την Ελλάδα, στην οποία θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Τσίπρας, η καγκελάριος Μέρκελ, ο πρόεδρος Ολάντ, ο πρόεδρος (της ΕΚΤ Μάριο) Ντράγκι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ» ανέφερε ο εκπρόσωπος και διευκρίνισε πως και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ «θα είναι επίσης παρών» στη συνάντηση.

    [02] Συνήγορος Παπακωνσταντίνου: Ο Διώτης είπε πολλά ψέματα

    Με ενδείξεις ο δικαστής δεν μπορεί να εκφράσει δικανική πεποίθηση, υποστήριξε, απευθυνόμενος προς τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου, ο Παναγιώτης Κουρελέας, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στη σημερινή 12η ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, μετά τη χθεσινή αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, Ξένης Δημητρίου, η οποία από νομικούς χαρακτηρίστηκε «αγόρευση καταπέλτης» η οποία ισοπέδωσε όλη την επιχειρηματολογία του κατηγορούμενου.

    Ο κ. Κουρελέας, αφού χαρακτήρισε υποδειγματική την ακροαματική διαδικασία από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα, ξεκίνησε την αγόρευσή του με μια θεωρητική προσέγγιση της αποδεικτικής διαδικασίας στην ποινική διαδικασία: «Φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δράστης γιατί τα τρία ονόματα που λείπουν από τη λίστα Λαγκάρντ είναι συγγενείς του. Λέει όμως ο κατηγορούμενος: Δεν είναι έτσι, μου την έχουν φέρει, είναι μια ιστορία στημένη». Σε αυτό το πλαίσιο, διερωτήθηκε: ο κατηγορούμενος δεν θα έσβηνε και άλλα ονόματα για να μην καρφωθεί εάν συλληφθεί κάποτε στο μέλλον ότι εκείνος έχει κάνει τη διαγραφή;

    Στη συνέχεια μεγάλο μέρος της αγόρευσης του αναλώθηκε στη συμπεριφορά και στον ρόλο που είχε διαδραματίσει στην ιστορία ο πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, επιρρίπτοντάς του ευθέως ευθύνες. Σημείωσε ότι «εμείς δεν είπαμε ότι ο κ. Διώτης είναι αυτός που το έχει κάνει» και προσέθεσε ότι ο κ. Διώτης έχει πει «πολλά, μα πάρα πολλά ψέματα».

    [03] Ένταση έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

    Πολίτες, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί λίγο νωρίτερα έξω από τη Σχολή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον της σχολικής βίας και του εκφοβισμού έσπασαν το λουκέτο της καγκελόπορτας και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο.

    Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε παρακείμενη περιοχή παρατάχθηκαν απέναντι από τους διαδηλωτές, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα εναντίον των σπουδαστών.

    Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, από το κέντρο της πόλης στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων όπου εδρεύει η Γαλακτοκομική Σχολή της πόλης.

    [04] Π. Λαφαζάνης: Ρύθμιση για τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ

    Νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα περιορίζεται ο ρόλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, «έτσι ώστε να μην υποκαθιστά την κυβέρνηση σε βασικές πολιτικές επιλογές, όπως αυτές του καθορισμού των τιμολογίων» ανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά από συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΡΑΕ.

    Ο κ. Λαφαζάνης επεσήμανε, ότι η κυβέρνηση σέβεται το χαρακτήρα και την αυτονομία της ΡΑΕ και υπολογίζει πολύ στη συμβολή των εργαζομένων, έτσι ώστε η Αρχή να παίξει με προοδευτικό και θετικό τρόπο το ρυθμιστικό ρόλο της.

    Τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ είχε αναγγείλει το υπουργείο ήδη πριν δημιουργηθεί το ζήτημα με τις αυξήσεις στο ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων) που αποφάσισε η ΡΑΕ και το υπουργείο ζήτησε να ανακληθούν.

    [05] Δεκάδες τραυματίες στις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στη Φραγκφούρτη

    Τα εκτεταμένα επεισόδια που ξέσπασαν στη διαδήλωση εναντίον των πολιτικών λιτότητας κοντά στη νέα έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την ημέρα των εγκαινίων της είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 αστυνομικοί, ενώ οι οργανωτές της κινητοποίησης έκαναν λόγο για 21 διαδηλωτές τραυματίες.

    Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ενώ σημείωσε πως άλλοι 80 αντιμετώπισαν πρόβλημα στα μάτια λόγω των δακρυγόνων.

    Η οργάνωση Blockupy, η οποία κάλεσε στη διαδήλωση εναντίον των πολιτικών λιτότητας για την οποία χαρακτηρίζει συνυπεύθυνη την ΕΚΤ, έκανε λόγο στο Twitter για 21 τραυματίες, ιδίως από χτυπήματα αστυνομικών με ρόπαλα, καθώς και τουλάχιστον 107 ανθρώπους που υπέστησαν ερεθισμούς στα μάτια από δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού.

    Η αστυνομία ανέφερε ότι προχώρησε σε 16 συλλήψεις.

    Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης Blockupy έκανε λόγο μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για περίπου 6.000 διαδηλωτές, δηλαδή αρκετά χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις περί 10.000 που είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες.

    [06] Νίκες για ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Πανιώνιο, Λεβαδειακό και ΠΑΣ

    Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη στην Τούμπα σε εξ αναβολής αγώνα για την 26η ημέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Τον ΠΑΟΚ «λύτρωσε» ο Παπαδόπουλος στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης και ενώ είχε περάσει ως αλλαγή στον αγώνα λίγα λεπτά νωρίτερα. Ο «δικέφαλος» του Βορρά έφτασε τους 54 βαθμούς, ενώ ο Εργοτέλης έμεινε στους 25β. κι εντός της επικίνδυνης ζώνης.

    Σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάληψη μιάς θέσης στην πρώτη πεντάδα της Σούπερ Λίγκας έθεσε η Ξάνθη, καθώς νίκησε σήμερα 3-0 τον Παναιτωλικό στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής. Τα τέρματα των «ακριτών», οι οποίοι «έπιασαν» τον σημερινό αντίπαλό τους στην κατάταξη, σημείωσαν οι Παπάζογλου (40΄), Κλέιτον (64΄) και Καπετάνος (83΄), με τον Βραζιλιάνο να χάνει και πέναλτι στο 60΄.

    Ο Πανιώνιος επικράτησε 4-2 της Βέροιας στη Νέα Σμύρνη, σε αναμέτρηση για την εξ αναβολής 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά του να παραμείνει στην κατηγορία. Οι «κυανέρυθροι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ του Μπαργκάν στο 11΄, αλλά «γύρισαν» το ματς με τέρματα των Κολοβού (37΄), Φούντα (48΄, 57΄) και Γιάννου (76΄), πριν μειώσει στο 78΄ ο Μπεν.

    Αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα έκανε ο Λεβαδειακός που επικράτησε εύκολα εντός έδρας της Καλλονής με 3-0 σε αναμέτρηση για την εξ? αναβολής 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τα γκολ των Βοιωτών σημείωσαν οι Μπουσταμάντε (17΄), Κώτσιος (29΄), Πετρόπουλος(45+1΄ αυτ.).

    Διαβάστε επίσης:

    ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς: 1-0


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 March 2015 - 18:30:23 UTC