Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Η οικονομία ασφυκτιά και ο λογαριασμός κάθε μέρα μεγαλώνει
  • [02] Ένας κρατούμενος νεκρός σε συμπλοκή στις φυλακές της Λάρισας
  • [03] Αποφυλακίστηκαν Ν. Μιχαλολιάκος και Ι. Λαγός
  • [04] «Οι μεταρρυθμίσεις θα είναι ελληνικής ιδιοκτησίας»
  • [05] Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Υεμένη - 142 οι νεκροί

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Η οικονομία ασφυκτιά και ο λογαριασμός κάθε μέρα μεγαλώνει

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης σε δήλωσή του κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως παραποιεί την πραγματικότητα και τον καλεί «να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να εφαρμόσει όσα ο ίδιος συμφώνησε, διότι η οικονομία ασφυκτιά και ο λογαριασμός κάθε μέρα μεγαλώνει».

    Ο κ. Καραγκούνης ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση στη χθεσινή συνάντηση αποδέχτηκε εκείνα που η ίδια είχε συμφωνήσει στις 20 Φεβρουαρίου και υποστηρίζει πως «ο ένας , μήνας κόστισε ακριβά σε πάγωμα της αγοράς, σε μερική εσωτερική στάση πληρωμών και σε εξάντληση των διαθεσίμων από όλα τα ταμεία του κράτους».

    Οσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι δεν υπάρχει πια πέμπτη αξιολόγηση, ο κ. Καραγκούνης απαντά πως «είναι ολοφάνερο και, από τη χθεσινή συνάντηση, ότι σημείο αναφοράς όλων παραμένει η πέμπτη αξιολόγηση ως απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε εκταμίευση».

    [02] Ένας κρατούμενος νεκρός σε συμπλοκή στις φυλακές της Λάρισας

    Συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων σημειώθηκε στις φυλακές Λάρισας, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, να χάσει την ζωή του ένας εξ αυτών ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά.

    Τα αίτια της αιματηρής συμπλοκής παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα, ενώ από τη διεύθυνση των φυλακών αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα.

    [03] Αποφυλακίστηκαν Ν. Μιχαλολιάκος και Ι. Λαγός

    Aποφυλακίστηκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Λαγός, οι οποίοι ήταν προσωρινά κρατούμενοι, από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

    Την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Γιάννη Λαγού είχε διατάξει το Συμβούλιο Εφετών, λόγω λήξης του ανώτατου ορίου των 18 μηνών προφυλάκισης.

    Ο Ν. Μιχαλολιάκος, θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό, όρος που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων και πλέον τίθεται σε ισχύ. O κατηγορούμενος έχει δικαίωμα μετάβασης στη Βουλή. Επιπλέον του επιβάλλεται και ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

    Στον Γ. Λαγό επιβλήθηκε επίσης περιορισμός κατ' οίκον, επίσης με δικαίωμα μετάβασης στην Βουλή αλλά και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

    [04] «Οι μεταρρυθμίσεις θα είναι ελληνικής ιδιοκτησίας»

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και των υπουργών Γιάνη Βαρουφάκη και Γιώργου Σταθάκη.

    «Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι το συντομότερο δυνατόν για να δώσουμε τα στοιχεία» ανέφερε μετά τη σύσκεψη ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας, επισημαίνοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις θα είναι ελληνικής ιδιοκτησίας».

    [05] Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Υεμένη - 142 οι νεκροί

    Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι εναντίον δύο τεμενών που είχαν αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 142 άνθρωποι σήμερα, όπως ανακοίνωσε με μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο βραχίονάς της στην Υεμένη.

    Τουλάχιστον 142 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον 351 τραυματίστηκαν, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Υεμένης.

    Στη Σαναά, την πρωτεύουσα της χώρας, μια τριπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι διαπράχθηκε εναντίον δύο τεμενών όπου είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν στελέχη των πανίσχυρων σιιτών πολιτοφυλάκων Χούτι.

    Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, μια τέταρτη επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε μπροστά σε ένα τέμενος στη Σαάντα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σε μια περιοχή που αποτελεί προπύργιο των Χούτι.

    Πρόκειται για τις πρώτες επιθέσεις την ευθύνη για τις οποίες αναλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος στην Υεμένη, όπου μέχρι τώρα η τζιχαντιστική οργάνωση που είχε εδραιωμένη παρουσία ήταν η Αλ Κάιντα, η οποία διαπράττει συχνά επιθέσεις εναντίον των Χούτι και των δυνάμεων ασφαλείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 March 2015 - 18:30:23 UTC