Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Απεχθή και καταδικαστέα τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού
  • [02] Γ. Σταθάκης: Σημαντικό βήμα για την κυβέρνηση η χθεσινή συμφωνία
  • [03] Προβάδισμα 26,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis
  • [04] Γ. Βαρουφάκης: Επιτυγχάνουμε με αίμα να είμαστε οι ιδιοκτήτες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος
  • [05] Ν. Βαλαβάνη: Όσοι δεν ενταχθούν στη ρύθμιση θα ελεγχθούν από την εφορία
  • [06] Α. Μέρκελ: Αποπληρωμή μόνο με θετική αξιολόγηση του προγράμματος

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Απεχθή και καταδικαστέα τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού

    «Ως Έλληνες, με βάση την διαχρονική πολιτισμική και δημοκρατική μας παράδοση, έχουμε ποικιλοτρόπως αποδείξει ότι τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού μας είναι απεχθή και αυτονοήτως καταδικαστέα» υπογραμμίζει σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

    Οκ. Παυλόπουλος επισημαίνει ότι η Ελλάδα καλείται να τηρήσει απαρεγκλίτως και να ενισχύσει αυτό το μήνυμα, δίνοντας μάλιστα, όπως αναφέρει, το παράδειγμα διεθνώς. «Ιδίως σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης που, όπως είναι κοινώς γνωστό, δυστυχώς υποθάλπει ρατσιστικές και ξενοφοβικές συμπεριφορές» σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [02] Γ. Σταθάκης: Σημαντικό βήμα για την κυβέρνηση η χθεσινή συμφωνία

    Ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική πολιτική της κυβέρνησης να εγκαταλείψει τις μνημονιακές πολιτικές, και με ασφαλή τρόπο να βγάλει τη χώρα από το τέλμα, χαρακτήρισε τη χθεσινή συμφωνία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τους εταίρους, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

    Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για δημαγωγία και αδυναμία άσκησης ουσιαστικής κριτικής.

    Ο κ. Σταθάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο 24 του νομοσχεδίου που αφορά την εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο», τονίζοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

    Παράλληλα, χαρακτήρισε άδικη και υπερβολική την κριτική της αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να την γκρεμίσει γιατί εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα.

    [03] Προβάδισμα 26,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 26,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Palmos Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού SBC.

    Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα εθνικές εκλογές ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε», το 42,8% απάντησε τον ΣΥΡΙΖΑ και το 16,3% την ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 3,9%, η Χρυσή Αυγή με 3,6%, «Το Ποτάμι» με 3,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%, το ΠΑΣΟΚ με 2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,6% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1%.

    'Αλλο κόμμα απάντησε το 2,5% των ερωτηθέντων. «Δεν έχω αποφασίσει» απάντησε το 8,9%, Λευκό / 'Ακυρο το 3,4%, Αποχή το 3,3%, ενώ δεν απάντησε το 4,1% του δείγματος.

    Σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα χαρακτήριζαν τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας, το 50% των ερωτηθέντων την χαρακτηρίζει «σκληρή», το 24% «ήπια» και το 20% «ανύπαρκτη». Ένα 4% είπε ότι δεν έχει γνώμη (αυθόρμητα) και ένα 2% του δείγματος δεν απάντησε.

    Σε ό,τι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, και στην ερώτηση «θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα της ΝΔ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015;» το 43% απάντησε «ναι» (και το 7% «μάλλον ναι») ενώ το 20% απάντησε «όχι» (και το 5% «μάλλον όχι»). Το 24% απάντησε (αυθόρμητα) «δεν έχω γνώμη/δεν με ενδιαφέρει» και 1% δεν απάντησε.

    Η έρευνα διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 17 - 19 Μαρτίου 2015.

    [04] Γ. Βαρουφάκης: Επιτυγχάνουμε με αίμα να είμαστε οι ιδιοκτήτες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος

    «Αυτό που επιτύχαμε με τη Σύνοδο Κορυφής χθες, και επιτυγχάνουμε κάθε στιγμή με αίμα, είναι το δικαίωμα αυτής της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου να είμαστε οι ιδιοκτήτες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος» ανέφερε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

    Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η καθυστέρηση στη συνεννόηση με τους εταίρους που παρατηρήθηκε από την 20η Φεβρουαρίου, δεν οφείλεται σε ολιγωρία από ελληνικής πλευράς, ή στη μη ικανοποίηση της πλευράς των εταίρων από τις ελληνικές προτάσεις, αλλά σε κάποιους «ασκούμενους μάγους σε κάποιους θεσμούς σε χαμηλό επίπεδο, που πάρα πολύ θα ήθελαν να επανέλθουμε στην κατάσταση της παρελθούσης τρόικας, όπου εκείνοι θα νομοθετούν κι εμείς θα ακολουθούμε πιστά». Κάποιοι θέλησαν την επόμενη της 20ης Φεβρουαρίου να ανατρέψουν τη λογική της συμφωνίας, και να μας επιστρέψουν στην 5η αναθεώρηση, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

    [05] Ν. Βαλαβάνη: Όσοι δεν ενταχθούν στη ρύθμιση θα ελεγχθούν από την εφορία

    Προειδοποίηση ότι αργά η γρήγορα θα ελεγχθούν από την εφορία οι οφειλέτες οι οποίοι δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα, απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

    Απορρίπτοντας τις προτάσεις για φορολογικό έλεγχο εκείνων που θα ενταχθούν στη ρύθμιση - ώστε να καταδειχθεί αν μπορούσαν να πληρώσουν και δεν το έκαναν ή όντως δεν είναι σε θέση σήμερα να το κάνουν -, η κα Βαλαβάνη είπε χαρακτηριστικά: «Αν θέλουμε να μην μπουν ας το κάνουμε έτσι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτρεπτικό απ' αυτό. Αν θέλουμε να είμαστε καθαροί πρέπει να το αντιστρέψουμε: Να πούμε όσοι δεν θα μπουν ενώ μπορούν (εξαιρούμενων ούτως ή άλλως όσων έχουν δικαστικές εμπλοκές) να είναι σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα περάσει η εφορία».

    Κατά την τοποθέτησή της επί του νομοσχεδίου, η κα Βαλαβάνη αντέκρουσε τις έντονες αμφιβολίες που εξέφρασαν τόσο η ΝΔ όσο και το Ποτάμι για την επιτυχία της ρύθμισης, επισημαίνοντας ότι ήδη τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως θα πετύχει. Επίσης, η αρμόδια υπουργός δεν αποδέχθηκε την κριτική της αντιπολίτευσης, ότι το νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνεται καν στον τίτλο του «περί επανεκκίνησης της Οικονομίας».

    Το νομοσχέδιο είναι άρτιο και αποτελεί ένα συνολικό ρυθμιστικό σχέδιο, αντέτεινε η υπουργός, δηλώνοντας ταυτοχρόνως υπερήφανη ότι «δεν μάς το έδωσε κανείς ούτε μας το διόρθωσε», αλλά κυρίως για το γεγονός ότι μπορεί να επηρεάσει στην εφαρμογή του ουσιαστικά και θετικά την καθημερινή ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

    [06] Α. Μέρκελ: Αποπληρωμή μόνο με θετική αξιολόγηση του προγράμματος

    Αποπληρωμή της δανειακής βοήθειας μπορεί να γίνει μόνο με θετική αξιολόγηση του προγράμματος, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και επισήμανε ότι δεν αναμένει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να της παραδώσει την Δευτέρα την λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, καθώς η συνάντηση που θα έχουν είναι διμερής και έχει διαφορετικό αντικείμενο.

    «Πρόκειται για διμερή επίσκεψη, όπως αυτές που έχει κάνει (ο κ. Τσίπρας) και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Δεν είναι το μέρος όπου δίδονται οι οποιεσδήποτε λίστες με προτάσεις μεταρρυθμίσεων. Αυτές πρέπει, όπως είπα, να δοθούν στους θεσμούς και όχι στην Γερμανία», τόνισε η κυρία Μέρκελ και διευκρίνισε ότι κατά την συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η διμερής βοήθεια που έχει προσφέρει η Γερμανία στην Ελλάδα και το κατά πόσο η συνεργασία θα συνεχιστεί και με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Αναφέρθηκε δε ενδεικτικά στην Ελληνογερμανική Συνέλευση και στην συνεργασία στον τομέα της υγείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 March 2015 - 20:30:23 UTC