Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Γ. Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση έχει τις δικές της «κόκκινες γραμμές»
  • [03] Ν. Παρασκευόπουλος: Ο νομοθέτης καλείται να βρει εδώ και τώρα λύσεις, έστω και προσωρινές
  • [04] Κατάληψη στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ
  • [05] Παράταση ως 27 Απριλίου για την αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών από τις επιχειρήσεις
  • [06] «Ενδιαφέρον της Pimco για έντοκα γραμμάτια»
  • [07] Τουρκία: Πυροβολισμοί και εκρήξεις από το κτίριο όπου κρατείται όμηρος ο εισαγγελέας

  • [01] ΝΔ: Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

    Πολιτικές σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, σύμφωνα με τη ΝΔ.

    Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Καραγκούνης, τονίζει πως τη ΝΔ δεν την αγγίζει καμία εξεταστική και κατηγορεί τη «συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου» πως από τη στιγμή που δεν μπορεί να προσφέρει άρτο, προσπαθεί να προσφέρει θέαμα.

    «Ακόμα και τα μικρά παιδιά καταλαβαίνουν τη σκοπιμότητα της πρότασης αυτή τη στιγμή» δηλώνει ο κ. Καραγκούνης, ο οποίος επικρίνει την κυβέρνηση για το γεγονός ότι ξέχασε, όπως λέει, να συμπεριλάβει «και την περίοδο μετά τις τελευταίες εκλογές, όπου έχουν υπογράψει φαρδιά - πλατιά την παράταση του δεύτερου μνημονίου και έχουν, δυστυχώς, βάλει τις προϋποθέσεις για ένα τρίτο μνημόνιο».

    [02] Γ. Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση έχει τις δικές της «κόκκινες γραμμές»

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές του ΑΝΤ1 και του Star, αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή συζήτηση στη Βουλή, επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, «ως οφείλει να κάνει ένας πρωθυπουργός ο οποίος θέλει να ακούει την κριτική και των αρχηγών της αντιπολίτευσης», περιέγραψε όλα τα βήματα τα οποία έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση ώστε να διαμορφωθεί το σημερινό τοπίο των διαπραγματεύσεων, οι οποίες βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους, όπως είπε.

    Χαρακτήρισε θετικό το κλίμα στο οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.

    Τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της «και τα καταφέρνει μέχρι στιγμής πολύ καλά», έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, υπογραμμίζοντας ότι «οποιοδήποτε άλλο σενάριο, είναι σενάριο το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν το εξετάζει».

    «Η κυβέρνηση κάνει αυτά που πρέπει ώστε να μην χρειαστεί να φτάσουμε στο δίλημμα συντάξεις ή δανειακές συμβάσεις. Αυτό ακριβώς κάνουμε και πιστεύουμε ότι το κάνουμε με πολύ μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα. Δεν θέλει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει κάποιο τέτοιο δίλημμα και γι? αυτό ακριβώς τον λόγο έχει κινηθεί και κινείται και διασφαλίζει ότι δεν θα μπει αυτό το δίλημμα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και αυτό κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει την ομαλότητα και στην οικονομία και στην κοινωνία» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι οι δανειστές γνωρίζοντας πως απέναντί τους έχουν μια κυβέρνηση με συγκεκριμένο πρόγραμμα, σκοπό και «βούληση διατυπωμένα και αποδεδειγμένα να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση και να μην υπάρχει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, νομίζω ότι θα γίνουν αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να φτάσουμε σε μία λύση».

    «Σε μια διαπραγμάτευση και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις. Η κυβέρνηση έχει τις δικές της "κόκκινες γραμμές". Νομίζω ότι το έχουν αντιληφθεί καλά και οι δανειστές, το έχει αντιληφθεί καλά η ελληνική κοινωνία, ότι σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με επιπλέον υφεσιακά μέτρα, με ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα εργασιακά, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη μείωση των συντάξεων, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [03] Ν. Παρασκευόπουλος: Ο νομοθέτης καλείται να βρει εδώ και τώρα λύσεις, έστω και προσωρινές

    Σε απάντηση της σημερινής ανακοίνωσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με την οποία ασκείται κριτική στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την αποφυλάκιση μεγάλου αριθμού κρατουμένων στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των φυλακών, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε δήλωσή του αναφέρει ότι «σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και υπό το βάρος των ευθυνών από την υπερφόρτωση των φυλακών και των συνεχών και δαπανηρών καταδικών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο νομοθέτης καλείται να βρει, εδώ και τώρα, λύσεις, έστω και προσωρινές» και προσθέτει: «Η αποφόρτιση του σωφρονιστικού συστήματος μέσω λελογισμένων, διαβαθμισμένων και με κριτήρια αποφυλακίσεων ανταποκρίνεται ακριβώς σ' αυτή την ανάγκη και οι κώδικες που θα ακολουθήσουν θα θέσουν σε πλήρως ορθολογική βάση τα πράγματα».

    Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος υπογραμμίζει: «Οι ασθενείς και τα άτομα με βαριές αναπηρίες βιώνουν τη φυλακή ως διπλό δεινό. Συνεπώς, η διευκόλυνση, και πάλι με όρους, της απόλυσής τους ανταποκρίνεται σ' ένα δίκαιο ισοζύγιο της ποινής που προβλέπεται και της ποινής που πραγματικά εκτίεται. Η αναφορά σε "ala cart' ανθρωπισμό" είναι άτοπη και αστήρικτη».

    [04] Κατάληψη στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ

    Να ανακληθεί άμεσα το νέο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ και να κατοχυρωθεί η παιδαγωγική επάρκεια για όλους ζητεί ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογίας του ΑΠΘ, μέλη του οποίου προχώρησαν -στο πλαίσιο σχετικής απόφασης- σε κατάληψη του κτιρίου της Φιλοσοφικής.

    Οι φοιτητές καταγγέλλουν -μεταξύ άλλων- το Τμήμα Φιλολογίας και τον πρόεδρό του καθηγητή Ι. Τζιφόπουλο, ότι δεν τάσσεται με τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους. Ζητούν δε το καινούργιο πρόγραμμα σπουδών να διατηρεί την ενιαιότητά του και να καταλήγει σε ένα πτυχίο με ενιαία και αδιάσπαστα επαγγελματικά δικαιώματα Φιλολόγου, να κατοχυρώνει ενιαία την Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια για όλους τους αποφοίτους του τμήματος με ακέραια επαγγελματικά δικαιώματα και να διατηρεί τον υπάρχοντα αριθμό μαθημάτων χωρίς καμία εισαγωγή προαπαιτουμένων.

    [05] Παράταση ως 27 Απριλίου για την αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών από τις επιχειρήσεις

    Παράταση έως και τις 27 Απριλίου 2015 της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής του αρχείου βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων και της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα για το φορολογικό έτος 2014 προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου. Σημειώνεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε τέλος Μαρτίου.

    Όπως διευκρινίζεται οι υπόχρεοι ( επιχειρήσεις) θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών αρχείων μέχρι και την 31.12.2015. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς - επιχειρήσεις, να υποβάλουν το σχετικό αρχείο των βεβαιώσεων όσο το δυνατόν συντομότερα προκειμένου η ροή της υποβολής των δηλώσεων από τους φορολογούμενους να ολοκληρωθεί ομαλά.

    [06] «Ενδιαφέρον της Pimco για έντοκα γραμμάτια»

    Οι γενικότερες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με αντιπροσωπεία της Pimco που είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο σε κρατικά ομόλογα. Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση, τα στελέχη της Pimco «δεν ενδιαφέρονται μόνο για ομόλογα αλλά και για έντοκα γραμμάτια». Σημειώνεται ότι οι εκδόσεις εντόκων γραμματίων είναι η μοναδική μορφή δανεισμού από τις αγορές για το ελληνικό δημόσιο.

    [07] Τουρκία: Πυροβολισμοί και εκρήξεις από το κτίριο όπου κρατείται όμηρος ο εισαγγελέας

    Πυρά και εκρήξεις ακούστηκαν από το κτίριο στην Κωνσταντινούπολη, όπου τα μέλη μιας τουρκικής ακροαριστερής ομάδας κρατούν όμηρο έναν εισαγγελέα, ανέφεραν μάρτυρες στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς συμπληρώνοντας ότι μπορούσαν να διακρίνουν καπνό να υψώνεται από το κτίριο.

    Οι ίδιοι μάρτυρες είπαν ότι είδαν ειδικές δυνάμεις εκτός του χώρου ενώ ένα ασθενοφόρο έφυγε με τις σειρήνες του να ηχούν από μια πίσω πόρτα του κτιρίου.

    Το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) είχε νωρίτερα δημοσιεύσει μια φωτογραφία όπου εμφανίζεται ο εισαγγελέας με ένα όπλο στο κεφάλι του και με την απειλή ότι μέλη του θα τον σκοτώσουν εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 March 2015 - 18:30:24 UTC