Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια
  • [02] Καταρρέουν τα αναχώματα στον Στρυμόνα
  • [03] Τρένο παρέσυρε και σκότωσε άνδρα στην Κωνσταντινουπόλεως
  • [04] Τουρκία: Απελευθερώθηκε ο εισαγγελέας - Νεκροί οι απαγωγείς

  • [01] Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια

    Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων, της επιτήρησης αλλά και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των Μνημονίων. Υπογράφεται από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα και τους 13 βουλευτές των ΑΝΕΛ, με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο.

    Η Επιτροπή καλείται να διερευνήσει τα ζητήματα που ανέκυψαν κατά την χρονική περίοδο από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 «και να αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στους πολιτικούς πρωταγωνιστές της περιόδου οι οποίοι αποφάσισαν την είσοδο της χώρας στο καθεστώς της μνημονιακής επιτροπείας και υλοποίησαν συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο και την οικονομία της χώρας και θυματοποίησαν τον ελληνικό λαό».

    Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, στο πλαίσιο των ερευνών η Επιτροπή οφείλει να εξετάσει και να αξιολογήσει, μεταξύ άλλων, και κάθε διαθέσιμο στοιχείο που περιέχεται στις δικογραφίες που έχουν κατά την προηγούμενη πενταετία διαβιβασθεί στη Βουλή των Ελλήνων και σχετίζονται με τα ανωτέρω υπό διερεύνηση θέματα.

    Στόχος της Επιτροπής είναι η συγκέντρωση στοιχείων ώστε μεταξύ άλλων να διακριβωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης παράνομων πράξεων από πολιτικά ή άλλα πρόσωπα.

    «Θεωρούμε χρέος μας να ενεργήσουμε προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών-ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές- επιθυμεί και δικαιούται: ουσιαστική αναζήτηση των αιτιών και των ευθυνών για την πρωτοφανή οικονομική κρίση, μια κρίση χρέους που μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία και πλήττει σήμερα τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία» αναφέρεται συγκεκριμένα στο κείμενο της πρότασης.

    [02] Καταρρέουν τα αναχώματα στον Στρυμόνα

    Σαν χάρτινοι πύργοι πέφτουν πλέον τα προστατευτικά αναχώματα, κατά μήκος του ποταμού Στρυμόνα, στους δήμους Εμμανουήλ Παππά και Βισαλτίας Σερρών. Τα ορμητικά νερά έσπασαν και το ανάχωμα στο Ψυχικό στη θέση Σαραντάρι, ανοίγοντας και άλλες πληγές στο δήμο Εμμανουήλ Παππά, που πλέον παραμένει ανοχύρωτος μετά και την κατάρρευση του αναχώματος στο Πεθελινό.

    Την ίδια ώρα έσπασε και το ανάχωμα στο Πατρίκι του δήμου Βισαλτίας, ενώ τους τεράστιους όγκους νερών, που εισέρχονται στην Ελλάδα από το βουλγαρικό έδαφος, δεν κατάφερε να συγκρατήσει και το ανάχωμα του Αχινού, που είναι σπασμένο πλέον σε δύο πλευρές.

    [03] Τρένο παρέσυρε και σκότωσε άνδρα στην Κωνσταντινουπόλεως

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, τον οποίο παρέσυρε αμαξοστοιχία, περίπου πριν από μία ώρα, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 312 στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο άνδρας περπατούσε κατά μήκος της γραμμής του τρένου που είναι ανενεργή, αλλά για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, πέρασε στην κανονική γραμμή, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα-Πειραιά.

    Ο μηχανοδηγός ακινητοποίησε το τρένο, ενώ συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλώβισαν τον άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Τροχαία Αθηνών.

    [04] Τουρκία: Απελευθερώθηκε ο εισαγγελέας - Νεκροί οι απαγωγείς

    Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Τούρκος εισαγγελέας, τον οποίο κρατούσε επί ώρες όμηρο μια ακροαριστερή οργάνωση, καθώς έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης.

    Ο ίδιος είπε ότι δύο από τους δράστες της ομηρίας του δικαστικού λειτουργού σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο δικαστήριο.

    Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Σελαμί Αλτινόκ, ο εισαγγελέας χειρουργείται και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

    «Εξαιτίας των πυροβολισμών που ακούστηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα, οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε επιχείρηση», διευκρίνισε ο Αλτινόκ χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 March 2015 - 20:30:23 UTC