Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατάθεση πιστώσεων για αποπληρωμή εφημεριών και υπερωριών στο ΕΣΥ
  • [02] Σπουδάστρια μαχαίρωσε εν ώρα μαθήματος τρεις συμμαθήτριές της
  • [03] Συνάντηση Βαρουφάκη-Νικολούδη με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ελβετίας, στις 14 Απριλίου
  • [04] Καταγγελία Στ. Κοντονή για την ΕΠΟ

  • [01] Κατάθεση πιστώσεων για αποπληρωμή εφημεριών και υπερωριών στο ΕΣΥ

    Στους λογαριασμούς των νοσοκομείων της 2ης και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχουν ήδη κατατεθεί οι πιστώσεις για την αποπληρωμή των εφημεριών, υπερωριών, εξαιρεσίμων των γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, ενώ οι πιστώσεις για τις υπόλοιπες Υγειονομικές Περιφέρειες θα κατατεθούν την ερχόμενη Τρίτη.

    Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του τρέχοντος μήνα -συγκεκριμένα στις 27 Απριλίου- θα έχουν κατατεθεί τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των δικαιούχων, όπως είχε δεσμευθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

    [02] Σπουδάστρια μαχαίρωσε εν ώρα μαθήματος τρεις συμμαθήτριές της

    Τα αίτια που οδήγησαν μια 22χρονη μαθήτρια να τραυματίσει σε κατάσταση αμόκ με μαχαίρι τρεις συμμαθήτριες της στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη διερευνά η αστυνομία.

    Σύμφωνα με πηγές από την ασφάλεια Πειραιά, η 22χρονη φέρεται να δεχόταν καθημερινά πειράγματα και κοροϊδίες για την εμφάνισή της ενώ στο σημείο όπου εξελίχθηκε το συμβάν βρέθηκαν δύο μαχαίρια.

    Οι τρεις σπουδάστριες, δύο Αλβανικής υπηκοότητας 20 και 22 ετών και μία 20χρονη Ελληνίδα, μεταφέρθηκαν με τραύματα στα χέρια στο Αττικό νοσοκομείο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    Η 22χρονη μαθήτρια που συνελήφθη και κρατείται, επιτέθηκε στις συμμαθήτριές της στην αίθουσα διδασκαλίας, την ώρα του μαθήματος.

    Από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

    [03] Συνάντηση Βαρουφάκη-Νικολούδη με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ελβετίας, στις 14 Απριλίου

    Την Τρίτη 14 Απριλίου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης θα συναντηθούν με αντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας, με επικεφαλής τον υφυπουργό για διεθνή Οικονομικά θέματα Dr. Jacques de Watteville, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, οι οποίοι υπενθυμίζουν πως στις 26 Μαρτίου είχε προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, προκειμένου να υπάρξει επανεκκίνηση και εντονότερη συνεργασία των φορολογικών αρχών των δύο χωρών στο μέλλον.

    Οι ελβετικές αρχές, σημειώνουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, είχαν εκφράσει τότε την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις Ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία. Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    [04] Καταγγελία Στ. Κοντονή για την ΕΠΟ

    Απευθείας χρηματοδότηση των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και των ερασιτεχνικών συλλόγων, χωρίς την παρεμβολή της ΕΠΟ, προανήγγειλε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη. Ο κ. Κοντονής επισήμανε ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν είναι φορολογικώς ενήμερη και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να επιχορηγηθεί από την Πολιτεία, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν εγκριθεί και θα εκταμιευτούν άμεσα 540.000 ευρώ για να δοθούν απευθείας στις ΕΠΣ, κάνοντας χρήση σχετικής τροπολογίας που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, κατόπιν πρότασης του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού.

    Ο Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε αναλυτικά στο πώς η ΕΠΟ παρουσίασε φορολογική ενημερότητα, χωρίς να είναι -όπως είπε- ενήμερη: «Στις 19 Νοεμβρίου κοινοποιείται έγγραφο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την υπηρεσία του Επιτρόπου η οποία εδρεύει στο πρώην Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ότι αυτά τα χρήματα, το 1.444.100 εκατ., δεν είναι δυνατό να εκταμιευτούν διότι υπάρχει οφειλή της ΕΠΟ και ως εκ τούτου αυτό το ποσό δεν δύναται να το εισπράξει. Ακολουθεί αποδεικτικό ενημερότητας, το οποίο προστρέχει η ΕΠΟ να λάβει την 1η Δεκεμβρίου του 2014 και εκδίδεται από την 17η ΔΟΥ Αθηνών. Τα ακόμα περισσότερο ενδιαφέροντα έρχονται και αποκαλύπτονται με έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2014, έγγραφο της υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, που εδρεύει στο Υπουργείο. Αναφέρει λοιπόν αυτό το έγγραφο ότι ο φορολογούμενος οφείλει ρυθμισμένα χρέη και δεν είναι φορολογικά ενήμερος. Επίσης, η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων αναφέρει ότι η 12η ΔΟΥ Αθηνών είναι η αρμόδια ΔΟΥ για την ΕΠΟ, και όχι η 17η ΔΟΥ Αθηνών, μάλιστα η 12η ΔΟΥ Αθηνών βεβαιώνει ότι η ΕΠΟ δεν είναι φορολογικά ενήμερη! Και μετά από όλα αυτά τα "υπέροχα" πράγματα, έρχεται η 17η ΔΟΥ Αθηνών και λέει ότι εκ παραδρομής δόθηκε η φορολογική ενημερότητα στην ΕΠΟ, καθώς όπως προκύπτει από τα έγγραφα που ανέφερα αρμόδια ΔΟΥ για την ΕΠΟ είναι η 12η ΔΟΥ Αθηνών και όχι η 17η ΔΟΥ στην οποία προσέτρεξε η ΕΠΟ για να λάβει τη σχετική βεβαίωση. Η δε 17η ΔΟΥ, όταν πλέον αποκαλύπτεται όλη αυτή η κατάσταση, στέλνει έγγραφο και ανακαλεί τη φορολογική ενημερότητα. Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν να εκταμιευτούν αυτά τα χρήματα και να τα λάβει η ΕΠΟ και περαιτέρω οι ΕΠΣ και τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία; Όχι βέβαια», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 April 2015 - 18:30:22 UTC