Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Έδεσσα
  • [02] Δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τους εργαζόμενους στον ΗΣΑΠ για τις μειώσεις μισθών
  • [03] Γ. Δραγασάκης και Γ. Βαρουφάκης ενημέρωσαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Τερματίστηκε η ομηρία στο πανεπιστήμιο της Κένυας - Στους 147 οι νεκροί
  • [05] Συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
  • [06] Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου 40-33 στο ημίχρονο

  • [01] Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Έδεσσα

    Σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 21.37, με το επίκεντρο σε απόσταση 17 χιλιομέτρων βορειοανατολικά από την πόλη της Έδεσσας.

    Όπως ανακοινώθηκε από το Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, ο σεισμός ήταν επιφανειακός και προκάλεσε ανησυχία σε κατοίκους, κυρίως στο νομό Πέλλας, χωρίς όμως να αναφερθούν, μέχρι στιγμής, προβλήματα. Το φαινόμενο παρακολουθείται από τους σεισμολόγους.

    [02] Δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τους εργαζόμενους στον ΗΣΑΠ για τις μειώσεις μισθών

    Δύο δικαστικές αποφάσεις ανοίγουν τον δρόμο της δικαίωσης των εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο για τις απώλειες που είχαν στις αποδοχές τους με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι αποφάσεις αυτές δικαιώνουν τους εργαζομένους στους πρώην ΗΣΑΠ, στην προσπάθειά τους για την αποκατάσταση των αποδοχών τους από τις μειώσεις που είχαν γίνει, κατ' εφαρμογή των Μνημονίων και με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, από 1.1.2013».

    Οι μειώσεις αυτές, ήταν οι τρίτες κατά σειρά που υφίσταντο οι εργαζόμενοι, σε κάποιους δε έφταναν ακόμα και στο 25% του μηνιαίου μισθού τους, ο οποίος ήδη είχε μειωθεί κατά 40%-45% με τις προηγούμενες περικοπές. Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, αντιδρώντας παράλληλα με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προχώρησε και στην κατάθεση αγωγών στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, επιχειρώντας να ακυρώσει τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων.

    [03] Γ. Δραγασάκης και Γ. Βαρουφάκης ενημέρωσαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Τρίωρη συζήτηση για την πορεία της οικονομίας και τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμικούς εταίρους, με βασικούς εισηγητές τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, πραγματοποιήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Βαρουφάκης έκανε μια συνοπτική αναδρομή των εξελίξεων μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές παρατηρήθηκε το φαινόμενο να υπονομεύονται οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας, όχι τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο σε τεχνικό. Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ενώ πολλές φορές οι εταίροι ζητούν εμπιστευτικότητα, κείμενα που αποστέλλονται από την Αθήνα διοχετεύονται στον ξένο Τύπο, με στόχο να απαξιωθούν και να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση.

    Ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας σε ερωτήσεις, διευκρίνισε ότι σημαντικό μέρος του πλεονάσματος που προβλέπεται στις ελληνικές προτάσεις, που τελούν υπό διαπραγμάτευση, θα προέλθει από την ανάπτυξη και όχι από την εφαρμογή μέτρων λιτότητας, ενώ ενημέρωσε τους βουλευτές για το έγγραφο με τις ελληνικές προτάσεις που συζητείται με τους θεσμικούς εταίρους.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του ιδίου και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στην Κίνα, αλλά και στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα, επισημαίνοντας ότι τα ταξίδια αυτά ανοίγουν νέους δρόμους για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Ο κ. Δραγασάκης, με βάση την εως τώρα κυβερνητική εμπειρία, σημείωσε ότι υπάρχει πολύχρονη ανισορροπία εντός της ΕΕ για τη χώρα μας, κάνοντας λόγο για «ασύμμετρη σχέση», και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση από την ημέρα που εξελέγη, επιδιώκει να εξισορροπήσει την κατάσταση και να αναβαθμιστεί η θέση της Ελλάδας εντός της ΕΕ.

    [04] Τερματίστηκε η ομηρία στο πανεπιστήμιο της Κένυας - Στους 147 οι νεκροί

    Τουλάχιστον 147 άνθρωποι, στην πλειονότητα τους φοιτητές, σκοτώθηκαν σήμερα στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι Σομαλοί ισλαμιστές Σεμπάμπ εναντίον του πανεπιστημίου της Γκαρίσα στη βορειοανατολική Κένυα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, η οποία διευκρίνισε ότι η κατάσταση ομηρίας έχει τερματιστεί.

    «Ενημέρωση: 147 νεκροί έχουν επιβεβαιωθεί στην επίθεση στο Γκαρίσα» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κένυας στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    Η επιχείρηση που διεξήγαγαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας με στόχο να ανακτήσουν τον έλεγχο του Πανεπιστημίου έχει «ολοκληρωθεί (και) οι 4 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί» προσέθεσε η υπηρεσία, σχεδόν 16 ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης σε αυτήν την πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Σομαλία.

    [05] Συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ ανακοίνωσαν επίσημα απόψε ότι η Τεχεράνη και η διεθνής κοινότητα κατέληξαν σε κοινά αποδεκτές λύσεις για τις βασικές παραμέτρους της μελλοντικής συνολικής συμφωνίας όσον αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

    Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Λωζάννη, η Μογκερίνι τόνισε ότι οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν θα αρθούν εφόσον η Τεχεράνη τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

    Αναφερόμενη σε λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής, η Μογκερίνι είπε ότι μια διεθνής κοινοπραξία θα βοηθήσει το Ιράν να ανασχεδιάσει και να κατασκευάσει έναν εκσυγχρονισμένο αντιδραστήρα βαρέος ύδατος στο Αράκ. Όσο για το πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, κοντά στην πόλη Κομ, αυτό θα μετατραπεί σε τοποθεσία πυρηνικής φυσικής και δεν θα υπάρχει σχάσιμο υλικό στον χώρο αυτό.

    Οι δυνατότητες εμπλουτισμού ουρανίου που διαθέτει σήμερα το Ιράν θα περιοριστούν, συνέχισε η Μογκερίνι.

    [06] Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου 40-33 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 April 2015 - 20:31:19 UTC