Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάρτι φοροδιαφυγής εντόπισε το ΣΔΟΕ
  • [02] Η πορεία των διαπραγματεύσεων σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό
  • [03] «Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μεταφοράς πόρων από τις περιφέρειες σε δαπάνες πέραν του ΕΣΠΑ»
  • [04] ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 76-70

  • [01] Πάρτι φοροδιαφυγής εντόπισε το ΣΔΟΕ

    Δεκάδες περιπτώσεις παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας εκ μέρους φυσικών και νομικών προσώπων, ανακοίνωσε ότι εντόπισε στη διάρκεια του Μαρτίου του 2015 το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά το Α? τρίμηνο του τρέχοντος έτους, «το ΣΔΟΕ ολοκλήρωσε τους ελέγχους σε 24 επιχειρήσεις που έλαβαν επιδοτήσεις από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους και διαπίστωσε διάφορες παραβάσεις. Οι εκθέσεις διαβιβάσθηκαν στις Αρχές Πληρωμής οι οποίες είναι αρμόδιες για την έκδοση των Αποφάσεων Ανάκτησης των επιδοτήσεων που εισπράχθηκαν, παράλληλα δε για το φορολογικό μέρος διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ».

    Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται οι παρακάτω χαρακτηριστικές περιπτώσεις

    Εταιρεία αστικών ακινήτων απέκρυψε εισόδημα 5.853.641,33 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

    Φυσικό πρόσωπο που ασχολείται με την κατασκευή κοσμημάτων κατά τα έτη 2002-2011 προσαύξησε την περιουσία του κατά 4.405.481,05 ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης.

    Φυσικό πρόσωπο, μέλος Δ.Σ., απέκρυψε εισόδημα 3.289.088,86 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

    Φυσικό πρόσωπο, που δραστηριοποιείται στον τομέα μηχανικών και παροχής τεχνικών συμβουλών, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα συνολικής αξίας 1.513.761,67 ευρώ.

    Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων απέκρυψε εισοδήματα ύψους 1.173.880,43 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

    Φυσικό πρόσωπο, που δραστηριοποιείται στον τομέα κατασκευών και πώλησης ακινήτων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 984.089,91 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

    Φυσικό πρόσωπο, μέλος Ν.Π., απέκρυψε εισοδήματα ύψους 607.838,98 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

    Φυσικό πρόσωπο, ιδιώτης, απέκρυψε εισοδήματα 589.044,70 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

    Συνταξιούχος προσαύξησε την περιουσία του κατά 338.355,43 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης.

    Ιδιωτικός υπάλληλος προσαύξησε την περιουσία του κατά 111.711,59 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης.

    Τέσσερεις ιατροί προσαύξησαν την περιουσία τους κατά 87.545,78 ευρώ, 64.448,60 ευρώ, 45.400,33 ευρώ και 40.857,00 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης.

    [02] Η πορεία των διαπραγματεύσεων σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

    Η πορεία των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των τεχνικών κλιμακίων και θέματα σχετικά με την ρευστότητα, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για διεθνείς οικονομικές σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    [03] «Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μεταφοράς πόρων από τις περιφέρειες σε δαπάνες πέραν του ΕΣΠΑ»

    Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μεταφοράς πόρων του ΕΣΠΑ σε δαπάνες πέραν του προγράμματος, αναφέρει σε αποψινή δήλωσή του ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, και προσθέτει ότι αν κριθεί αναγκαίο, αυτό θα διευκρινιστεί και σε υπηρεσιακό επίπεδο.

    Ειδικότερα, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση (η οποία αναφέρει πώς στη συνάντηση το υπουργείο δεσμεύτηκε «για την έκδοση και αποστολή νέας διευκρινιστικής απόφασης που θα ξεκαθαρίζει τη διατήρηση του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου»), ο κ. Σταθάκης δήλωσε τα εξής:

    «Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μεταφοράς πόρων ή διαθεσίμων από τις περιφέρειες σε άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ ή, πολύ περισσότερο, σε δαπάνες πέραν του ΕΣΠΑ. Μετά τη σημερινή συζήτηση, η επίμαχη εγκύκλιος, που επικαλείται η ανακοίνωση του προεδρείου της ΕΝΠΕ, δεν χρειάζεται καμιά επιπρόσθετη διευκρίνιση. Εάν κάποια υπηρεσία κρίνει κάτι τέτοιο αναγκαίο, αυτό θα διευκρινιστεί σε υπηρεσιακό επίπεδο.

    Κατά τη μεταβατική περίοδο, η οποία περιλαμβάνει το κλείσιμο του ΕΣΠΑ και την έναρξη του ΣΕΣ (πρόκειται για το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020), το υπουργείο επιδιώκει, στον μέγιστο δυνατό βαθμό και με πλήρη διαφάνεια, να διασφαλίσει την υλοποίηση των έργων. Διαδικασία για την οποία το ίδιο είναι υπεύθυνο. Η εξυγίανση του ΕΣΠΑ, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου, γίνεται προφανώς σε πλήρη διάλογο με τους περιφερειάρχες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

    [04] ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 76-70

    Παρά την αξιέπαινη προσπάθεια του για το «διπλό» ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Μόσχα και συμβιβάζεται πλέον με την τρίτη θέση του 6ου ομίλου και το μειονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν με το τελικό 76-70 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, για την 13η αγωνιστική της φάσης των «16», με τους Ρώσους να «σφραγίζουν» το πλεονέκτημα ενόψει της επόμενης φάσης.

    Τα δεκάλεπτα: 21-17, 39-34, 51-49, 76-70.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 April 2015 - 20:30:23 UTC