Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Μόσχα ο Π. Καμμένος για συμμετοχή σε διεθνή διάσκεψη
  • [02] Στη Λετονία ο Π. Λαφαζάνης για το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ
  • [03] Κοινωνικός διάλογος για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις
  • [04] Το iPad του Πάπα Φραγκίσκου πωλήθηκε σε δημοπρασία, έναντι 30.500 δολαρίων
  • [05] Κάιρο και Ριάντ συζητούν «κινήσεις στρατευμάτων», καθώς μαίνονται οι μάχες στην Υεμένη
  • [06] Φάλαινα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ μετανάστευσης μεταξύ των θηλαστικών

  • [01] Στη Μόσχα ο Π. Καμμένος για συμμετοχή σε διεθνή διάσκεψη

    Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα αρχίζει από σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Σόιγκου, με την ευκαιρία της διεθνούς διάσκεψης με θέμα «Διεθνής ασφάλεια - προκλήσεις και προοπτικές», που πραγματοποιείται στη ρωσική πρωτεύουσα.

    Ο κ. Καμμένος θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογο του και θα μιλήσει στη διεθνή διάσκεψη, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    [02] Στη Λετονία ο Π. Λαφαζάνης για το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ

    Η περιφερειακή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και η ενεργειακή αποδοτικότητα στη θέρμανση και την ψύξη θα συζητηθούν στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, που διεξάγεται σήμερα και αύριο στη Ρίγα της Λετονίας. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    [03] Κοινωνικός διάλογος για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

    Η πρώτη τριμερής συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων και της κυβέρνησης, με αντικείμενο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, πρόκειται να διεξαχθεί σήμερα στο υπουργείο Εργασίας.

    Η επαναφορά της ισχύος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού είναι τα σημεία αιχμής του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων που αρχίζει σήμερα, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

    Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ακόμη ότι από την 1η Οκτωβρίου θα αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της για «μία γενναία ριζοσπαστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση με κύριο χαρακτηριστικό την εξεύρεση νέων κοινωνικών πόρων».

    Μπαίνουμε σε μία νέα φάση, είπε ο κ. Σκουρλέτης και εξήγησε ότι «αφήνουμε πίσω τη μαύρη πενταετία που αποδιάρθρωσε τις εργασιακές σχέσεις και μπαίνουμε σε μία νέα φάση για να ανατάξουμε έστω ένα μέρος της ζημιάς που έχει γίνει». Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι μόνο θετική επίπτωση θα έχουν οι ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο, ενώ σημείωσε ότι η βίαιη μείωση μισθών τα προηγούμενα.

    [04] Το iPad του Πάπα Φραγκίσκου πωλήθηκε σε δημοπρασία, έναντι 30.500 δολαρίων

    Μια ταμπλέτα iPad η οποία ανήκε στον Πάπα Φραγκίσκο πωλήθηκε έναντι 30.500 δολαρίων χθες και τα έσοδα προορίζονται για ένα σχολείο για παιδιά φτωχών οικογενειών στην Ουρουγουάη, ανακοίνωσε ο οίκος που δημοπράτησε τη συσκευή. Ο οίκος δημοπρασιών Castells στο Μοντεβιδέο ανέφερε ότι η προσφορά που κέρδισε τελικά υποβλήθηκε τηλεφωνικά. Απέφυγε να αποκαλύψει την ταυτότητα του αγοραστή της ταμπλέτας, την οποία κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία Apple. Ανέφερε πάντως ότι πρόκειται για έναν Αργεντινό επιχειρηματία. Η διαδικασία κράτησε λιγότερο από δέκα λεπτά.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο οποίος επικρίνει συχνά την «ορθοδοξία» των αγορών διότι εντείνει τις ανισότητες, δωρίζει ένα προσωπικό του περιουσιακό στοιχείο. Πέρυσι μια μοτοσικλέτα Harley-Davidson η οποία του είχε δωριστεί συγκέντρωσε το ποσό των 241.500 δολαρίων σε δημοπρασία.

    [05] Κάιρο και Ριάντ συζητούν «κινήσεις στρατευμάτων», καθώς μαίνονται οι μάχες στην Υεμένη

    Η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία συζητούν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε «ευρείας κλίμακας στρατιωτικές κινήσεις» στο σαουδαραβικό έδαφος, μαζί με άλλες χώρες του Κόλπου, ανακοίνωσε η αιγυπτιακή Προεδρία έπειτα από τις συνομιλίες στο Κάιρο για την πρόοδο της εκστρατείας αεροπορικών επιδρομών μιας συμμαχίας υπό το Ριάντ εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη.

    Οι δύο πλευρές θα σχηματίσουν μια κοινή στρατιωτική επιτροπή για να εξετάσει το θέμα αυτό περαιτέρω, ανέφερε η αιγυπτιακή Προεδρία σε ανακοίνωσή της.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ζήτημα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και ο υπουργός Αμύνης της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο Κάιρο χθες Τρίτη.

    [06] Φάλαινα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ μετανάστευσης μεταξύ των θηλαστικών

    Μία θηλυκή γκρίζα φάλαινα ταξίδεψε από την ανατολική ακτή της Ρωσίας έως το Μεξικό και πίσω ξανά, διασχίζοντας δύο φορές χωρίς διακοπή τον βόρειο Ειρηνικό ωκεανό, μια συνολική απόσταση 22.511 χιλιομέτρων, μέσα σε 172 μέρες. Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο παγκόσμιο ρεκόρ μετανάστευσης μεταξύ των θηλαστικών του πλανήτη μας, τουλάχιστον με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

    Έως τώρα, σύμφωνα με το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, το ρεκόρ κατείχε μια άλλη μεγάπτερη φάλαινα, που είχε εντοπιστεί να διασχίζει 16.400 χλμ. Ο νέος κάτοχος του ρεκόρ λέγεται «Βαρβάρα» και πλησιάζει στα ανοιχτά της ρωσικής νήσου Σαχαλίνης κάθε χρόνο για να τραφεί. Οι Ρώσοι και Αμερικανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπρους Μέιτ του Ινστιτούτου Θαλασσίων Θηλαστικών του Πανεπιστημίου του Όρεγκον, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Biology Letters», σύμφωνα με το BBC, της τοποθέτησαν ειδικό αισθητήρα που καταγράφει την πορεία της με τη βοήθεια δορυφόρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 April 2015 - 6:30:24 UTC