Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΟΣΑ: Φόροι και εισφορές «τρώνε» το 43,4% του μισθού στην Ελλάδα
  • [02] Η Κούβα χαιρετίζει την πρόθεση του Μπ. Ομπάμα να τη βγάλει από τη «μαύρη λίστα»
  • [03] Αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ, στην Τεχνόπολη

  • [01] ΟΟΣΑ: Φόροι και εισφορές «τρώνε» το 43,4% του μισθού στην Ελλάδα

    Φόροι και ασφαλιστικές εισφορές «τρώνε» το 43,4% του μισθού την Ελλάδα, έναντι του 26,9% κατά μέσο όρο στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Αυτό προκύπτει από έρευνα του διεθνούς Οργανισμού σε 34 χώρες μέλη του με βάση τα στοιχεία του 2004.

    Η έρευνα αποτυπώνει τα επίπεδα υπερφορολόγησης στην Ελλάδα, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι με βάση τα ευρήματα της στη χώρα μας οι οικογένειες με παιδιά φορολογούνται αναλογικά περισσότερο από τους φορολογούμενους χωρίς οικογένεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία -και αφού ληφθούν υπόψη τα οικογενειακά επιδόματα που καταβάλλονται- οι οικογένειες με παιδιά φορολογούνται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από τους φορολογούμενους χωρίς οικογένεια, ενώ στις χώρες του ΟΟΣΑ η φορολόγηση των οικογενειών με παιδιά είναι κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη.

    Μετά την Ελλάδα σε ότι αφορά το επίπεδο φορολόγησης των οικογενειών με παιδιά, ακολουθούν το Βέλγιο ( 40,6%) και η Γαλλία ( 40,5%) ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στη Νέα Ζηλανδία (3,8%), στη Χιλή (7%) ,την Ελβετία (9,8%) και την Ιρλανδία( 9,9%).

    Σε ότι αφορά το επίπεδο φορολόγησης των φορολογούμενων χωρίς οικογένεια, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 14η θέση στον κατάλογο του ΟΟΣΑ.

    [02] Η Κούβα χαιρετίζει την πρόθεση του Μπ. Ομπάμα να τη βγάλει από τη «μαύρη λίστα»

    Η κυβέρνηση της Κούβας χαρακτήρισε «δίκαιη» την πρόθεση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα να αφαιρεθεί η Κούβα από τον αμερικανικό κατάλογο των κρατών τα οποία υποστηρίζουν την τρομοκρατία, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στην Αβάνα.

    «Η κυβέρνηση της Κούβας αναγνωρίζει την δίκαιη απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ να αφαιρεθεί η Κούβα από έναν κατάλογο στον οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμπεριληφθεί ποτέ» ανέφερε μια ανακοίνωση την οποία ανέγνωσε η γενική διευθύντρια του τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδιο για τις σχέσεις με την Ουάσινγκτον. Η Κούβα «υπήρξε το θύμα εκατοντάδων τρομοκρατικών ενεργειών οι οποίες στοίχισαν η ζωή σε 3.478 ανθρώπους και ακρωτηρίασαν 2.099 πολίτες», υπενθύμισε ακόμη η Χοσεφίνα Βιδάλ.

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι ο Πρόεδρος Μπ. Ομπάμα γνωστοποίησε, με ένα υπόμνημα που έστειλε στο αμερικανικό Κογκρέσο, την «πρόθεσή του να αφαιρέσει» την Κούβα από τον κατάλογο αυτό.

    [03] Αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ, στην Τεχνόπολη

    Το ελληνικό ντοκιμαντέρ παραμένει συντονισμένο με την πραγματικότητα, «αφουγκράζεται» την εποχή του και προσκαλεί το κοινό να σκεφτεί και να ονειρευτεί «Mε τα μάτια ανοιχτά», στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στις 22, 23 και 24 Απριλίου.

    Στο τριήμερο αφιέρωμα -που συνδιοργανώνουν η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων- οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια επιλογή σημαντικών ελληνικών ντοκιμαντέρ πρόσφατης παραγωγής, αλλά και παλαιότερων που έχουν σηματοδοτήσει την πορεία του σύγχρονου ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα, καθώς, επίσης, και ταινίες που διακρίθηκαν στο φετινό 17ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

    Θα προβληθούν δεκαεπτά ελληνικά ντοκιμαντέρ, σε τρεις ζώνες προβολών καθημερινά (ώρα 17.00 έως τα μεσάνυχτα). Το αφιέρωμα περλαμβάνει επίσης έκθεση φωτογραφίας με τίτλο « Η φωτογραφία ως ντοκουμέντο» καθώς και εργαστήρι «Νέων Ντοκιμαντεριστών» (24/4), με την καθοδήγηση έμπειρων και διακεκριμένων δημιουργών ντοκιμαντέρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 April 2015 - 8:30:25 UTC