Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις
  • [02] Αλ. Φλαμπουράρης: Δεν έχω την άποψη ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές
  • [03] Στον εισαγγελέα οδηγούνται συλληφθέντες για την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ
  • [04] Άμεσα υπογράφεται η συμφωνία για τον νέο αγωγό φυσικού αερίου
  • [05] WSJ: Ο Μ. Ντράγκι αναμένεται να διατηρήσει την πίεση προς Ελλάδα και ευρωζώνη για μία συμφωνία
  • [06] Σεισμός 5,3 βαθμών στην Κύπρο

  • [01] Συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

    Σε εξέλιξη βρίσκεται στο υπουργείο Εργασίας, η συνάντηση του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί. Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας αναμένεται να θέσει τις βασικές νομοθετικές αλλαγές τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτερου μισθού, στην προ του μνημονίου κατάσταση.

    Tο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα, προβλέπει την ολική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με τους όρους που ίσχυαν πριν από τα μνημόνια, την ενίσχυση του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ, ενώ εισάγει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και σε επίπεδο ομίλων επιχειρήσεων. Ο κ. Σκουρλέτης έχει προαναγγείλει την αύξηση εντός του έτους των κατώτατων αμοιβών στα 650 ευρώ μεικτά με νομοθετική παρέμβαση και την επαναφορά στα 751 ευρώ έως το 2016, έπειτα από συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. Στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας είναι, επίσης, η κατάργηση της ρύθμισης που προβλέπει μειωμένη αμοιβή για τους νέους κάτω των 25 ετών. θού στα 751 ευρώ μεικτά.

    [02] Αλ. Φλαμπουράρης: Δεν έχω την άποψη ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές

    «Σε ιστορικού βεληνεκούς αποφάσεις δεν είναι κακό να ρωτήσεις τον ελληνικό λαό» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. «Πήραμε εντολές πριν από δύο μήνες, αυτές θα υλοποιήσουμε, δεν έχουμε ανάγκη από εκλογές» πρόσθεσε. «Δεν έχω την άποψη ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές» δήλωσε ο κ. Φλαμπουράρης ενώ σημείωσε: «Σε περίπτωση αδιεξόδου, μπορεί και να σκεφτούμε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Σε ιστορικού βεληνεκούς αποφάσεις, δεν θα είναι κακό να ρωτήσεις και τον ελληνικό λαό».

    Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, έκανε λόγο για «σκληρή μάχη, η οποία θα κερδηθεί» και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω «στα ζητήματα τα οποία συνέβαλαν στο να φτάσει η χώρα σε αυτό το τραγικό σημείο που βρίσκεται». «Το θέμα δεν είναι αν θα καθυστερήσει μία εβδομάδα, δέκα ημέρες, αλλά να υπάρξει συμφωνία» είπε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές. ελληνικά μέσα».

    [03] Στον εισαγγελέα οδηγούνται συλληφθέντες για την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ

    Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα έξι άτομα, πέντε Έλληνες και ένας Ισπανός, τα οποία συνελήφθησαν χθες από τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ και φέρεται να σχετίζονται με την κατάληψη. Χθες, προσήχθησαν συνολικά εννέα άτομα, εκ των οποίων οι έξι συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Από προχθές, οπότε ξεκίνησαν οι προσαγωγές και συλλήψεις από την αστυνομία, έχουν συλληφθεί 21 άτομα.

    [04] Άμεσα υπογράφεται η συμφωνία για τον νέο αγωγό φυσικού αερίου

    Σε ορίζοντα λίγων ημερών αναμένεται να υπογραφεί η κατ΄αρχήν συμφωνία για την κατασκευή του νέου αγωγού φυσικού αερίου, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέσω Ελλάδας προς την Κεντρική Ευρώπη, έργο το οποίο αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

    Όπως ανέφερε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, (ο οποίος σήμερα και αύριο θα βρίσκεται στη Ρίγα της Λετονίας προκειμένου να συμμετάσχει στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η περιφερειακή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας) η συμφωνία ενδέχεται να υπογραφεί ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

    Η κατασκευή του ελληνικού τμήματος αγωγού από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έως τα σύνορα με τη FYROM συνεπάγεται μια επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ που θα δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

    [05] WSJ: Ο Μ. Ντράγκι αναμένεται να διατηρήσει την πίεση προς Ελλάδα και ευρωζώνη για μία συμφωνία

    Το ζήτημα της χρηματοδότησης της Ελλάδας είναι μεταξύ των πέντε θεμάτων που αναμένεται να τεθούν στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κεντρικός τραπεζίτης αναμένεται να διατηρήσει την πίεση προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης να παρουσιάσουν μία χρηματοδοτική συμφωνία που θα βασίζεται σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

    [06] Σεισμός 5,3 βαθμών στην Κύπρο

    Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο νοτιοδυτικό και κεντρικό τμήμα της Κύπρου, περίπου στις 11:30, η οποία έγινε αισθητή, κυρίως, στη Λεμεσό και τη Λευκωσία και λιγότερο στην Πάφο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος τριών χιλιομέτρων στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πάφου. Τον κύριο σεισμό ακολούθησαν μετασεισμοί μικρότερης έντασης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 April 2015 - 10:30:31 UTC