Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Συμφωνία που θα φτωχοποιεί τον λαό δεν πρόκειται να υπάρξει
  • [02] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κύπρου
  • [03] Ι. Πανούσης: Είκοσι βασικές δράσεις της νέας αντιεγκληματικής πολιτικής
  • [04] Δέκα θρίλερ πέρα από τον φόνο

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Συμφωνία που θα φτωχοποιεί τον λαό δεν πρόκειται να υπάρξει

    Aισιόδοξος για επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για ειλικρινείς συζητήσεις με τους εταίρους και ανέφερε ότι θα υπάρξει συμφωνία. «Δεν θα πάρουν την ευθύνη να διαλύσουν την Ευρώπη» εκτίμησε και διεμήνυσε ότι «η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές της». «Συμφωνία που θα φτωχοποιεί τον λαό δεν πρόκειται να υπάρξει» πρόσθεσε.

    Ακόμη, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι δεν είναι στις προθέσεις τις κυβέρνησης εκλογές ή δημοψήφισμα, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να λήξει η αβεβαιότητα. Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα, 20 Απριλίου, θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την επαναφορά του κατώτατου μισθού, σε δύο δόσεις, και για τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης συντάξεων.

    [02] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κύπρου

    Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας. Στο επίκεντρο των επαφών του στην Αθήνα θα βρεθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει και της επανέναρξης των συνομιλιών, η οικονομία, θέματα ΕΕ και οι περιφερειακές εξελίξεις.

    Στη συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο.

    Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κύπρου θα συναντηθεί διαδοχικά με τον τέως πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, τον γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

    [03] Ι. Πανούσης: Είκοσι βασικές δράσεις της νέας αντιεγκληματικής πολιτικής

    Τις 20 βασικές δράσεις για την ανάπτυξη της νέας αντιεγκληματικής πολιτικής, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, λίγο μετά τη σημερινή επέμβαση της Αστυνομίας στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Ο κ. Πανούσης στη δήλωσή του επαναλαμβάνει ότι σταθερή γραμμή του είναι η άμεση ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ και η απόλυτη διαφάνεια στις ενέργειες που γίνονται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    Ο κ.Πανούσης υπογράμμισε ακόμη, ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε κάθε περίπτωση, διαφυλάττει τη νομιμότητα και το Κράτος Δικαίου, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, ενώ επανέλαβε, πως η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι αρμόδια για να επιλύει πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, που διαρκούν εδώ και 40 χρόνια. «Απαιτείται συλλογική διαχείρισή τους από όλους τους αρμόδιους Φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε:«Θεωρώ ότι όλοι θα συμβάλλουν θετικά στο αναγκαίο για την κοινωνία εγχείρημα της συλλογικής αναδιάρθρωσης και αναβάθμισης του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας και της συμφιλίωσής της με τους πολίτες».

    Διαβάστε επίσης: Έληξε η κατάληψη στην Πρυτανεία, έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας

    [04] Δέκα θρίλερ πέρα από τον φόνο

    Σε άνθιση βρίσκεται και στην Ελλάδα, η κυκλοφορία ξένης αστυνομικής λογοτεχνίας και ερωτικού θρίλερ που συνεχίζει να εμπλουτίζεται με θεματογραφία από την ιστορία, την πολιτική, τη ψυχολογία, τη ψηφιακή τεχνολογία ακόμη και τη νευρολογία.

    Οι συγγραφείς- κυρίως Αγγλοσάξονες- βλέπουν τα έργα τους να πετυχαίνουν υψηλές πωλήσεις, όπως το ευπώλητο στις ΗΠΑ ωμό μυθιστόρημα «Όμορφη Αμαρτία» της συγγραφικής δυάδας Κριστίνα - Λωρέν, που το έχουν διαβάσει περισσότεροι από 2 εκατομμύρια αναγνώστες! Υπερβαίνοντας τη συζήτηση, του κατά πόσο το αστυνομικό μυστήριο συνιστά καθαυτό λογοτεχνία, τα ξένα έντυπα κύρους δεν φείδονται επαίνων, μη διστάζοντας να απονείμουν εύσημα για τις μυθιστορίες αυτού του μεικτού είδους, όπως οι Nιου Γιορκ Τάιμς που έγραψαν για το «Οι σκιές στο Νείλο» του Έντουαρντ Ουάιτμορ, ότι είναι «επικό, ονειρικό, παραμυθένιο και παράδοξο» πάνω στην τραγωδία του πολέμου και τα μυστήρια του χρόνου.

    Ακολουθεί μια ενδεικτική αναφορά σε δέκα βιβλία ... αγωνίας που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην Ελλάδα και ξεχωρίζουν για το ... πέραν του φόνου περιεχόμενό τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 April 2015 - 8:30:26 UTC