Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τετ α τετ Μπ. Ομπάμα - Γ. Βαρουφάκη, στον Λευκό Οίκο
  • [02] ΟΑΕΔ: Στους 864.512 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Φεβρουάριο
  • [03] Οι σκέψεις του διευθυντή του Charlie Hebdo για την ισλαμοφοβία, σε βιβλίο που ολοκλήρωσε ώρες πριν το θάνατό του
  • [04] Το Κόμμα του Κέντρου αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής στη Φινλανδία
  • [05] Η Γερμανία τιμά τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στις γαλλικές Άλπεις
  • [06] Η αργινίνη ίσως αποτελέσει τη λύση για τη νόσο Αλτσχάιμερ

  • [01] Τετ α τετ Μπ. Ομπάμα - Γ. Βαρουφάκη, στον Λευκό Οίκο

    Οι εμπειρίες των ΗΠΑ και της Ελλάδας, από τη διαχείριση των οικονομικών κρίσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνομιλίας που είχαν στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Στη συνάντηση έγινε ανασκόπηση του προβλήματος που αντιμετώπισε ο Μπαράκ Ομπάμα όταν ανέλαβε την προεδρία, έχοντας μπροστά του μία σοβαρότατη κρίση και δεχόμενος πιέσεις στην κατεύθυνση των πολιτικών λιτότητας, την οποία έπρεπε να αποδομήσει.

    «Κάναμε μια σύγκριση τη δικής μας εμπειρίας, η οποία είναι αντίστοιχη και πολύ διαφορετική, ταυτόχρονα. Ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις για το τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα, σε σχέση με τις δυσκολίες που είχε εκείνος» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Ομπάμα «είχε τις μεγάλες δυσκολίες διαχείρισης της Wall Street, ενώ εμείς έχουμε το πρόβλημα ότι αυτό έχει γίνει ήδη από τα μνημόνια, που ουσιαστικά μετέφεραν ιδιωτικές ζημίες στους ώμους των φορολογούμενων της Ελλάδος και της Ευρωζώνης».

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο υπουργός Οικονομικών συμφώνησαν ότι μπορούν να βρεθούν πρακτικοί τρόποι για να αποφευχθεί μια αποσταθεροποίηση είτε από ατύχημα, είτε λόγω διαδικασιών μη ελεγχόμενων. Επιπλέον, εκφράσθηκε από τις δύο πλευρές η ανάγκη επίδειξης ευελιξίας.

    Ο Αμερικανός ηγέτης εξέφρασε τη συμπαράσταση του ιδίου και της κυβέρνησής του και διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί. Ο πρόεδρος Ομπάμα «δεν ήρθε να μας κουνήσει το δάχτυλο, να μας πει τι να κάνουμε» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, περιγράφοντας το κλίμα της συνάντησης. «Πρέπει να είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στον στόχο μας και απολύτως ενταγμένοι στη διαδικασία στην οποία συμμετέχουμε με ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «οι εξωτερικές δυνάμεις καλό είναι να βοηθήσουν».

    Αναφερόμενος στην πορεία των συζητήσεων με τους εταίρους, ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «δεν υπάρχει ποτέ μια ημερομηνία κλειδί, όλα τα πράγματα θα πρέπει να τα βλέπουμε συνδυαστικά και συσσωρευτικά» και πρόσθεσε ότι «στις 24 (του μήνα) δεν θα υπάρχει επίλυση, θα υπάρχει πρόοδος». «Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε στη μετά τον Ιούνιο εποχή. Ο στόχος μας είναι μια καλή συμφωνία για τη μετά τον Ιούνιο εποχή, μια συμφωνία σε διαφορετική αντίληψη από τις προηγούμενες, οι οποίες επέκτειναν το πρόβλημα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας: «Δεν θα αφήσουμε καμία πέτρα που να μην αναποδογυρίσουμε προκειμένου να βρούμε μέρος της λύση από κάτω».

    [02] ΟΑΕΔ: Στους 864.512 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Φεβρουάριο

    Στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα παραμένει τον Φεβρουάριο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων που εξακολουθούν να αναζητούν εργασία, σύμφωνα με τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο, ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 864.512 άτομα, έναντι 864.377 τον Ιανουάριο, εμφανίζοντας οριακή αύξηση κατά 135 άτομα ή κατά 0,02%.

    Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, οι 461.000 (ποσοστό 53,32%) είναι μακροχρόνιοι άνεργοι, είναι δηλαδή εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών. Οι υπόλοιποι 403.512 (ποσοστό 46,68%), είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

    Από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ προκύπτει, επίσης, ότι το 59,88% των εγγεγραμμένων ανέργων είναι γυναίκες, το 48,69% απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και το 93,19% Έλληνες υπήκοοι. Έλληνες υπήκοοι είναι και το 83,22% των επιδοτουμένων ανέργων.

    [03] Οι σκέψεις του διευθυντή του Charlie Hebdo για την ισλαμοφοβία, σε βιβλίο που ολοκλήρωσε ώρες πριν το θάνατό του

    "Μία ημέρα, για να γελάσουμε, θα δημοσιεύσω όλες τις απειλητικές επιστολές που έλαβα στο Charlie Hebdo".

    Η φράση αυτήτου Στεφάν Σαρμπονιέ γνωστού ως Charb βρίσκεται σεένα βιβλίο για την ισλαμοφοβία, το οποίο ολοκλήρωσε μόλις δυο ημέρες πριν από τον θάνατό του κατά την επίθεση των τζιχαντιστών στις 7 Ιανουαρίου στα γραφεία της εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι

    Ο εκλιπών διευθυντής και σκιτσογράφος στο ολιγοσέλιδο βιβλίο του με τίτλο "Επιστολή προς τους αγύρτες της ισλαμοφοβίας που παίζουν το παιχνίδι των ρατσιστών" εκφράζει την ανησυχία του διότι η μάχη κατά του ρατσισμού έχει αντικατασταθεί από έναν πόλεμο κατά της "ισλαμοφοβίας".

    Επίσης, υπερασπίζεται το εβδομαδιαίο έντυπο το οποίο διηύθυνε μέχρι τον θάνατό του και το οποίο είχε προκαλέσει την οργή του μουσουλμανικού κόσμου όταν δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

    [04] Το Κόμμα του Κέντρου αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής στη Φινλανδία

    Ένας επιχειρηματίας νεοφώτιστος στην πολιτική ο Γιούχα Σιπίλα αναμένεται να ανέλθει στον πρωθυπουργικό θώκο της Φινλανδίας μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα την Κυριακή.

    Ο Σίπιλα θα κληθεί να βγάλει αυτή τη χώρα-μέλος της ευρωζώνης από τον οικονομικό μαρασμό που διαρκεί τρία χρόνια.

    Φαβορί για τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές είναι το Κόμμα του Κέντρου, το οποίο αναδιοργανώθηκε μετά το πέρασμά του στην αντιπολίτευση στις εκλογές του 2011.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τρεις σχηματισμοί μάχονται στήθος με στήθος για τη δεύτερη θέση: οι συντηρητικοί του πρωθυπουργού Αλεξάντερ Στουμπ, οι Αληθινοί Φινλανδοί το αντιπολιτευόμενο δεξιό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, και οι σοσιαλδημοκράτες του υπουργού Οικονομικών Άντι Ρίνε.

    [05] Η Γερμανία τιμά τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στις γαλλικές Άλπεις

    Φόρο τιμής θα αποτίσει η Γερμανία στους 150 νεκρούς της συντριβής του αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

    Παρόντες στην θρησκευτική τελετή μνήμης στον καθεδρικό ναό της Κολονίας θα είναι ο πρόεδρός της χώρας Χοακίμ Γκάουκ και η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ.

    Με τις σημαίες μεσίστιες σε όλη τη χώρα, η οικουμενική επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί στο μεγαλύτερο γοτθικό ναό της βόρειας Ευρώπης, ένα εμβληματικό μνημείο της Γερμανίας που διασώθηκε από τους βομβαρδισμούς των συμμάχων στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Από χθες, ανάβουν 150 λευκά κεριά τοποθετημένα σε σειρές πάνω στα ξύλινα σκαλοπάτια της χορωδίας, ενώ έξω, στην πύλη, μια τεράστια λευκή σημαία με μαύρο σταυρό κυματίζει.

    Περίπου 1.400 προσκεκλημένοι, ανάμεσα τους 500 συγγενείς των θυμάτων, αναμένεται να παραστούν στην εθνική τελετή πένθους, που θα αναμεταδοθεί απευθείας από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα.

    [06] Η αργινίνη ίσως αποτελέσει τη λύση για τη νόσο Αλτσχάιμερ

    Θεραπευτικές μελλοντικές παρεμβάσεις, που θα έχουν ως στόχο τον καλύτερο μεταβολισμό της αργινίνης, ίσως είναι μία λύση για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

    Αυτό επισήμανε η νευρολόγος ψυχίατρος, καθηγήτρια του ΑΠΘ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Μάγδα Τσολάκη, σχολιάζοντας μελέτη Αμερικανών επιστημόνων για την πρόληψη της νευροεκφυλιστικής νόσου του εγκεφάλου.

    Τη συγκεκριμένη μελέτη, πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ντιούκ σε γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, στα οποία είχε προκληθεί Αλτσχάιμερ. Τα ευρήματα έδειξαν ότι κάποια κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, που προστατεύουν τον εγκέφαλο, άρχισαν να μην καταναλώνουν φυσιολογικά την αργινίνη, η οποία είναι ένα θρεπτικό υλικό.

    Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την μελέτη εκτιμούν, ότι αν πράγματι η κατανάλωση της αργινίνης είναι τόσο σημαντική στην εξέλιξη της νόσου, τότε, πιθανώς, μπλοκάροντας τη διαδικασία, ίσως να καταστεί δυνατή η αντιστροφή τον εκφυλισμού του εγκεφάλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 April 2015 - 10:30:31 UTC