Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ Βενιζέλος: Διανοίγεται η προοπτική επανάληψης των διακοινοτικών συνομιλιών
  • [02] Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για τις φυλακές Γ' τύπου
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Αλληλεγγύη στον αγώνα του κυπριακού λαού
  • [04] Π. Παυλόπουλος: Tο κυπριακό είναι η ψυχή του ελληνικού λαού
  • [05] Αντ. Σαμαράς: Να συνεχιστεί ο συντονισμός Ελλάδας - Κύπρου
  • [06] ΥΠΟΙΚ: Ανυπόστατο το τηλεγράφημα του Reuters
  • [07] Μπ. Ομπάμα - Μ. Ρέντσι: Η Ελλάδα να κάνει μεταρρυθμίσεις
  • [08] Μ. Ρέντσι: Να γίνει σεβαστή η ψήφος του ελληνικού λαού

  • [01] Ευ Βενιζέλος: Διανοίγεται η προοπτική επανάληψης των διακοινοτικών συνομιλιών

    «Με την Κυπριακή πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και προσωπικά με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έχουμε μακροχρόνιους δεσμούς, συνεργαζόμαστε χρόνια πάνω στο κορυφαίο εθνικό μας θέμα, έτσι είναι πάρα πολύ εύκολο για εμάς να συζητήσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις , να τις συνδέσουμε με μια προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα» δήλωσε μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «διανοίγεται η προοπτική επανάληψης των διακοινοτικών συνομιλιών, στο πλαίσιο που έχει καθοριστεί και το οποίο είναι πάρα πολύ σαφές», καθώς όπως υπογράμμισε «έχει σημασία να προστατευθεί η διεθνής νομική προσωπικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η συνέχειά της, η μία κυριαρχία και η μία ιθαγένεια».

    [02] Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για τις φυλακές Γ' τύπου

    Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την κατάργηση φυλακών κράτησης Γ΄ Τύπου, πλην των επίμαχων διατάξεων για τις οποίες η ΝΔ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

    Η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά ειδικότερα τα άρθρα του νομοσχεδίου, 1, 3, 6, 9 και 12, καθώς και τις τροπολογίες και σχετίζονται με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, τις προϋποθέσεις για έκτιση ποινής ισοβιτών με κατ οίκον περιορισμό, την κατάργηση του «κουκουλονόμου» και την υποχρεωτική λήψη DNA.

    Τα υπόλοιπα άρθρα για τα οποία δεν ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, έγιναν δεκτά κατά πλειοψηφία, με την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Αλληλεγγύη στον αγώνα του κυπριακού λαού

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είπε ότι «εκφράσαμε τις εκτιμήσεις μας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, της κρίσης, των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους στην ΕΕ και τις νέες δεσμεύσεις που, κατά την άποψη του ΚΚΕ, η κυβέρνηση αναλαμβάνει σε βάρος των συμφερόντων του λαού και της χώρας».

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι εξέφρασε ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη του κόμματος στον αγώνα του κυπριακού λαού για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος, για μια Κύπρο ενιαία, αδιαίρετη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη , με μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια, μια πατρίδα Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα και με τον λαό πραγματικά κυρίαρχο στην χώρα του.

    [04] Π. Παυλόπουλος: Tο κυπριακό είναι η ψυχή του ελληνικού λαού

    «Είμαστε δίπλα σας» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο και προσέθεσε ότι «το Κυπριακό είναι η ψυχή του ελληνικού λαού». Σημείωσε ότι -όπως είπε και στον Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία από τον Έβρο- «η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνάει μέσα και από την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό».

    Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ακόμη ότι οι συνομιλίες των δύο πλευρών στην Κύπρο μπορούν να συνεχιστούν εφόσον δεν υπάρχουν προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Επανέλαβε δε την πάγια ελληνική θέση υπέρ της εξεύρεσης δίκαιης λύσης συμβατής με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο. Ανέφερε ακόμη ότι το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα, του οποίου η επίλυση θα συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και άρα θα πρέπει να αφορά και την ΕΕ.

    [05] Αντ. Σαμαράς: Να συνεχιστεί ο συντονισμός Ελλάδας - Κύπρου

    Tον τερματισμό των τουρκικών αποσταθεροποιητικών κινήσεων στην περιοχή για να συνεχιστούν οι συνομιλίες για το κυπριακό, έθεσε ως προϋπόθεση ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

    Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών για να βρεθεί λύση επισημαίνοντας την ανάγκη να συνεχιστεί και ο συντονισμός μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε αναγκαίο αυτό τον συντονισμό έτσι ώστε να λυθεί το Κυπριακό πρόβλημα, κάνοντας λόγο για ένα νέο χώρο, αυτό των υδρογονανθράκων και των ενεργειακών δρόμων στον οποίο, όπως είπε πρέπει, να συμπλεύσουν η Αθήνα και η Λευκωσία.

    [06] ΥΠΟΙΚ: Ανυπόστατο το τηλεγράφημα του Reuters

    «Ανυπόστατο» χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδοντάς το με κατηγορηματικό τρόπο, δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο, το κράτος θα διαθέσει τα τελευταία χρήματά του για μισθούς και συντάξεις του Απριλίου.

    Συγκεκριμένα, από το υπουργείο ανακοινώθηκε ότι «σημερινά δημοσιεύματα ειδησεογραφικών πρακτορείων που αναφέρονται στα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, θεωρούνται ανυπόστατα και διαψεύδονται με κατηγορηματικό τρόπο».

    [07] Μπ. Ομπάμα - Μ. Ρέντσι: Η Ελλάδα να κάνει μεταρρυθμίσεις

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στον Λευκό Οίκο.

    "Ο Ματέο έχει δίκιο. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμισεις" είπε ο Μπαράκ Ομπάμα. Οι Έλληνες "πρέπει να εισπράξουν τους φόρους. Πρέπει να μειώσουν τη γραφειοκρατία, να κάνουν ευέλικτη την αγορά εργασίας" συνέχισε.

    Λίγο νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [08] Μ. Ρέντσι: Να γίνει σεβαστή η ψήφος του ελληνικού λαού

    Η Ευρώπη θα πρέπει να εργαστεί σκληρά για να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα, τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, υπογραμμίζοντας ότι η ψήφος του ελληνικού λαού πρέπει να γίνει σεβαστή.

    "Θα πρέπει οπωσδήποτε να εργασθούμε σκληρά για να επιτύχουμε μια συμφωνία" δήλωσε ο Ρέντσι και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

    Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση στη χώρα του, ο Ρέντσι υπογράμμισε ότι η Ρώμη διαθέτει πλέον μια πιο ευέλικτη αγορά εργασίας και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις μέσα στους επόμενους έξι μήνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 April 2015 - 18:30:25 UTC