Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Ο Ν. Αναστασιάδης μας ενημέρωσε για το Κυπριακό
  • [03] Π. Καμμένος: Επιφυλάξεις για πιθανές χιαστί συνομιλίες
  • [04] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Πολ Κρούγκμαν το Σάββατο
  • [05] Άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Στην Τράπεζα Πειραιώς η Πανελλήνια Τράπεζα
  • [07] Π. Κρούγκμαν: Να δεχθείτε έναν έντιμο συμβιβασμό

  • [01] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας

    Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία με την πλήρη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η ΝΔ, τα πέντε άρθρα και οι δύο τροπολογίες του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Τύπου Γ΄.

    Τι προβλέπουν άρθρα και τροπολογίες και πως ψηφίστηκαν:

    Το άρθρο 1 καταργεί τις φυλακές κράτησης Τύπου Γ΄. Υπέρ τάχθηκαν συνολικά 174 βουλευτές ενώ το καταψήφισαν 75.

    Το άρθρο 3 δίνει δυνατότητα αποφυλάκισης όσων κρατουμένων είναι πάνω από 75 ετών και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη μέχρι 10 έτη.

    Ναι ψήφισαν 166 βουλευτές, όχι 75 ενώ 8 βουλευτές δήλωσαν παρών.

    Το άρθρο 6 δίνει την δυνατότητα στον Σάββα Ξηρό και σε ισοβίτες με αναπηρία άνω του 80% να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους υπό κατοίκον περιορισμό φορώντας το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι». Ναι ψήφισαν 152, όχι 75 ενώ 22 βουλευτές δήλωσαν παρών.

    Το άρθρο 9 αφορά ευεργετικά μέτρα για ανήλικους. Ναι ψήφισαν 152, όχι 75, παρών 22 βουλευτές.

    Το άρθρο 12 προβλέπει έκτακτα μέτρα για αποσυμφόρηση των φυλακών κράτησης.

    Ναι ψήφισαν 152, όχι 89 ενώ παρών δήλωσαν 8 βουλευτές.

    Η τροπολογία με αριθμό 43, προβλέπει δυνατότητα έκτισης ποινής με κατ οίκον περιορισμό, σε όσους συγγενείς προφυλακίστηκαν καθώς είχαν εμπλακεί λόγω αυτής της ιδιότητάς τους, με καταδικασθέντες για τρομοκρατία.

    Ναι ψήφισαν 152, όχι 75 ενώ 22 δήλωσαν παρών.

    Η τροπολογία με αριθμό 46, μετά και τις βελτιωτικές αλλαγές του υπουργού Δικαιοσύνης προβλέπει κατάργηση του «κουκουλονόμου» , πλην της περίπτωσης που γίνεται χρήση κουκούλας σε εγκλήματα ληστείας.

    Ναι ψήφισαν 166, όχι 74 ενώ 9 βουλευτές δήλωσαν παρών.

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Ο Ν. Αναστασιάδης μας ενημέρωσε για το Κυπριακό

    Με τον Προέδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο.

    «Η γνωριμία μου με τον Πρόεδρο της Κύπρου κρατάει από την εποχή που ήμουν δημοσιογράφος. Εκτιμούσα πάντοτε τον ρεαλισμό του και το Ευρωπαϊκό πνεύμα του και αυτό είναι το σημείο συνάντησης» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Το Ποτάμι ως κόμμα Ευρωπαϊκών αρχών και αξιών και ως ρεαλιστική δύναμη θέλει να συζητά και εκτιμά τους ανθρώπους που έχουν αντίστοιχα χαρίσματα. Ο Πρόεδρος μας ενημέρωσε για το Κυπριακό, και εμείς από την πλευρά μας τον ενημερώσαμε για όσες πληροφορίες έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για όσα μπορούν να συμβούν και είναι να συμβούν για την Ευρώπη. Όπως γνωρίζετε ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Τρίτη καθώς πηγαίνω στην Κύπρο μετά από επίσημη πρόσκλησή του, όπου θα έχω τη δυνατότητα να δω ξανά και τον Πρόεδρο και όλους τους αρχηγούς όλων των πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου στη Μεγαλόνησο» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης .

    [03] Π. Καμμένος: Επιφυλάξεις για πιθανές χιαστί συνομιλίες

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είπε ότι «εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου σε σχέση με πιθανές χιαστί συνομιλίες που κατά την δική μας άποψη δεν πρέπει να γίνουν. Και δεύτερον την προϋπόθεση ότι για να προχωρήσουμε στις συνομιλίες, απαιτείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κύπρο, ως κράτος. Ένα μέλος της ΕΕ προκειμένου να συνεχιστούν οι οποιεσδήποτε συνομιλίες.

    [04] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Πολ Κρούγκμαν το Σάββατο

    Συνάντηση με τον κάτοχο Νόμπελ Οικονομίας Πολ Κρούγκμαν, θα έχει αύριο Σάββατο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12:30.

    [05] Άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη

    Επίθεση, με βόμβες μολότοφ από αγνώστους, δέχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκoνταν έξω από το κτίριο του Τουρκικού Προξενείου, στην οδό Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.

    Από την επίθεση, που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τη λήξη της πορείας αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς πείνας, που πραγματοποίησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, δεν τραυματίστηκε κανείς.

    Οι δράστες μετά την πράξη τους εξαφανίστηκαν και αναζητούνται.

    [06] Στην Τράπεζα Πειραιώς η Πανελλήνια Τράπεζα

    Στην Τράπεζα Πειραιώς μεταφέρονται οι καταθέσεις και τα εξυπηρετούμενα δάνεια της Πανελλήνιας Τράπεζας μετά από σημερινή απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος.

    Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο τη ΤτΕ η απόφαση αυτή ελήφθη με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων των πελατών της Πανελλήνιας Τράπεζας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας μετά από σχετική πρόταση και μετά από σχετική πρόταση ενδιαφέροντος που υπέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς.

    Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Τράπεζα δεν διέθετε επαρκή κεφάλαια ενώ η προσπάθεια να ανακεφαλαιοποιηθεί έχει αποτύχει στις τρεις προθεσμίες που είχαν τεθεί. Κατόπιν αυτού, η άδεια της Πανελλήνιας Τράπεζας ανακλήθηκε κατά τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 14 παράγραφος 5 του Κανονισμού (ΕΕ) 1024/2013 του Συμβουλίου της 15ης Οκτωβρίου 2013.

    [07] Π. Κρούγκμαν: Να δεχθείτε έναν έντιμο συμβιβασμό

    Να δεχθείτε έναν έντιμο συμβιβασμό αντί μιας έντιμης εξόδου από το ευρώ, δήλωσε ο καθηγητής Οικονομικών και νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν, στο πλαίσιο της διάλεξης που έδωσε απόψε στην Αθήνα. Μια έξοδος αυτή τη στιγμή θα ήταν «κόλαση», θα ήταν «εφιάλτης», είπε ο νομπελίστας, τονίζοντας ότι τα δύο πρώτα χρόνια θα ήταν εξαιρετικά δύσκολα για τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει ήδη ζήσει πέντε χρόνια μεγάλης ταλαιπωρίας, λόγω της αυστηρής λιτότητας. Σημείωσε πάντως ότι «μια έξοδος από το ευρωπαϊκό νόμισμα θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα και στο ευρωσύστημα».

    Στην ερώτηση που υπέβαλε στον ομιλητή, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, «αν σε 20 ημέρες έπρεπε να αποφασίσετε μεταξύ ενός έντιμου συμβιβασμού και μιας έντιμης εξόδου που θα περιελάμβανε απαραίτητα αίτημα για διαγραφή του χρέους, πακέτο επανεκκίνησης και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, τί θα συστήνατε στην ηγεσία της Ελλάδας», ο κ. Κρούγκμαν απάντησε: «Αν είναι ένας έντιμος συμβιβασμός, δεχθείτε τον έντιμο συμβιβασμό. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να υπάρξει μια συμφωνία στην οποία το πρωτογενές πλεόνασμα να μην είναι σε παράλογα επίπεδα, όπως αυτά που υπήρχαν όταν ανέλαβε η νέα κυβέρνηση. Αν καταλήξετε σε μια συμφωνία ως προς τα επιθυμητά επίπεδα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και εφόσον αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν θα διαλύσουν την ελληνική κοινωνία, τότε δεχθείτε αυτή τη συμφωνία. Αν έκανα ένα ταξίδι στο χρόνο και με ρωτούσατε αν στη δεκαετία του 90 έπρεπε να μπούμε στο ευρώ, θα απαντούσα όχι, αν με ρωτούσατε στα μέσα του 2010 θα σας έλεγα ότι θα ήμασταν καλύτερα χωρίς όλα αυτά, αλλά τώρα, όσο κι αν πιστεύω ότι το ευρώ ήταν κακή ιδέα, θα ήταν κόλαση η αποχώρησή σας από το ευρώ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 April 2015 - 20:30:24 UTC