Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοτζιάς - Κέρι: Ισχυροί οι δεσμοί Ελλάδας και ΗΠΑ
  • [02] Σε εξέλιξη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών
  • [03] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών
  • [04] Ντερ Στάνταρντ: Η τρόικα απέτυχε παταγωδώς στην Ελλάδα
  • [05] Ν. Βαλαβάνη: Μπόνους σε όσους πληρώσουν εφάπαξ την εφορία
  • [06] Δ. Αβραμόπουλος: Τα μέτρα της ΕΕ για το μεταναστευτικό
  • [07] Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 34-34 στο ημίχρονο

  • [01] Κοτζιάς - Κέρι: Ισχυροί οι δεσμοί Ελλάδας και ΗΠΑ

    Όλοι γνωρίζουν πόσο ισχυροί είναι οι δεσμοί που έχουν οι ΗΠΑ με την Ελλάδα, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι υποδεχόμενος τον Έλληνα ομόλογό του Ν. Κοτζιά.Γνωρίζουμε τις θυσίες που έχει κληθεί να κάνει ο ελληνικός λαός, λόγω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η οικονομία και επίσης τις προκλήσεις της τρομοκρατίας και της καταπολέμησής της, δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

    Είμαι εδώ ως φίλος με κάποιον που εργάζεται μαζί μας για τη δημοκρατία και την ειρήνη, εναντίον της τρομοκρατίας, ανέφερε ο Ν. Κοτζιάς και πρόσθεσε: νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο νέος νόμος για τους φυλακισμένους δεν θα αφήσει ελεύθερο κανέναν τρομοκράτη, θα είναι μια αλλαγή του τρόπου κράτησης. Θα είναι μόνο μια αλλαγή του τρόπου κράτησης και κανένας δεν θα ελευθερωθεί.

    [02] Σε εξέλιξη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών

    Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει τον πρωθυπουργό για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

    [03] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ) καθώς και για τις επαφές που είχε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

    [04] Ντερ Στάνταρντ: Η τρόικα απέτυχε παταγωδώς στην Ελλάδα

    «Είναι τρομακτικό το πόσο λίγο αυτοκριτική ασκούν σήμερα οι πιστωτές της Αθήνας, τη στιγμή που η τρόικα - Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - απέτυχε παταγωδώς με τα μεταρρυθμιστικά της σχέδια για την Ελλάδα», τονίζει σε σημερινό σχόλιό της, με τίτλο «Κακοί Έλληνες, καλή τρόικα», η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν πρόκειται για το πόσο αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, ούτε και χρειάζεται να μπει κανείς σε μια ιδεολογική συζήτηση εάν η Αθήνα πρέπει να κάνει οικονομίες ή όχι, αλλά η αποτυχία έχει συντελεστεί πολύ περισσότερο σε ένα πρακτικό επίπεδο.

    Ως παράδειγμα αναφέρει, ότι ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, δήλωσε στην Ουάσινγκτον πως είναι πια καιρός να διαμορφωθεί στην Ελλάδα μια αποτελεσματική είσπραξη φόρων «και προκαλεί έκπληξη που ο Τόμσεν δεν κοκκίνισε κάνοντας αυτές τις δηλώσεις, διότι αυτός και οι συνάδελφοί του αλωνίζουν στην Αθήνα από το 2010».

    [05] Ν. Βαλαβάνη: Μπόνους σε όσους πληρώσουν εφάπαξ την εφορία

    Την επιβράβευση με ένα «μικρό μπόνους» όσων καταβάλλουν εφάπαξ τους φόρους τους έως τις 31 Ιουλίου, εξετάζει η κυβέρνηση.

    Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας διευκόλυνσης στους φορολογούμενους, οι οποίοι θα πληρώσουν όλο το ποσό των φόρων τους μέχρι την 31η Ιουλίου, οπότε λήγει και η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης.

    Όπως είπε, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη, «σκεφτόμαστε να κάνουμε μια τελευταία παρέμβαση αυτή την εβδομάδα. Θα πρόκειται για ένα μικρό μπόνους σε σχέση με όσους πληρώσουν εφάπαξ 31 Ιουλίου».

    Εξάλλου, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ανέφερε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών, για τους μεγαλοοφειλέτες που δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

    [06] Δ. Αβραμόπουλος: Τα μέτρα της ΕΕ για το μεταναστευτικό

    «Είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα στη Μεσόγειο» δήλωσε από το Λουξεμβούργο ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με την Ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, λίγο μετά το έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ.

    Ο Δ. Αβραμόπουλος παρουσίασε το σχέδιο δράσης δέκα σημείων, το οποίο υιοθέτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ και το οποίο θα αποτελέσει τον βασικό άξονα της επερχόμενης Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τη Μετανάστευση.

    Το σχέδιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

    Ενίσχυση των κοινών επιχειρήσεων στη Μεσόγειο, με αύξηση των οικονομικών και άλλων πόρων, κατάληψη και καταστροφή των σκαφών που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι και συνεδριάσεις σε τακτική βάση τωνευρωπαϊκών οργανισμών Europol, Frontex, EASO και EUROJUST.

    Ακόμη περιλαμβάνει επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου στην Ιταλία και στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της EASO, εφαρμογή διευρυμένου πιλοτικού προγράμματος στην Ε.Ε. για την επανεγκατάσταση μεταναστών σε εθελοντική βάση και δημιουργία νέου προγράμματος για ταχεία επιστροφή των παράνομων μεταναστών που θα συντονίζεται από τον οργανισμό Frontex και από τα κράτη μέλη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

    [07] Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 34-34 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 April 2015 - 20:30:24 UTC