Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό
  • [02] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής για την ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα
  • [03] Ψηφίστηκε στην επιτροπή το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ
  • [04] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό
  • [05] Διαψεύδει η ΝΔ ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της για χρέη προς τρίτους
  • [06] Διαβουλεύσεις ενόψει Eurogroup
  • [07] Ολοκληρώνεται η σύσκεψη του Brussels Group στο Παρίσι
  • [08] Στον Π. Νικολούδη ο φάκελος του Εθνικού Θεάτρου
  • [09] Ο Νίκος Καραθάνος «αναμετριέται» με τον τσεχοφικό Βυσσινόκηπο, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

  • [01] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό

    Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της αυριανής έκτακτης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί το θέμα της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.

    Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτλίας Θ. Δρίτσας.

    [02] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής για την ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα

    Με πεντάλεπτη, επιβληθείσα από το προεδρείο διακοπή, ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    [03] Ψηφίστηκε στην επιτροπή το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

    Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στη διαρκή κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Η ΝΔ καταψηφίζει το νομοσχέδιο και επί της αρχής και επί των άρθρων, η Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, το Ποτάμι ψηφίζει ορισμένα άρθρα και για άλλα επιφυλάσσεται για την Ολομέλεια. Το ΚΚΕ δήλωσε ότι είναι ανάμεσα στο «παρών» και το «όχι», ενώ καταψηφίζει επί της αρχής το ΠΑΣΟΚ.

    Απαντώντας στους βουλευτές που συνέδεσαν το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ με τη δυσκολία στις διαπραγματεύσεις, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είπε ότι «η ΕΡΤ έχει την ευτυχία να έχει τον δικό της προϋπολογισμό και με αυτήν την έννοια να μένει έξω από τα ραντάρ της διαπραγμάτευσης».

    [04] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό

    Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε εξέλιξη στο μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της αυριανής έκτακτης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί το θέμα της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη μετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής και η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

    [05] Διαψεύδει η ΝΔ ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της για χρέη προς τρίτους

    Σε δήλωσή του ο κ. Τσιμάρας κάνει λόγο για ανυπόστατα δημοσιεύματα που, όπως αναφέρει, εκπορεύονται από συγκεκριμένο κέντρο παραπληροφόρησης και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

    Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε προβλήματα με τη μισθοδοσία των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

    [06] Διαβουλεύσεις ενόψει Eurogroup

    Δυόμισι ώρες διήρκεσε η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, στο οποίο συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς (από το Παρίσι όπου βρίσκονται), ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιαράκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την τηλεδιάσκεψη οι εκπρόσωποι των θεσμών επέστρεψαν στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο Brussels Group. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζονται και στην Αθήνα οι συνομιλίες, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ενόψει, επίσης, του άτυπου Eurogroup την Παρασκευή στη Ρίγα της Λετονίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ολοκληρώνεται η σύσκεψη του Brussels Group στο Παρίσι

    [07] Ολοκληρώνεται η σύσκεψη του Brussels Group στο Παρίσι

    Ολοκληρώνεται η συνάντηση στο Παρίσι του Brussels Group με την ελληνική αντιπροσωπεία των οικονομικών εμπειρογνωμόνων.

    Η σημερινή συνάντηση, κατά την οποία έγινε το «wrap up», ήτοι η ανακεφαλαίωση των σημαντικότερων σημείων των διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν κατά το προηγούμενο τετραήμερο, ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

    Γύρω στις πέντε το απόγευμα, το Brussels Group συγκεντρώθηκε εκ νέου στα γραφεία του ΟΟΣΑ, για μια τελική συνάντηση με τους Έλληνες, πριν αποχωρήσουν για Βρυξέλλες.

    [08] Στον Π. Νικολούδη ο φάκελος του Εθνικού Θεάτρου

    Στον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη διαβιβάστηκε ο φάκελος του Εθνικού Θεάτρου για τις κατά νόμο ενέργειες, ως «απάντηση στο πλήθος των ψευδών που, για προφανείς λόγους, διασπείρονται τελευταία» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

    Επίσης, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η διοικητική διαδικασία αποκατάστασης της νομιμότητας στο Εθνικό Θέατρο έχει πλέον αρχίσει και συνεχίζεται με τον άμεσο διορισμό της νέας Διοίκησης».

    [09] Ο Νίκος Καραθάνος «αναμετριέται» με τον τσεχοφικό Βυσσινόκηπο, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

    «Είναι ένα σύμβολο κάποιων μυστικών της παράστασης, όχι των μόνων», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Καραθάνος.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο «Βυσσινόκηπος» επιλέχθηκε κάπως «ενστικτωδώς». «Βεβαίως, ο Τσέχοφ όποια στιγμή και να τον ανεβάσεις έχει κάτι να σου πει... Όταν καταπιάνεσαι μαζί του, αισθάνεσαι μία λύπη για την ανικανότητα σου να τα κατανοήσεις όλα και έναν ενθουσιασμό που ασχολείσαι με το έργο του», παραδέχεται

    Υπονομεύοντας τα στερεότυπα που βαραίνουν τις τσεχοφικές αναγνώσεις, ο Νίκος Καραθάνος, μαζί με μια ομάδα εξαίρετων ηθοποιών (Λένα Κιτσοπούλου, Λυδία Φωτοπούλου, Χρήστος Λούλης, Έμιλυ Κολιανδρή, Άγγελος Παπαδημητρίου κ.ά), προσεγγίζει το έργο ως «αιρετική κωμωδία μέσα σε ένα υπέροχο δράμα», συναντώντας -μοιραία- τη σημερινή ιστορική στιγμή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 April 2015 - 16:30:26 UTC