Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση στη Βουλή για την ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα
  • [02] Κοινοτικές πηγές: Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις
  • [03] Στ. Κοντονής: Δεν αλλάζει η φιλοσοφία του αθλητικού νομοσχεδίου
  • [04] «Όχι» από FIFA και UEFA στο νομοσχέδιο Κοντονή

  • [01] Αντιπαράθεση στη Βουλή για την ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα

    Με εντονότατες αντιπαραθέσεις επί της διαδικασίας, ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, "προς επένδυση".

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν κατά της ανακοίνωσης του προεδρείου, ότι το νομοσχέδιο που κυρώνει την ΠΝΠ θα ψηφιστεί σήμερα, καταγγέλλοντας την προσφυγή της κυβέρνησης σε διαδικασίες κατεπείγοντος και αξίωσαν να ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία κύρωσης των νομοσχεδίων, που προβλέπει ακρόαση φορέων, ώστε να ακουστεί η γνώμη της ΚΕΔΚΕ. Επιπρόσθετα, η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε να ακουστούν οι φορείς αύριο και να τεθεί η ΠΝΠ σε ψηφοφορία την Παρασκευή.

    Απαντώντας για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης υπενθύμισε πως οι ΠΝΠ της προηγούμενης συγκυβέρνησης συζητούνταν πάντοτε σε μία συνεδρίαση, ενώ στην περίπτωση της ΕΡΤ, η σχετική Πράξη δεν συζητήθηκε ποτέ. "Βιαζόμαστε γιατί θέλουμε πολιτικά να θωρακίσουμε τη χώρα σε επίπεδο διαπραγμάτευσης, ώστε η κυβέρνηση να έχει την ψήφο της Βουλής και μάλιστα με ευρύτερη πλειοψηφία" διευκρίνισε ο Νίκος Φίλης, δηλώνοντας ότι τελικά αποδέχεται την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη, αρκεί η τύχη του νομοσχεδίου να κριθεί την Παρασκευή, χωρίς νέα αναβολή.

    Κατόπιν διακοπής της συνεδρίασης, ο προεδρεύων της Επιτροπής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ανακοίνωσε ότι σε συνεδρίαση αύριο το απόγευμα, θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους των φορέων της γενικής κυβέρνησης, να εκθέσουν τις απόψεις τους για την τύχη των διαθεσίμων τους.

    [02] Κοινοτικές πηγές: Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις

    Σε καλό δρόμο έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με τις ελληνικές Αρχές, επεσήμανε η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) που συνεδρίαζε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο EWG επισημάνθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές διεξήχθησαν σε πνεύμα συνεργασίας και ότι σε τεχνικό επίπεδο οι συζητήσεις εντάθηκαν και έγιναν πιο ουσιαστικές. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές σημείωναν, ότι το EWG υπογράμμισε την καθυστέρηση που υπήρξε τους τελευταίους δύο μήνες και τόνισε την ανάγκη οι διαπραγματεύσεις να επιταχυνθούν και να συγκεκριμενοποιηθούν.

    «Η απόσταση συνεχίζει να είναι μεγάλη, υπάρχουν αρκετά κενά που πρέπει να καλυφθούν» ανέφερε κοινοτικός αξιωματούχος. Ο ίδιος εκτίμησε ότι παρά την εντατικοποίηση των συνομιλιών τις τελευταίες ημέρες, δεν θεωρείται ρεαλιστικό το ενδεχόμενο να τηρηθεί η προθεσμία της 30ης Απριλίου για επίτευξη συμφωνίας, όπως ορίζει η δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ολοκληρώνεται η σύσκεψη του Brussels Group στο Παρίσι

    [03] Στ. Κοντονής: Δεν αλλάζει η φιλοσοφία του αθλητικού νομοσχεδίου

    Στα τέλη Απριλίου, στην επικείμενη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, εντοπίζεται το μεγάλο ενδιαφέρον για την επίλυση της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Πολιτείας και των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, που απειλούν τις ελληνικές ομάδες με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις, σε περίπτωση που ψηφιστεί στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα.

    Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ . Κοντονής τόνισε ότι θα συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς για να βρεθεί μια λύση στο θέμα, όμως ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει η φιλοσοφία του αθλητικού νομοσχεδίου» και «δεν δέχεται τελεσίγραφα». Επισήμανε ακόμη ότι η «εποπτεία που ασκούσαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο η FIFA και η UEFA έχει αποτύχει».

    [04] «Όχι» από FIFA και UEFA στο νομοσχέδιο Κοντονή

    Όλα έγιναν ταχύτατα και οι εξελίξεις υπήρξαν αστραπιαίες σε διάστημα περίπου 24 ωρών, καθώς χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κατέθεσε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το απόγευμα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε FIFA και UEFA για τις εξελίξεις και σήμερα η παγκόσμια συνομοσπονδία και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία απέστειλαν κοινή επιστολή στην ΕΠΟ.

    Οι δύο ποδοσφαιρικές Αρχές καθιστούν σαφές ότι στην περίπτωση που ψηφιστεί το νομοσχέδιο, με το οποίο καταργείται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, θα ενεργοποιηθεί σειρά κυρώσεων, οι σκληρότερες εκ των οποίων αφορούν στον επ΄ αόριστον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας και των ελληνικών συλλόγων από κάθε διεθνή διοργάνωση.

    Το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» κατατέθηκε χθες στη Βουλή και συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος, αρχικά στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (27-28 και 30 Απριλίου). Στις αρχές Μαΐου θα περάσει στην Ολομέλεια, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, δηλαδή περί τα τέλη Απριλίου, επίκειται συνάντηση του κ. Κοντονή με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 April 2015 - 18:30:23 UTC