Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μάρδας: «Απολύτως διασφαλισμένα τα διαθέσιμα»
  • [02] Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την ΠΝΠ
  • [03] Fitch: Καταλυτικής σημασίας η αντίδραση της ΕΚΤ στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ
  • [04] Μέρκελ: Θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ
  • [05] Ιταλία: Οι συλληφθέντες για τρομοκρατία πιθανόν να ετοίμαζαν επίθεση στο Βατικανό
  • [06] Πέρασε στη γερμανική Βουλή ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων
  • [07] «Το τρίποντο στην εκπνοή ήταν το πιο... εύκολο!» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Πρίντεζης

  • [01] Μάρδας: «Απολύτως διασφαλισμένα τα διαθέσιμα»

    Νέες ρητές διαβεβαιώσεις ότι τα διαθέσιμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης είναι διασφαλισμένα και δεν υπάρχει κανένας λόγος οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες και τα πανεπιστήμια να μην τα μεταφέρουν στην Τράπεζα της Ελλάδος, παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

    Κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός εξήγησε πως ο λογαριασμός διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδας όπου καλούνται να μεταφέρουν τα χρήματά τους οι φορείς, επενδύονται σε ρέπος, που δεν χάνουν την αξία τους και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση αν παραστεί ανάγκη.

    Δεν πρόκειται για λογαριασμό κοινού κεφαλαίου, που αναφέρεται σε διάφορα χρεόγραφα που μπορεί να χάσουν την αξία τους, σημείωσε ειδικότερα.

    [02] Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την ΠΝΠ

    Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης κατηγόρησε τους ομιλητές από τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, πως όλες τους οι ομιλίες «είναι για να δίνουν όπλα, εξοπλισμό, στους δανειστές, στους εταίρους και σ' αυτούς που οδηγούν τη χώρα σε ασφυξία».

    Η συγκεκριμένη αναφορά του υπουργού Εσωτερικών, με την οποία επιχειρούσε να απαντήσει σε προηγούμενες επιθετικές ομιλίες εκ μέρους της αντιπολίτευσης, προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για λογαριασμό της ΝΔ, δήλωσε πως ο υπουργός «ετοιμάζει σκηνικό ρήξης και ψάχνει για ενόχους» και δήλωσε πως εάνδεν ανακαλέσει ο κος Βούτσης, η ΝΔ θα αποχωρήσει από την αίθουσα.

    «Αν θεωρείτε πως έχετε μία ασυλία επειδή κρέμεστε σε μια μειοψηφία του λαού και σε μια πλειοψηφία των μέσων της δαπλοκής, είστε γελασμένοι» ανέφερε ο κ Βούτσης.

    [03] Fitch: Καταλυτικής σημασίας η αντίδραση της ΕΚΤ στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ

    Η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα είναι καταλυτικής σημασίας για τις συνέπειες που θα έχει η μη καταβολή δόσης εκ μέρους της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά σε έκθεσή του ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch.

    «Συνεχίζουμε να αναμένουμε μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής.. .ως την πλέον πιθανή έκβαση» αναφέρει ο Fitch, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο κίνδυνος να χαθεί η πληρωμή μιας δόσης δεν μπορεί να αποκλειστεί.

    Ο διεθνής οίκος, εκτιμά ότι ενώ είναι πιθανόν η μη καταβολή δόσης προς το ΔΝΤ να οδηγήσει σε περαιτέρω περιορισμούς σε ότι αφορά τον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA), εντούτοις κάτι τέτοιο δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί.

    Μια από τις συνέπειες σε αυτή την περίπτωση, όπως έχει αναφερθεί σε δημοσιεύματα, θα ήταν ένα «κούρεμα» των εξασφαλίσεων, αναφέρει ο Fitch.

    [04] Μέρκελ: Θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

    Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

    «Έχω την εντύπωση ότι όλες οι πλευρές εργάζονται για μια λύση για την Ελλάδα», πρόσθεσε η καγκελάριος.

    Η Άγγελα Μέρκελ σημείωσε επίσης ότι θα ήταν καλό για την Ελλάδα να υπάρξει γρήγορα μια συμφωνία, πρόσθεσε όμως ότι η χώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις και πως ορισμένα πράγματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις είναι απαραίτητα.

    [05] Ιταλία: Οι συλληφθέντες για τρομοκρατία πιθανόν να ετοίμαζαν επίθεση στο Βατικανό

    Ιταλοί εισαγγελείς δήλωσαν πως οι ύποπτοι για τρομοκρατία, που ήταν ο στόχος της επιχείρησης που διεξήγαγε η αστυνομία στη Σαρδηνία και σε άλλες περιοχές, είχαν κάνει ετοιμασίες για μία επίθεση το 2010 εναντίον του Βατικανού.Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε όλη την Ιταλία για τη σύλληψη 18 ανθρώπων που φέρεται να έχουν δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Μερικοί από αυτούς συνελήφθησαν στη Σαρδηνία, περιλαμβανομένου και του πνευματικού ηγέτη της ομάδας, αλλά άλλοι πιστεύεται ότι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

    Ο εισαγγελέας Μάουρο Μούρα δήλωσε πως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες έδειξαν πως οι ύποπτοι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν βομβιστική επίθεση στο Βατικανό και πως ένας επίδοξος καμικάζι είχε φθάσει στη Ρώμη.Ο Μούρα είπε πως τα σχέδια επίθεσης δεν προχώρησαν ποτέ και πως ο επίδοξος καμικάζι έφυγε από την Ιταλία, αν και δεν είναι σαφές για ποιο λόγο.

    Οι τηλεφωνικές υποκλοπές έδειξαν ακόμη ότι δύο από τους υπόπτους ήταν μέρος ενός δικτύου που προστάτευε τον Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας.Η αστυνομία δήλωσε πως σκοπός του δικτύου ήταν να προκαλέσει μία εξέγερση εναντίον της πακιστανικής κυβέρνησης.

    [06] Πέρασε στη γερμανική Βουλή ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

    Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία ένα ψήφισμα στο οποίο χαρακτηρίζει «γενοκτονία» τη μαζική δολοφονία έως και 1,5 εκατ. Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους πριν από έναν αιώνα, διακινδυνεύοντας μία διπλωματική ρήξη με την Άγκυρα.

    Το ψήφισμα αποτελεί μία σημαντική αλλαγή στάσης της Γερμανίας, που είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όπου ζει ένα μεγάλο μέρος της τουρκικής διασποράς.Ο όρος γενοκτονία διαθέτει επίσης μία ιδιαίτερη απήχηση στη Γερμανία, που προσπαθεί να συμβιβαστεί με την ευθύνη της για τη δολοφονία έξι εκατομμυρίων Εβραίων στο Ολοκαύτωμα.

    Η Τουρκία αρνείται πως η σφαγή των Αρμενίων, σε μία εποχή που τα οθωμανικά στρατεύματα πολεμούσαν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά της αυτοκρατορίας, συνιστά γενοκτονία. Ισχυρίζεται πως δεν υπήρξε οργανωμένη εκστρατεία για την εξόντωση των Αρμενίων και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη τέτοιων εντολών από τις οθωμανικές αρχές.

    Πολιτικοί αναλυτές έχουν αποδώσει τη μέχρι πρότινος απροθυμία της Γερμανίας να χρησιμοποιήσει τον όρο γενοκτονία,στον φόβο της ότι θα ενοχληθεί η Τουρκία και τα 3,5 εκατομμύρια των Γερμανών τουρκικής καταγωγής και των Τούρκων που ζουν στη Γερμανία.

    [07] «Το τρίποντο στην εκπνοή ήταν το πιο... εύκολο!» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Πρίντεζης

    Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ο "ήρωας" της πρόκρισης του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης.Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη... παραμιλά για το νικητήριο τρίποντο που πέτυχε στην εκπνοή με τους Καταλανούς στο ΣΕΦ. Ο ίδιος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δηλώνει ότι το τρίποντο ήταν εύκολο καθώς την πολύ δουλειά είχαν κάνει δυο άλλοι συμπαίκτες του.

    «Αξίζουν περισσότερα συγχαρητήρια στο ότι ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης) διάβασε την "παγίδα" που του έγινε, έδωσε την μπάλα στο Σλούκα, ο Σλούκας είχε καθαρό μυαλό και πάσαρε στο ένα δευτερόλεπτο κι από εκεί και πέρα το άλλο το θεωρώ πιο εύκολο!»

    Ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» μιλά για τον «άθλο» των τριών σερί νικών επί των Καταλανών, τον ημιτελικό που ακολουθεί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την τεράστια συμβολή του τεχνικού τιμ και ειδικά του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

    Αποκαλύπτει πως το χαρακτηριστικό του "hook-shot" ή «πεταχτάρι», όπως το έχει αποκαλέσει παλαιότερα ο ίδιος, είναι κάτι που ανακάλυψε από μικρός, ενώ στην απορία για το αν έχουν εκφράσει ποτέ... μεταμέλεια οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδελφοί Αγγελόπουλοι που τον άφησαν να φύγει ένα καλοκαίρι για τη Μάλαγα, απαντά: «Όλα γίνονται για κάποιο λόγο, για κάποιο σκοπό και καλώς εχόντων των πραγμάτων επέστρεψα και βρέθηκα σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 April 2015 - 14:30:24 UTC