Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Λυπάμαι ακόμη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο», είπε στην κατάθεση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δεν θα παραδοθεί, ούτε θα κάνει βήμα πίσω από τις δεσμεύσεις της
  • [03] Σ. Θεοδωράκης: Αν η κυβέρνηση φοβάται τα προβλήματα, ας πάει σε εκλογές
  • [04] Ξεπέρασαν τις 180.000 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης
  • [05] Επίτιμη διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ η Κική Δημουλά
  • [06] Στο ΑΧΕΠΑ δύο τραυματίες από τα επεισόδια στο ΑΠΘ
  • [07] Τρίτη στον κόσμο η Ελλάδα σε παραλίες με «Γαλάζια Σημαία»
  • [08] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,164 δισ. ευρώ το τετράμηνο
  • [09] Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να εργασεί ώστε να μην διαταραχθεί η ισορροπία στην δημόσια οικονομία
  • [10] Το 69% των Τσέχων απορρίπτουν το ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [11] «Η φωνή των παιδιών», μια έκθεση για τις συνέπειες της λιτότητας
  • [12] Στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ με βλαστοκύτταρα στοχεύει ερευνητικό πρόγραμμα του ΑΠΘ

  • [01] «Λυπάμαι ακόμη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο», είπε στην κατάθεση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    «Έχω υποστεί την πολιτική φθορά αυτής της υπόθεσης και εγώ και το κόμμα επισήμως, πολιτικά και ηθικά. Στις εκλογές του 2012 υποστήκαμε αυτή τη φθορά μεσούσης της ποινικής διαδικασίας», ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος καταθέτοντας στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Άμυνας, εισέφερε στο δικαστήριο λεπτομέρειες για τη σκοπιμότητα των επίδικων συμβάσεων, αλλά διαχώρισε το θέμα αυτό από το θέμα παράνομων πληρωμών. «Παντού χωρεί η δωροδοκία», είπε ο μάρτυρας, ο οποίος τόνισε πως το ζήτημα της δωροδοκίας στα εξοπλιστικά προγράμματα είναι θέμα ηθικής υπόστασης του καθενός.

    «Δωροδοκία μπορεί να υπάρξει ακόμα και σε προμήθειες κιμωλιών από ένα νηπιαγωγείο. Και μπορεί σε μια τεράστια σύμβαση να μην υπάρξει. Σε όλες τις αποφάσεις για δημόσια έργα, σε όλα τα επίπεδα, μπορούν να υπάρξουν δωροδοκίες αν υπάρχει η ηθική προδιάθεση όσων ασχολούνται με αυτά. Μπορεί αυτό να συμβεί ερήμην των πολιτικών στελεχών ή με την συμμετοχή τους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

    Για την υπόθεση του άλλοτε συντρόφου του στο κόμμα, ο Ευ. Βενιζέλος είπε πως δεν αιφνιδιάστηκε όταν συνελήφθη το 2012 ο Άκης Τσοχατζόπουλος, γιατί είχε προηγηθεί μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα:« Λυπήθηκα, όμως, πάρα πολύ και ακόμη λυπάμαι», συνέχισε.

    [02] Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δεν θα παραδοθεί, ούτε θα κάνει βήμα πίσω από τις δεσμεύσεις της

    Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί, ούτε θα κάνει πίσω από τις προεκλογικές προγραμματικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις της. Δεν πρόκειται να το κάνουμε ποτέ και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις» ανέφερε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης υπεραμυνόμενος, στη Βουλή, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που κατέθεσε η κυβέρνηση.

    «Αν θέλαμε να κάνουμε «κωλοτούμπα» θα είχαμε υπογράψει το e- mail Χαρδούβελη. Δεν το κάναμε, όμως, γιατί δεν συμφέρει τη χώρα, για αυτό παίρνουμε αυτά τα έκτακτα μέτρα, γιατί πιστεύουμε ότι θα τα βγάλουμε πέρα και θα πάμε μπροστά να σώσουμε τη χώρα» συμπλήρωσε.Παράλληλα επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι οδήγησαν τη χώρα σε παραγωγική διάλυση.

    Ο κ. Λαφαζάνης επεσήμανε την ανάγκη ψήφισης της ΠΝΠ για να ενισχύσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης,με στόχο να διαμορφώσει όρους μεταποίησης και ίσως δώσει την δυνατότητα για εξαγωγές, επιρρίπτοντας μεγάλες ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις που παρέδωσαν την επιχείρηση στους πιστωτές.

    «Είχατε βάλει λουκέτο. Χιλιάδες εργαζόμενοι κινδύνευαν να μείνουν στο δρόμο. Γι' αυτό κάναμε την ΠΝΠ», υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

    [03] Σ. Θεοδωράκης: Αν η κυβέρνηση φοβάται τα προβλήματα, ας πάει σε εκλογές

    «Ας πάει σε εκλογές η κυβέρνηση, αν δεν έχει πρόγραμμα, αν νιώθει αδύναμη, αν νιώθει ότι τρέμουν τα πόδια της απέναντι στα προβλήματα, αν φοβάται», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας, όπου το απόγευμα θα χαιρετίσει ημερίδα του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής.

    Ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε την κυβέρνηση για διγλωσσία, σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, καθώς και ότι επιστρέφει την Ελλάδα «στις μαύρες ρίζες του παλαιοκομματικού κράτους», με τους συνεχείς διορισμούς κομματικών στελεχών και συγγενών στο Δημόσιο και σημείωσε πως «στην Ευρώπη νικάς μόνο αν έχεις σχέδιο και μελετημένες κινήσεις».

    Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση θα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που θα μπορούσε να έχει επιτύχει, αν ακολουθούσε από την αρχή τις προτάσεις του Ποταμιού, τις οποίες έλεγε, πριν τις εκλογές, πως δε συζητά.

    [04] Ξεπέρασαν τις 180.000 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

    Τη τρίτη εβδομάδα μετά την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 180.974, εκ των οποίων ιδιωτικά υποβλήθηκαν οι 77.751 ενώ σε ΚΕΠ οι 103.223.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν την επιδότηση σίτισης (69.893), ακολουθούν αυτές που αφορούν το επίδομα ενοικίου (2.344) και τελευταίες είναι αυτές για την δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρική ενέργειας (1.408).

    Επίσης μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που αφορά συνδυασμό των παροχών που σχετίζονται με το ρεύμα και την επιδότηση σίτισης (51.741), ακολουθεί ο συνδυασμός που αφορά το επίδομα ενοικίου και την επιδότηση σίτισης (17.466) και τελευταίος είναι ο συνδυασμός που αφορά τις παροχές που σχετίζονται με το ρεύμα και το επίδομα ενοικίου (860). Αρκετά υψηλός είναι αριθμός που αφορά τον συνδυασμό και των τριών παροχών (37.262).

    Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα του ν. 4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης τελειώνει τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2015.

    [05] Επίτιμη διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ η Κική Δημουλά

    Με «καταρρακτώδη συγκίνηση - ντροπή» και λεπτομερή απαρίθμηση των «αμέτρητων» προσόντων που δεν έχει, η ποιήτρια Κική Δημουλά ξεστόμισε «το απερίσκεπτα θρασύ "ναι" της», στην προ διετίας (Ιούλιος του 2013) απόφαση του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) να της απονείμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα.

    Η τελετή αναγόρευσης ορίστηκε για την επόμενη Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, στις 7 το απόγευμα.

    «Ο υπαινικτικός της, οντολογικός - ποιητικός, λόγος είναι κατ' εξοχήν θεολογικός. Και οι ρίζες της Θεολογίας είναι κατ' εξοχήν ποιητικές» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ Χρυσόστομος Σταμούλης, με πρόταση του οποίου αποφασίστηκε η επιτιμοποίηση της ποιήτριας.

    Τιμημένη σε σειρά κρατικών βραβείων για το σύνολο του έργου της, η Κική Δημουλά αναγορεύεται για πρώτη φορά σε επίτιμη διδάκτορα τμήματος πανεπιστημιακής σχολής.

    [06] Στο ΑΧΕΠΑ δύο τραυματίες από τα επεισόδια στο ΑΠΘ

    Σε διαγνωστικές εξετάσεις υποβάλλονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δύο νεαροί άνδρες, ηλικίας 21 και 28 ετών, που τραυματίστηκαν στα επεισόδια που προκάλεσε νωρίτερα στους χώρους του ΑΠΘ ομάδα 30-40 ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα.Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι και οι δύο τραυματίες έφθασαν περπατώντας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, ενώ φέρουν ο ένας ένα θλαστικό τραύμα και ο άλλος κάποιες κρανιοπροσωπικές κακώσεις.

    Και στους δύο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και γίνονται περαιτέρω εξετάσεις, προκειμένου οι γιατροί να κρίνουν αν θα χρειαστεί να νοσηλευτούν. Οι τραυματίες δήλωσαν στο ιατρικό προσωπικό ότι τα αντικείμενα με τα οποία χτυπήθηκαν ήταν ένα κράνος και πλακάτ.

    Για τα επεισόδια στους χώρους του ΑΠΘ, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδίκων Θεσσαλονίκης, Σύρμω Κακάλη, αφότου ενημερώθηκε σχετικά από τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, έδωσε εντολή να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία και να γίνουν συλλήψεις όσων προκάλεσαν τα επεισόδια.

    Οι μαρτυρίες φοιτητών από όλες τις φοιτητικές παρατάξεις κάνουν λόγο για εισβολή 30-40 ατόμων, τα οποία είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κουκούλες, σε διάφορες Σχολές και Τμήματα του ΑΠΘ.Τα μεγαλύτερης έντασης επεισόδια και τραυματισμοί -εκτός από τους δύο τραυματίες που πήγαν στο ΑΧΕΠΑ και σύμφωνα με μαρτυρίες την πτώση μίας κοπέλας που έπεσε και έσπασε κάποια δόντια της- σημειώθηκαν στη Γεωπονική Σχολή και μικρότερης έντασης στο Οικονομικό, στη Φιλοσοφική και το Πολυτεχνείο, όπου υπήρξαν και καταγγελίες για κλοπή φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών από τα τραπεζάκια παράταξης.

    [07] Τρίτη στον κόσμο η Ελλάδα σε παραλίες με «Γαλάζια Σημαία»

    Τριακόσιες ενενήντα πέντε ελληνικές ακτές και εννέα μαρίνες κέρδισαν, φέτος, το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες σημαίες», τοποθετώντας την Ελλάδα στην 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

    Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε στην Παραλία Κατερίνης, από την ΕΕΠΦ, η οποία είναι ο εθνικός χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες στην Ελλάδα», σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.

    «Η φετινή εκδήλωση έγινε στην Πιερία, που διαθέτει πέντε βραβευμένες παραλίες, αλλά οι φορείς έχουν εκφράσει συνολικά μια διάθεση να γίνουν ενέργειες για να αυξηθούν οι παραλίες με γαλάζια σημαία τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΠΦ Νίκος Πέτρου.

    Συνολικά, σε όλο τον κόσμο, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε, φέτος, 3468 ακτές και 695 μαρίνες.

    «Τα βραβεία δεν είναι για πάντα» ανέφερε ο κ. Πέτρου και πρόσθεσε: «Ανά τακτά διαστήματα γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι και αν υπάρχει πρόβλημα, οι σημαίες υποστέλλονται. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο χάνονται συνήθως 5-8 σημαίες, αλλά πέρυσι αφαιρέσαμε συνολικά 38 σημαίες. Ωστόσο, λόγω 30 νέων βραβείων δεν σημειώθηκε μεγάλη διαφορά στο συνολικό αριθμό».

    [08] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,164 δισ. ευρώ το τετράμηνο

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,164 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το τετράμηνο Ιανουάριος-Απρίλιος 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,046 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 287 εκατ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το τετράμηνο ανήλθε σε 508 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,146 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και στόχου για έλλειμμα 2,918 δισ. ευρώ.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 15,816 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 372 εκατ. ευρώ ή 2,4 % έναντι του στόχου.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 14,291 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 92 εκατ. ευρώ ή 0,6 % έναντι του στόχου.

    Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 943 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 100 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (844 εκατ. ευρώ).

    Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 1,525 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 465 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

    [09] Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να εργασεί ώστε να μην διαταραχθεί η ισορροπία στην δημόσια οικονομία

    Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να εργαστεί με σχέδιο, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα ώστε να μην διαταραχθεί η ισορροπία που επετεύχθη με μεγάλες θυσίες τα προηγούμενα 2 χρόνια στη δημόσια οικονομία, και να επανασυνδεθεί άμεσα με τη διαδικασία της ανάταξης της οικονομίας.

    Ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χ.Σταϊκούρας ανέφερε ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων για την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2015, δείχνει ότι τα φορολογικά έσοδα υπολείπονται του στόχου περίπου κατά 750 εκ ευρώ

    Οι δαπάνες διαμορφώνονται περίπου 2 δις. ευρώ κάτω από το στόχο και ότι οι τόκοι είναι αυξημένοι περίπου κατά 500 εκ. ευρώ ή κατά 22% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2014.

    [10] Το 69% των Τσέχων απορρίπτουν το ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Πολύ υψηλό εξακολουθεί να είναι το ποσοστό των πολιτών της Τσεχίας που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, με τον πληθυσμό της χώρας, σε συντριπτική πλειονότητα, 69%, να απορρίπτει το ευρώ.

    Όπως διαπιστώνει αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση, τα ευρήματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, προκαλώντας συζητήσεις στις γειτονικές χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, κυρίως στην Αυστρία και στη Σλοβακία.

    Η Τσεχία, η οποία στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαθέτει μια αρκετά εύρωστη οικονομία και εκπληρώνει πρακτικά από πολλού τα απαραίτητα κριτήρια, δεν έχει λάβει έως σήμερα επίσημη ημερομηνία εισόδου στο ευρώ. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ακόμη ούτε στη νέα στρατηγική της ευρωπαϊκής πολιτικής που εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα και στην οποία δεν υπάρχει παρά μόνο η αναφορά ότι μια ημερομηνία θα πρέπει να καθοριστεί για πριν από το 2020.

    [11] «Η φωνή των παιδιών», μια έκθεση για τις συνέπειες της λιτότητας

    Μια έκθεση ταινιών μικρού μήκους και κινουμένων σχεδίων, υπό τον τίτλο «οι πληγές της λιτότητας : τα παιδιά εκφράζονται», φιλοξενεί το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο Στρασβούργο. Δημιουργοί των ταινιών είναι παιδιά και έφηβοι από 8 ευρωπαϊκές πόλεις, ανάμεσά τους και η Αθήνα.

    Τα βίντεο αναφέρονται στις σκέψεις των παιδιών για τις συνέπειες των μέτρων λιτότητας στην καθημερινότητά τους, στον τρόπο που ζουν, μελετούν, παίζουν ή επικοινωνούν με τους φίλους τους. Οι μικροί δημιουργοί με τον δικό τους τρόπο παρουσιάζουν τι έχει αλλάξει από την εφαρμογή των μέτρων και απαντούν στο ερώτημα κατά πόσο γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά τους.

    Πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού. H ιδέα της έκθεσης ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, θέτοντας στη διάθεση των παιδιών όλα τα μέσα και τα απαραίτητα εργαλεία για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

    Η έκθεση είναι επισκέψιμη στο νέο κτίριο «AGORA » του Συμβουλίου της Ευρώπης, και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 27 Μαϊου.

    [12] Στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ με βλαστοκύτταρα στοχεύει ερευνητικό πρόγραμμα του ΑΠΘ

    Στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ με τη χρήση βλαστοκυττάρων από τον λιπώδη ιστό του ιδίου του ασθενούς στοχεύει ένα φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Βιοηθικής, στις 14 Απριλίου, και υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα HORIZON 2020.

    Η προτεινόμενη μελέτη θα είναι η πρώτη κλινική δοκιμή για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ με τη χρήση βλαστοκυττάρων από τον λιπώδη ιστό, με στόχο να προσφέρει μια λεπτομερή εικόνα του θεραπευτικού τους ρόλου και να δημιουργήσει μια βιώσιμη θεραπευτική μέθοδο για τη νόσο, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νευρολόγος, καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Μάγδα Τσολάκη.

    Για να μπορέσει, όμως, να πραγματοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί και εφόσον αυτή η μέθοδος αποδειχτεί επιτυχής, θα μπορέσουν ναπραγματοποιηθούν μεγαλύτερης κλίμακας κλινικές δοκιμές και να εφαρμοστεί στην κλινική πράξη.

    Να σημειωθεί, ότι τον συντονισμό του προγράμματος έχει το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας (Γ΄ Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική) του ΑΠΘ, που είναι ο βασικός εταίρος, ενώ θα μετέχουν και φορείς από την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και την ΠΓΔΜ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 May 2015 - 14:30:26 UTC