Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Είμαστε εδώ για να συνεννοηθούμε, αλλά όχι με πολιτική φοροεπιδρομής
  • [02] Τη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής για τον κλάδο της κρουαζιέρας προανήγγειλε ο Θ. Δρίτσας
  • [03] Συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα μνημόνια: Κατάρτιση λίστας μαρτύρων
  • [04] Η πορεία της διαπραγμάτευσης στη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Ν. Φίλης: Δεν έχουμε χρήματα για την επόμενη δόση του ΔΝΤ, υπάρχουν χρήματα μόνο για μισθούς και συντάξεις
  • [06] Αντιδρούν οι φορείς του τουρισμού στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ
  • [07] Γ. Βαρουφάκης; Στόχος, μια οριστική και συνολική λύση
  • [08] Κρ. Λαγκάρντ: Έχει καταγραφεί «κάποια» πρόοδος στις συνομιλίες του ΔΝΤ με την Ελλάδα
  • [09] Η Ρωσία ενδέχεται να χαλαρώσει το εμπάργκο εισαγωγής τροφίμων από την Ελλάδα
  • [10] Οι «Αγανακτισμένοι» βρίσκονται στα πρόθυρα της εξουσίας στη Βαρκελόνη
  • [11] Η L'Oreal θα εκτυπώσει τρισδιάστατα ανθρώπινο δέρμα

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Είμαστε εδώ για να συνεννοηθούμε, αλλά όχι με πολιτική φοροεπιδρομής

    «Αν ισχύει μια τέτοια συμφωνία, όπου υπάρχει λογική να μπουν έκτακτες εισφορές σε εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ, ένας ΦΠΑ ο οποίος είναι ενιαίος και σε πολλά προϊόντα, αν έρθει μια τέτοια συμφωνία, θα έχουμε μια μέση επιβάρυνση του οικογενειακού εισοδήματος πάνω από 20-30%. Αντιλαμβάνεστε για τι επιβάρυνση συζητάμε στο οικογενειακό εισόδημα από μια τέτοια συμφωνία φοροεπιδρομής. Είμαστε εδώ για να δώσουμε το χέρι της συνεννόησης, αλλά όχι με τέτοια πολιτική, την οποία θέλουν να εφαρμόσουν. Γιατί αυτή η πολιτική της φοροεπιδρομής δεν θα βγάλει πουθενά».

    Σχετικές δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

    Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε εδώ να συνεννοηθούμε, να βοηθήσουμε , αλλά όχι με την πολιτική του να διορίζουμε τα "ροζ παιδιά", του να καταργούμε τις αποκρατικοποιήσεις και τις επενδύσεις, δηλαδή να βρίσκουμε έσοδα από αλλού. Όχι να βάζουμε φόρους στα συνήθη υποζύγια, γιατί πρέπει να κάνουμε το μεγάλο κράτος του ?80, γιατί έτσι πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει το 2015. Εάν θέλουν την βοήθεια μας πρέπει να έρθουν να συνεργαστούν και να πουν ότι «εδώ θ' αλλάξω κι εγώ πολιτική, θα οπισθοχωρήσω κι εγώ σε κάποια σημεία». Μόνο τότε θα μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε την κατάσταση».

    [02] Τη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής για τον κλάδο της κρουαζιέρας προανήγγειλε ο Θ. Δρίτσας

    Τη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής για τον κλάδο της κρουαζιέρας, προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, κατά το χαιρετισμό του στη συνέντευξη τύπου των διοργανωτών του 3ου Posidonia Sea Tourism Forum, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 26 και 27 Μαΐου, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής.

    Ο κ. Δρίτσας γνωστοποίησε πως είναι έτοιμη προς υπογραφή η σχετική απόφαση για τη συγκρότηση της συντονιστικής επιτροπής για την κρουαζιέρα και ότι «από εκεί και πέρα θα χρειαστούν διαβουλεύσεις για τη μόνιμη και σταθερή λειτουργία της, ώστε να έχει την καλύτερη αποτελεσματικότητα και συνεισφορά».

    Αναφερόμενος στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας, είπε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες και πως η κυβέρνηση πιστεύει ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές.

    [03] Συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα μνημόνια: Κατάρτιση λίστας μαρτύρων

    Σε εξέλιξη είναι από τις 4 το απόγευμα η δεύτερη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, που διερευνά την συνθήκες που οδήγησαν την Ελλάδα στο καθεστώς των Μνημονίων.

    Στην ημερησία διάταξη βρίσκεται η κατάρτιση της λίστας με τους πρώτους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν στην Επιτροπή, μετά από σύμφωνη γνώμη των κομμάτων.

    Διαφωνίες υπήρξαν μεταξύ της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για το αν θα πρέπει να διευρυνθεί ή όχι η χρονική περίοδος της έρευνας της Επιτροπής, είτε πριν τον Οκτώβριο του 2009, είτε να φθάσει μέχρι σήμερα.

    Οι βουλευτές της πλειοψηφίας απέρριψαν το αίτημα των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, που με διαφορετικό σκεπτικό επέμειναν ότι δεν πρέπει χρονικά να περιοριστεί υποστηρίζοντας, ότι τα προηγούμενα μνημόνια συνδέονται με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015.

    Τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας όσο και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη παρέπεμψαν στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θέτει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι τον Ιανουάριο 2015 πριν της εκλογές.

    [04] Η πορεία της διαπραγμάτευσης στη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Περισσότερο από πέντε ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Στη συνεδρίαση μετείχε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης.

    Παρών ήταν και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε μια επί της ουσίας ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης και για το κοινοβουλευτικό έργο.

    [05] Ν. Φίλης: Δεν έχουμε χρήματα για την επόμενη δόση του ΔΝΤ, υπάρχουν χρήματα μόνο για μισθούς και συντάξεις

    «Δεν έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου. Υπάρχουν χρήματα μόνο για μισθούς και συντάξεις τον ερχόμενο μήνα»,δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89.

    O κ. Φίλης χαρακτήρισε την 5η Ιουνίου ως «τη στιγμή της αλήθειας», λέγοντας πως «πρέπει να πληρώσουμε 1,2 δισ. στο ΔΝΤ - αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις, αυτά διασφαλίζουμε, δεν έχουμε να δώσουμε, όμως, στους άλλους έξω, ότι είχαμε το δώσαμε».

    Κάλεσε δε τους δανειστές να εφαρμόσουν τη δανειακή σύμβαση, και πρόσθεσε ότι «δεν θα δεχθούμε συμφωνία στην οποία δεν θα υπάρχει δέσμευση για χρηματοδότηση της οικονομίας».

    [06] Αντιδρούν οι φορείς του τουρισμού στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ

    Τις επιπτώσεις που εκτιμούν ότι θα υπάρξουν στην τουριστική αγορά από τις επικείμενες φορολογικές επιβαρύνσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, με αύξηση του ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες από το 6,5% που είναι σήμερα στο 15% με πιστωτική κάρτα ή με 18% με μετρητά, περιέγραψαν με δηλώσεις τους στελέχη του τουρισμού, με αφορμή τη συνέντευξη που δόθηκε σήμερα, στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Odyssey, από τους διοργανωτές του 3ου Posidonia Sea Tourism Forum, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, στις 26-27 Μαΐου.

    «Είναι σαφές ότι είναι μία αρνητικότατη εξέλιξη που θα πλήξει κυρίως μικρότερους και μεσαίους ξενοδόχους που έχουν δάνεια και δεν έχουν ιδιαίτερη υψηλή ρευστότητα» τόνισε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ο Αλέξανδρος Λαμνίδης.

    color:#0F1419;mso-ansi-language:EL;mso-fareast-language:EL;mso-bidi-language: Αναφερόμενος σε συμβόλαια που έχει κλειστεί από ξενοδοχεία με μεγάλα τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού, είπε ότι αυτό είναι θέμα διαπραγμάτευσης και προφανώς είναι δύσκολο γιατί από κάποιο σημείο και πέρα γίνεσαι μη ανταγωνιστικός σε σχέση με άλλους προορισμούς.

    [07] Γ. Βαρουφάκης; Στόχος, μια οριστική και συνολική λύση

    Στόχος μας είναι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων να πείσουμε τους εταίρους μας να μετακινηθούν από τη λανθασμένη πολιτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια και για πολιτικούς λόγους δεν μπορούν να παραδεχθούν, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σε διεθνές οικονομικό συνέδριο στην Αθήνα.

    Από την πλευρά της, η Ελλάδα είναι αναγκαίο να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ξεκινήσει η ανάπτυξη.

    Ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι η επόμενη δόση δεν είναι για τη χώρα μας αυτοσκοπός, ούτε είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να πηγαίνουμε από μνημόνιο σε μνημόνιο και από δάνειο σε δάνειο, αλλά στόχος είναι να βρεθεί μια οριστική και συνολική λύση στο ελληνικό ζήτημα.

    [08] Κρ. Λαγκάρντ: Έχει καταγραφεί «κάποια» πρόοδος στις συνομιλίες του ΔΝΤ με την Ελλάδα

    To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει σημειώσει «κάποια» πρόοδο στις συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας, ωστόσο το ΔΝΤ πρέπει να λάβει επίσης υπόψη του τις απόψεις της ευρύτερης διεθνούς κοινότητας, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

    «Βρισκόμαστε σε διαρκείς συζητήσεις και έχουμε καταγράψει κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις αυτές με τις ελληνικές αρχές» επισήμανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ σε συνέντευξη Τύπου.

    [09] Η Ρωσία ενδέχεται να χαλαρώσει το εμπάργκο εισαγωγής τροφίμων από την Ελλάδα

    Η Ρωσία ενδέχεται να εξαιρέσει περίπου 20 εταιρείες στην Ουγγαρία, την Ελλάδα και την Κύπρο από το εμπάργκο που επιβάλλει στις εισαγωγές τροφίμων από την ΕΕ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο δήλωση ανώτερου αξιωματούχου.

    Η Ρωσία επέβαλε πέρυσι την απαγόρευση στις εισαγωγές τροφίμων από την 28μελή ΕΕ, ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος της Μόσχας για το ρόλο της στην κρίση στην Ουκρανία, αρνούμενη σε πολλούς παραγωγούς τροφίμων την πρόσβαση στη μεγάλη ρωσική αγορά.

    Ο Σεργκέι Ντάνκβερτ, επικεφαλής της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Ρωσίας, δήλωσε πως η απαγόρευση θα μπορούσε να αρθεί για 15 Ούγγρους και λίγους Έλληνες και Κύπριους παραγωγούς, μετέδωσε το Ιντερφάξ.

    [10] Οι «Αγανακτισμένοι» βρίσκονται στα πρόθυρα της εξουσίας στη Βαρκελόνη

    Η Βαρκελόνη, ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των ευρωπαίων τουριστών, μπορεί να γίνει η πρώτη μεγάλη ισπανική πόλη την οποία θα κερδίσουν οι "Αγανακτισμένοι" στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, καθώς η κοινωνική κρίση έχει πάρει εκεί την πρωτοκαθεδρία επί των άλλων θεμάτων που κινητοποιούν τους Καταλανούς, όπως το αίτημα για ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία.

    Η λίστα "Barcelona en Comun" (Κοινή/Συλλογική Βαρκελόνη), στην οποία συμμετέχουν διάφορα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς όπως ο νεοσύστατος αντιφιλελεύθερος σχηματισμός Podemos, θεωρείται φαβορί για τις εκλογές της Κυριακής σε αυτό το μεγάλο λιμάνι της Μεσογείου και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου κατοικούν 1,6 εκατ. άνθρωποι.

    [11] Η L'Oreal θα εκτυπώσει τρισδιάστατα ανθρώπινο δέρμα

    Η γαλλική εταιρεία καλλυντικών L'Oreal έκανε γνωστό ότι, σε συνεργασία με τη νεοσύστατη εταιρεία βιολογικής μηχανικής Organovo, θα αρχίσει να παράγει ανθρώπινο δέρμα, μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή. Το δέρμα θα χρησιμοποιηθεί για να δοκιμάζονται σε αυτό τα προϊόντα της.

    Η Organovo είχε προκαλέσει αίσθηση πέρυσι, όταν ισχυρίσθηκε ότι μπορεί να εκτυπώσει τρισδιάστατα ανθρώπινο ήπαρ και τώρα για πρώτη φορά θα συνεργασθεί με τη βιομηχανία καλλυντικών, σύμφωνα με το BBC.Ήδη η L'Oreal καλλιεργεί δείγματα δέρματος από ιστούς, που δωρίζουν ασθενείς πλαστικών χειρουργών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 May 2015 - 16:30:26 UTC