Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έχασε τη μάχη για τη ζωή και δεύτερος εργάτης των ΕΛΠΕ
  • [02] Γιορτή των αστικών κηπουρών το Σάββατο 6 Ιουνίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος
  • [03] Τ. Κουράκης: Σε συνάρτηση με τη σύσταση οργανικών θέσεων η λύση στο πρόβλημα των μετατάξεων
  • [04] «Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η πρόταση της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ»
  • [05] ΟΓΑ: Μέσω διαδικτύου οι βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση
  • [06] Τη στήριξη της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα επιδιώκει η Α. Μέρκελ

  • [01] Έχασε τη μάχη για τη ζωή και δεύτερος εργάτης των ΕΛΠΕ

    Δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους μετά τον τραυματισμό τους στο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 8 Μαΐου στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα ΕΛΠΕ νεκροί είναι ο Χαράλαμπος Δευτεραίος, εργαζόμενος στην εταιρία και ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ, εργαζόμενος σε εργολαβική εταιρεία.

    Τα ΕΛΠΕ δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τις οικογένειες των θανόντων, διασφαλίζοντας το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους. Τονίζεται ακόμη ότι προωθείται άμεσα στις αρμόδιες Υπηρεσίες το Πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του συμβάντος ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.

    Τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του Ντελιλάι Ραμαντάν εξέφρασαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος.

    Αναφέρουν ακόμη ότι «η άμεση και σε βάθος διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού ατυχήματος στα ΕΛΠΕ και η πλέον παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων, καθίσταται τώρα ακόμη πιο επιτακτική και συνιστά υπέρτατο χρέος απέναντι στα θύματα της τραγωδίας».

    Νωρίτερα, τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης.

    [02] Γιορτή των αστικών κηπουρών το Σάββατο 6 Ιουνίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος

    Μπορούμε να καλλιεργήσουμε λαχανικά σε μία γλάστρα; Ποια είναι τα οφέλη της κηπουρικής στη διατροφή, την υγεία μας, το περιβάλλον; Πόσο χώρο χρειαζόμαστε,για να φτιάξουμε έναν μπαλκονόκηπο, γιατί να κομποστοποιούμε και τι «προσόντα» χρειαζόμαστε,για να γίνουμε οι ίδιοι κηπουροί τελικά;

    Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα, σπόροι τοπικών ποικιλιών που θα μοιραστούν δωρεάν, βιωματικά εργαστήρια κηπουρικής, συμμετοχικά παιχνίδια για παιδιά, και επίδειξη κομποστοποίησης, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που θα διεξαχθούν στο «εργαστήρι κηπουρικής» που διοργανώνουν το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή» του WWF Ελλάς και η Οργάνωση Γη.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος το Σάββατο 6 Ιουνίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

    [03] Τ. Κουράκης: Σε συνάρτηση με τη σύσταση οργανικών θέσεων η λύση στο πρόβλημα των μετατάξεων

    Με τη σύσταση οργανικών θέσεων συναρτάται η εξεύρεση της λύσης στο θέμα των περίπου 4.000 εκπαιδευτικών, που μετετάγησαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, σε αντιπροσωπία μετεταγέντων εκπαιδευτικών, με την οποία είχε συνάντηση νωρίτερα σήμερα.

    Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε επίσης ότι η πρόταση για την ανάκληση των μετατάξεων, οι οποίες έχουν καταγγελθεί ως ρουσφετολογικές, δεν συνιστά τελική απόφαση, ενώ υπογράμμισε ότι παράλληλα θα διενεργηθεί έλεγχος νομιμότητας της διαδικασίας.

    [04] «Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η πρόταση της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ»

    Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι η πρόταση της κυβέρνησης στον τομέα του ΦΠΑ αναφορικά με τη θεσμοθέτηση χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή με τη χρήση καρτών, ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείς σχετικά με ενστάσεις που φέρεται να διατυπώνουν οι εταίροι μας.

    Η ίδια πηγή επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό συνεχίζονται και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει καινοτόμες προτάσεις.

    Σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 15% για συναλλαγές που γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος και 6,5% για φάρμακα, τρόφιμα, βιβλία, εφημερίδες και ορισμένα άλλα βασικά είδη. Αν η συναλλαγή γίνεται με μετρητά, ο ενιαίος συντελεστής θα αυξάνεται στο 18%. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι συζητείται να επιστρέφεται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου στις επιχειρήσεις που θα κόβουν αποδείξεις.

    [05] ΟΓΑ: Μέσω διαδικτύου οι βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση

    Μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (www.oga.gr.) εκδίδονται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, οι βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση, για το οικονομικό έτος 2015.

    Η έκδοση των βεβαιώσεων γίνεται, μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας, όπου υπάρχει η ένδειξη «Εκτύπωση βεβαίωσης συντάξεων για φορολογική χρήση». Ο συνταξιούχος συμπληρώνει τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου (ΑΜΣ) που αποτελείται από 10 αριθμούς, καθώς και τον ΑΦΜ. Στην συνέχεια, εκτυπώνει τη βεβαίωσή του.

    Την ίδια διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης ακολουθούν και οι δικαιούχοι «συντάξεων επιζώντων», δηλαδή χηρείας και ορφανικές.

    [06] Τη στήριξη της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα επιδιώκει η Α. Μέρκελ

    Την εβδομαδιαία, κλειστή, συνεδρίασή της έχει απόψε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, σε μια προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων βουλευτών σχετικά με την πολιτική παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και αποτροπής διαφοροποιήσεων σε ενδεχόμενη ψηφοφορία στην Βουλή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg τις οποίες μεταδίδει η εφημερίδα Die Welt, η κυρία Μέρκελ επιχειρεί να εξασφαλίσει την στήριξη των μελών της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, ενόψει μιας συμφωνίας με την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, η ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών ασχολείται ήδη με το θέμα, εξηγώντας στους βουλευτές ότι μπορεί να χρειαστεί να εγκρίνουν περαιτέρω βοήθεια προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας, ακόμη και αν η Αθήνα αρνηθεί να εφαρμόσει όλες τις αλλαγές που ζητούν οι πιστωτές της. Η ίδια η κυρία Μέρκελ έχει το τελευταίο διάστημα δεχθεί στην Καγκελαρία μικρές ομάδες βουλευτών, ζητώντας τους να κρατήσουν το περιεχόμενο των συζητήσεων εμπιστευτικό. Ένας από τους βουλευτές που συμμετείχαν σε αυτές τις συναντήσεις, αποκάλυψε ότι η Καγκελαρία θεωρεί ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να προκαλέσει γεωπολιτική αστάθεια, ενώ κάποιοι βουλευτές έχουν εκφράσει και δημοσίως απόψεις, είτε υπέρ της σκληρής στάσης έναντι της Ελλάδας είτε υπέρ μιας ευελιξίας, η οποία θα επιτρέψει να αποτραπεί ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 May 2015 - 18:30:26 UTC