Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Ένα κράτος, την Ελλάδα μπορείς να το σώσεις σώζοντας τον λαό
  • [02] Π. Καμμένος: Πατριωτικό καθήκον η ψήφιση της συμφωνίας
  • [03] Ένας νεκρός, δύο συλλήψεις σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής
  • [04] Σε εξέλιξη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αγχίαλο - 2 συλλήψεις
  • [05] Οι αλλαγές στη φορολογία των νέων αυτοκινήτων στη συνάντηση Βαρουφάκη - Βαλαβάνη με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Εισαγωγέων
  • [06] Για τον νέο αγωγό φυσικού αερίου συζήτησαν ο Π. Λαφαζάνης και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας
  • [07] Σε κρίσιμη κατάσταση η τουρίστρια που υπέστη ανακοπή στην Κνωσό
  • [08] Ζ. Οντιάρ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Θέλησα να δώσω τη Γαλλία όπως τη βλέπουν οι μετανάστες
  • [09] Φαρμακοποιοί: Παράνομη πώληση φαρμάκων μέσω ίντερνετ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Ένα κράτος, την Ελλάδα μπορείς να το σώσεις σώζοντας τον λαό

    «Η λέξη "λαός" μου φαίνεται η ιδανική μεταφορική έννοια για τη δημιουργία μιας νέας, χειραφετημένης Ελλάδας. Μιας Ελλάδας, η οποία διαθέτει το θάρρος, επιτέλους, να σηκωθεί. Ένα κράτος, την Ελλάδα, μπορείς να το σώσεις σώζοντας τον λαό», δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην ένθετη επιφυλλίδα της Frankfurter Allgemeine Zeitung και σημειώνει ότι η νέα γενιά της Ευρώπης «ταΐζεται με στερεότυπα», ενώ «λείπουν οι τα οράματα και οι πραγματικές αξίες».

    «Τα τελευταία χρόνια έχουμε προφανώς μαθηματικοποιήσει τον άνθρωπο, τον έχουμε ορίσει ως σκλάβο των αριθμών. Από τη δεκαετία του '60 ισχύει η πολιτική θεωρία που θέλει τους ανθρώπους να είναι καλά, όταν οι αριθμοί είναι καλά. Το πιο σημαντικό για μας πρέπει είναι να μην "σπάσει" κανείς τον άνθρωπο, να μπορεί (ο άνθρωπος) να διατηρήσει την υπερηφάνεια του, την αισιοδοξία του, την ελπίδα του», τονίζει ο κ. Κοτζιάς και προσθέτει ότι «αν οι τρεις πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας για τη νέα γενιά περιορίζονται στις λέξεις "τιμωρία", "μνημόνιο" και "κυρώσεις", τότε έχουμε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα».

    [02] Π. Καμμένος: Πατριωτικό καθήκον η ψήφιση της συμφωνίας

    «Αποτελεί πατριωτικό καθήκον η ψήφιση της συμφωνίας, και ιδιαίτερα από την στιγμή που ο πρωθυπουργός ανέλαβε προσωπικά τη διαπραγμάτευση διασφαλίζοντας τη λαϊκή εντολή» δηλώνει στην εφημερίδα Realnews ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑνΕλ Πάνος Καμμένος.

    Διαφωνεί με τα σενάρια περί εκλογών διερωτώμενος «σε τι εξυπηρετούν οι εκλογές τέσσερις μήνες μετά», καθώς «δεν υπάρχει κανένας λόγος για εκλογές, παρότι θα μας εξυπηρετούσαν εμάς στους ΑνΕλ» και τονίζει: «Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά».

    [03] Ένας νεκρός, δύο συλλήψεις σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

    Αιματηρή κατάληξη είχε, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ στην Αγχίαλο Βόλου, για τη σύλληψη τριών καταζητούμενων κακοποιών, οι οποίοι κατηγορούνται για σωρεία ένοπλων ληστειών, κάποιες από τις οποίες θεωρείται από την αστυνομία ότι τις έχουν κάνει μαζί με τον έγκλειστο για τρομοκρατική δράση Νίκο Μαζιώτη.

    Πρόκειται για τους δράστες της ένοπλης ληστείας στο Δίστομο τον περασμένο Αύγουστο, από όπου διέφυγαν με όμηρο τον ταμία, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι και για σοβαρές ληστείες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό.

    Ειδικότερα, πρόκειται για τον 36χρονο Γιώργο Πετρακάκο, τον 34χρονο Σπύρο Δραβίλα και τον 44χρονο Σπύρο Χριστοδούλου.

    Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής από αστυνομικές πηγές ένας από τους τρεις είναι νεκρός, ενώ οι άλλοι δύο έχουν συλληφθεί.

    Ειδικότερα, οι τρεις καταζητούμενοι εντοπίστηκαν σε σπίτι στη Χρυσή Ακτή Αγχιάλου Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή τους.

    Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., όταν οι ληστές κλήθηκαν να παραδοθούν ακούσθηκαν δύο πυροβολισμοί μέσα στο σπίτι και αμέσως μετά οι δύο από αυτούς βγήκαν έξω και παραδόθηκαν.

    Οι συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι ο σύντροφος τους αυτοπυροβολήθηκε για να μην πέσει στα χέρια των αστυνομικών, κάτι το οποίο ερευνάται από τις αρχές. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιός είναι ο νεκρός. Πάντως, ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο Σπύρος Χριστοδούλου.

    [04] Σε εξέλιξη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αγχίαλο - 2 συλλήψεις

    Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αγχίαλο Βόλου για τη σύλληψη καταζητούμενων ληστών. Πρόκειται για τους δράστες της ένοπλης ληστείας που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο Δίστομο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, έχουν ήδη συλληφθεί δύο άτομα.

    [05] Οι αλλαγές στη φορολογία των νέων αυτοκινήτων στη συνάντηση Βαρουφάκη - Βαλαβάνη με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Εισαγωγέων

    Οι αλλαγές στη φορολογία των νέων αυτοκινήτων και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος όσων κυκλοφορούν ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων.

    Η συνάντηση ήταν η πρώτη στο πλαίσιο του διαλόγου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους φορείς της αγοράς αυτοκινήτου και, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, ενώ ο σύνδεσμος θα καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις του. Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των άλλων φορεών της αγοράς.

    [06] Για τον νέο αγωγό φυσικού αερίου συζήτησαν ο Π. Λαφαζάνης και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας

    Την προέκταση του υπό σχεδίαση αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, σύμφωνα με δηλώσεις του δεύτερου σε Ρώσους δημοσιογράφους.

    «Το πιο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε, ήταν η προέκταση του αγωγού φυσικού αερίου στο έδαφος της Ελλάδας. Συζητούμε τώρα τεχνικά ζητήματα»δήλωσε ο Α. Νόβακ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

    «Βρισκόμαστε σε μια εργώδη διαδικασία, καθόσον έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας, η οποία πρέπει σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων να επεξεργαστεί τις τεχνικές λεπτομέρειες»δήλωσε ο Ρώσος υπουργός, προσθέτοντας ότι με την ελληνική πλευρά συζητήθηκαν επίσης ζητήματα ανάπτυξης των σχέσεων στον τομέα της ενέργειας.

    Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με το Ρώσο υπουργό, δεν συζητήθηκαν οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της, οι οποίες δεν μπορούν να επηρεάσουν τη συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εάν οι διαπραγματεύσεις αυτές μπορούν να επηρεάσουν τα ελληνορωσικά ενεργειακά σχέδια, όπως η συνεργασία στο πλαίσιο του νέου αγωγού φυσικού αερίου, ο κ. Νόβακ είπε επι λέξει, σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΑΣΣ: «Εάν σκεπτόμαστ κατ' αυτόν τον τρόπο, τότε αυτές οι συνομιλίες μπορούν να επηρεάσουν όλα τα επενδυτικά σχέδια της Ελλάδας. Δεν νομίζω ότι είναι έτσι».

    [07] Σε κρίσιμη κατάσταση η τουρίστρια που υπέστη ανακοπή στην Κνωσό

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο η τουρίστρια που ανάνηψε ύστερα από ανακοπή που υπέστη το πρωί, μετά από πτώση κεραυνού στην Κνωσό, πτώση κατά την οποία τραυματίσθηκαν ελαφρά περίπου 19 άτομα, από τα οποία τα 16 μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

    Οι περισσότεροι έχουν υποστεί ισχυρό σοκ από τον κεραυνό, αλλά δεν κινδυνεύει η υγεία τους, ενώ σε τέσσερις εξ αυτών έγινε εισαγωγή για προληπτικούς κυρίως λόγους και ένας θα νοσηλευθεί προληπτικά στη ΜΕΘ λόγω εγκαυμάτων και ισχαιμίας άκρων. Οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν μικρά διάσπαρτα εγκαύματα, όλα ελαφράς μορφής.

    Σύμφωνα με τον Διευθυντή των Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου Νοσοκομείου Χαράλαμπο Λυδάκη,όταν ήρθε η γυναίκα στο νοσοκομείο βρισκόταν σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής και της έγινε διαδικασία αναζωογόνησης, η οποία κράτησε γύρω στη μισή ώρα με τρία τέταρτα και ήταν επιτυχής.

    Μιά ακόμη γυναίκα που εργάζεται στην Κνωσό ως φύλακας και είναι έγκυος πήγε στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί ψυχολογικό σοκ και της έγινε καρδιογράφημα για προληπτικούς λόγους.

    [08] Ζ. Οντιάρ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Θέλησα να δώσω τη Γαλλία όπως τη βλέπουν οι μετανάστες

    Για τη Γαλλία όπως τη βλέπουν οι μετανάστες μέσα από την ταινία «Ντίπαν», που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο 68ο Φεστιβάλ Κανών, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γάλλος σκηνοθέτης Ζακ Οντιάρ.

    Γιος του σκηνοθέτη Μισέλ Οντιάρ, ο Ζακ Οντιάρ ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο πριν στραφεί στον κινηματογράφο, γράφοντας αρχικά σενάρια (για σκηνοθέτες όπως ο Κλοντ Μιλέρ και ο Μισέλ Μπλαν.

    Από την πρώτη του ταινία «Κοίτα τους άντρες όταν πέφτουν» το 1994, με πρωταγωνιστές τον Ζαν-Λουί Τρεντινιάν και τον Ματιέ Κασοβίτς, έως τον «Προφήτη » την ταινία που έφτασε στις υποψηφιότητες των ξενόγλωσσων Όσκαρ (2009), η πορεία του Ζακ Οντιάρ στον κινηματογράφο μετρά βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ με τις εξαιρετικές ταινίες του «Unherotropdiscret» (1996, βραβείο σεναρίου στις Κάνες), «Surmeslevres» (2001, τρία βραβεία Σεζάρ), «Ο χτύπος που έχασε η καρδιά μου» (2006, Αργυρή Άρκτος Βερολίνου) «Προφήτης» υποψήφια για ξενόγλωσσο Οσκαρ), «Σώμα με σώμα» (2012, βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας στο φεστιβάλ του Λονδίνου).

    Στην ταινία «Ντίπαν» (Dheepan) ο Οντιάρ καταγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τρία αρχικά άγνωστα μεταξύ τους άτομα (ένας πρώην πολεμιστής, μια νέα γυναίκα και μια έφηβος ), ξεκληρισμένα από τη σπαραγμένη από έναν εμφύλιο πόλεμο Σρι Λάνκα, που φτάνουν στη Γαλλία και καταφέρνουν, ως οικογένεια, να γίνουν δεκτοί ως πολιτικοί πρόσφυγες και στη συνέχεια να εγκατασταθούν σε ένα οικισμό έξω από το Παρίσι.

    [09] Φαρμακοποιοί: Παράνομη πώληση φαρμάκων μέσω ίντερνετ

    Παράνομη πώληση άγνωστης προέλευσης φαρμάκων από ιστότοπο αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντόπισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και άμεσα προέβη σε ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

    Όπως καταγγέλλει ο ΠΦΣ, ο ιστοτόπος με την ηλεκτρονική διεύθυνση: (http://xn--mxaaaaded0cl8bwg.com/) και στην ελληνική γλώσσα, έχει στο μέσο της σελίδας, με μεγάλη γράμματα, τη λέξη: "φαρμακείο" και κάτω από αυτήν τη φράση: "φάρμακα χωρίς συνταγή". Επίσης, υπάρχει η πρόταση: "Εδώ μπορείτε να αγοράσετε μεγάλη ποσότητα της υψηλής ποιότητας χαπιών χωρίς ιατρική συνταγή και σε απευθείας σύνδεση. Παραδίδουμε τα χάπια γρήγορα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου". Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τον ΠΦΣ, εμφαίνεται η εικόνα μιας γυναίκας, με λευκή στολή, παραπέμπουσα σε φαρμακοποιό. "Δεν κατέστη δυνατό να διαπιστώσουμε τα στοιχεία της επιχείρησης που είναι η ιδιοκτήτης του εν λόγω ιστοτόπου και πωλεί παρανόμως φάρμακα στην Ελλάδα. Η όλη δομή και τα διαφημιστικά μηνύματα που εμφαίνονται στον ιστότοπο παραπέμπουν τον καταναλωτή, ο οποίος επισκέπτεται τον εν λόγω ιστότοπο, ότι πρόκειται για μία νόμιμη επιχείρηση φαρμακείου, παραπλανώντας αυτόν", αναφέρει ο ΠΦΣ.

    Επίσης, δεν δίνεται καμία πληροφορία, για την προέλευση και τα εργοστάσια παρασκευής των φαρμάκων,"με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες, τόσο για την γνησιότητά τους, όσο και την ασφάλειά τους, κατά τρόπο που θέτει, άνευ άλλου, σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο την Δημόσια Υγεία», Επιπλέον, όπως σημειώνει ο ΠΦΣ, η κυκλοφορία μερικών φαρμάκων, που πωλούνται από την ιστοσελίδα, έχει απαγορευθεί παγκοσμίως.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 May 2015 - 16:30:26 UTC