Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Φίλης: Ομόφωνη απόφαση για σύγκληση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Άγωστοι πυροβόλησαν κατά αστυνομικών, στη Νέα Ιωνία
  • [03] Συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΚΤ, πιθανόν να συζητήσει και για την Ελλάδα
  • [04] Π. Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει σχέδιο Β' για την Ελλάδα
  • [05] «Σιγή ασυρμάτου» στην ενημέρωση του ΔΝΤ από την Κρ. Λαγκάρντ για τις διαπραγματεύσεις

  • [01] Ν. Φίλης: Ομόφωνη απόφαση για σύγκληση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Tη σύγκληςη της ΚΟ για να εξετάσει τα μεγέθη της συμφωνίας αποφάσισε ομόφωνα το προεδρείο του οργάνου, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. «Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό», διευκρίνισε. «Δεν είχαμε εντολή από τον κόσμο να τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις άμεσα... Σε βάθος τετραετίας θα κριθούμε», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να φέρει στο λαό μια συμφωνία που θα σπάει το φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης... Δεν χρειάζονται εκλογές με βάση τη σημερινή πραγματικότητα, αλλά να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή», πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

    [02] Άγωστοι πυροβόλησαν κατά αστυνομικών, στη Νέα Ιωνία

    Άγνωστοι, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαρρήξουν ΑΤΜ τράπεζας, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, στη Νέα Ιωνία, πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, όταν ένα περιπολικό έφθασε στο σημείο. Συγκεκριμένα, τρία άτομα προσπάθησαν να διαρρήξουν το ΑΤΜ του υποκαταστήματος της ALPHA BANK, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ηρακλείου 316, αλλά όταν εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, πυροβόλησαν εναντίον τους, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει τραυματισμός.

    Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    [03] Συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΚΤ, πιθανόν να συζητήσει και για την Ελλάδα

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να αυξήσει την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό και είναι πιθανόν να καλέσει την Ελλάδα να αποδεχθεί τη νέα πρόταση των πιστωτών της για να έχει πρόσβαση σε νέα οικονομική βοήθεια, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει σήμερα στη Φρανκφούρτη και αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης και να υποστηρίξει έναν σταθερό ρυθμό ποσοτικής χαλάρωσης. Οι κεντρικοί τραπεζίτες θα συζητήσουν λίγο μόνο για την Ελλάδα, αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων να γίνει στις Βρυξέλλες.

    Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αναμένεται να υποστηρίξει ότι η αύξηση του πληθωρισμού προς τον στόχο της ΕΚΤ, που είναι λίγο κάτω από το 2%, εξαρτάται από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος αγορών ομολόγων, έως τον Σεπτέμβριο του 2016 τουλάχιστον, και θα απορρίψει για τον λόγο αυτό κάθε σκέψη για μία μείωση ή πρόωρο τερματισμό του προγράμματος αυτού.

    [04] Π. Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει σχέδιο Β' για την Ελλάδα

    Δεν υπάρχει σχέδιο Β΄ για την Ελλάδα, κατέστησε σαφές ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και την Τελωνειακή Ένωση, Πιέρ Μοσκοβισί. Στόχος είναι μια ισχυρότερη ελληνική οικονομία στο πλαίσιο της ευρωζώνης, τόνισε σε συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θα πρέπει, και εργαζόμαστε για να αποφύγουμε κάθε είδος Grexit».

    Εργαζόμαστε, πρόσθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, μέρα και νύχτα για μια ενιαία λύση για να βοηθήσουμε τη χώρα να ξεπεράσει κάποιες σημαντικές προκλήσεις και δυσκολίες, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως τις επόμενες μέρες θα βρεθεί μια συμφωνία.

    [05] «Σιγή ασυρμάτου» στην ενημέρωση του ΔΝΤ από την Κρ. Λαγκάρντ για τις διαπραγματεύσεις

    Υπό πλήρη μυστικότητα συνεδρίασε μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) στην Ουάσιγκτον, το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μία ημέρα μετά τη συνάντηση της πενταμερούς του Βερολίνου. Ενημερώνοντας τα μέλη του ΔΣ του ΔΝΤ, η επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είπε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που θα πρέπει να αποφασίσει.

    Η κ. Λαγκάρντ έφτασε στην Ουάσιγκτον κατευθείαν από το Βερολίνο συνοδευόμενη από τον από τον διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και τον εκπρόσωπο του οργανισμού Τζέρι Ράις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 June 2015 - 8:30:24 UTC