Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων στα ελληνοαλβανικά σύνορα εξήγγειλε ο Π. Καμένος
  • [02] «Ο κ. Τσίπρας αναζητά συνενόχους, αλλά δεν θα τους βρει»
  • [03] Νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος
  • [04] «Το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί»
  • [05] «Οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος,το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ»
  • [06] Συνάντηση Βαρουφάκη Σόιμπλε, μεταδίδει το Ρόιτερς
  • [07] Κάμερον: Να παραμείνει ενωμένη η Ευρώπη στο θέμα των κυρώσεων
  • [08] Προτροπή Ομπάμα να μείνει στην Ε.Ε η Βρετανία
  • [09] Τουρκία: Χάνει την αυτοδυναμία το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
  • [10] Τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου των 1.484 Ελλήνων Εβραίων στην Καβάλα
  • [11] Ο Βαβρίνκα έκανε την έκπληξη στο Ρολάν Γκαρός
  • [12] Εκτός τριάδας στο Μπέρμιγχαμ Κυριακοπούλου και Στεφανίδη
  • [13] Πήρε προβάδισμα ο ΠΑΟΚ, που νίκησε 67-60 τον Άρη

  • [01] Επαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων στα ελληνοαλβανικά σύνορα εξήγγειλε ο Π. Καμένος

    Επαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων και ενίσχυση του στρατεύματος στα ελληνοαλβανικά σύνορα, προανήγγειλε από το ακριτικό φυλάκιο των Δρυμάδων Πωγωνίου Ιωαννίνων, ο υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμένος. Η εξέλιξη αυτή θα ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των κατοίκων στα χωριά της μεθορίου, που ζητούν να νιώσουν ασφαλείς.

    Ο κ. Καμένος, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στα ακριτικά στρατιωτικά φυλάκια της Ηπείρου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ " Ήδη ανασχεδιάζουμε όλη την περιοχή. Ο ανασχεδιασμός της αμυντικής δομής, θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό. Τις επόμενες μέρες, θα ενισχυθεί περεταίρω η παρουσία των κληρωτών στην περιοχή .Θα υπάρξει επαναλειτουργία φυλακίων, μονάδες καταδρομέων που θα κάνουν ασκήσεις στην περιοχή, αλλά και ελικόπτερα θα επιχειρούν στην περιοχή"

    Ο κ. Καμένος ήταν κατηγορηματικός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αξιώσεις που προβάλει το τελευταίο διάστημα η Αλβανία. "Η Εθνική Κυριαρχία της χώρας δεν είναι προς διαπραγμάτευση και κανένας δεν μπορεί να την διαπραγματευτεί, είτε αυτό λέγεται οικονομική απειλή, είτε λέγεται εξωτερική απειλή. Η Ελλάδα, ούτε φοβάται ούτε παραδίδει χιλιοστό της γης του αέρα και της θάλασσας της".

    Στο φυλάκιο των Δρυμάδων ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας τίμησε την 62χρονη Σοφία Δημητρίου, την γυναίκα φρουρό των συνόρων ,που ζει μόνη της στο χωριό Ορεινό. "Δίνετε θάρρος σε όλους. Αισθανόμαστε ασφαλείς όσο είστε εσείς εδώ" της είπε χαρακτηριστικά και της έδωσε τιμητική πλακέτα του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

    [02] «Ο κ. Τσίπρας αναζητά συνενόχους, αλλά δεν θα τους βρει»

    Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματός του στην Πρέβεζα όπου υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός "αναζητά συνενόχους στην καταστροφική του πολιτική αλλά δεν θα τους βρει".

    Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε από τη προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή λέγοντας ότι "o κ. Τσιπρας μας κάλεσε χωρίς να έχει να πει τίποτα συγκεκριμένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον παρελθόν. Ο χρόνος τελειώνει όπως τελειώνουν και τα χρήματα. Το ατύχημα για την χώρα έρχεται όλο και πιο κοντά. Όλα αυτά γίνονται με αποκλειστική ευθύνη των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου".

    Συνεχίζοντας την επίθεση ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι "ο κ. Τσίπρας είπε ότι αιφνιδιάστηκε από την πρόταση Γιούνκερ, δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτε τόσους μήνες; Το e-mail Τσίπρα είναι ασύγκριτα πιο επώδυνο από το e-mail Χαρδούβελη. Κατέρευσε το ψέμα, ότι εκείνοι δήθεν έκαναν υπερήφανη διαπραγμάτευση. Κατέρρευσε και το ψέμα ότι εμείς δήθεν υποχωρούσαμε πάντα".

    Ο κ. Σαμαράς αμφισβήτησε αν θα υπάρξει δεδηλωμένη στην Βουλή, για να ψηφίσει την συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση. "Αναζήτησε συνενόχους για την καταστροφική του πολιτική σε όλα τα κόμματα ο κ. Τσίπρας, αλλά δεν την βρήκε. Με την πολιτική που ασκείς και τα ψέματα που λες συνενόχους μην ψάχνεις κ. Τσίπρα" ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    [03] Νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

    Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαδεχόμενος τον Φώτη Κουβέλη. Ο 36χρονος πρώην γραμματέας του κόμματος εξέλεξη πριν από λίγο με 312 ψήφους, έναντι 246 της συνυποψήφιάς του Μαρίας Γιαννάκάκη, σε σύνολο 590 που ψήφισαν, δηλαδή με ποσοστό 53%, συμπεριλαμβανομένων των άκυρων και των λευκών.

    Ο κ. Θεοχαρόπουλος ευχαρίστησε τους συνέδρους για την εκλογή του, μίλησε για επιλογή ανανέωσης και επανεκκίνησης της ΔΗΜΑΡ σε προοδευτικές πολιτικές. Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα λειτουργήσει συλλογικά και πως το κόμμα δεν είναι δεδομένο για κανέναν, θα διατηρήσει την αυτονομία του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συζητήσει προτάσεις και προοπτικές συνεργασίας για διέξοδο της χώρας από την κρίση.

    [04] «Το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί»

    Α.Μέρκελ: "Το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί"

    "Δεν μπορούσαμε να πούμε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, αλλά είπαμε ότι εργαζόμαστε με μεγάλη επιμονή και καταστήσαμε όλοι μας σαφές ότι στην Ευρώπη αυτά πάνε πάντα μαζί - από τη μία πλευρά δίδεται αλληλεγγύη και από την άλλη πλευρά καταβάλλονται ίδιες προσπάθειες. Και σε αυτό δεν έχουμε ακόμη φθάσει στον προορισμό", δήλωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, απαντώντας σε ερώτημα εάν υποσχέθηκε στους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας ότι θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

    Η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε ακόμη στην χθεσινή επικοινωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ σημείωσε ότι την G- 7 ενημέρωσε σχετικά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

    [05] «Οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος,το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ»

    "Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ θα ήταν οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος", δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, στο περιθώριο της συνόδου του G7 στην Γερμανία .

    "Παράλληλα, όμως, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να κατανοήσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν" είπε ο κ. Ρέντσι και πρόσθεσε: "Είπα στον Αλέξη ότι στηρίζουμε την Ελλάδα. Είναι, όμως, αδιανόητο οι Ιταλοί που σταμάτησαν να πληρώνουν τις πρόωρες συντάξεις στους Ιταλούς, να δεχθούν να τις πληρώνουν στους Έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και εμείς".

    Ο Ματτέο Ρέντσι, τέλος, υπογράμμισε ότι "από τα όσα είπαν σήμερα οι Γιούνκερ και Τουσκ, φαίνεται πως υπάρχει η δυνατότητα επίλυσης του όλου θέματος με λογική θέση από την Ευρώπη. Και από την συζήτηση που έγινε στο G7 προέκυψε ότι πρέπει να γίνει κάθε τι δυνατό, για να μην βγει η Ελλάδα από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα".

    [06] Συνάντηση Βαρουφάκη Σόιμπλε, μεταδίδει το Ρόιτερς

    Συνάντηση θα έχει αύριο Δευτέρα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να εκφωνήσει μία ομιλία και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του.Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας γνωστοποίησε ότι δεν θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου, μετά τη συνάντηση που θα γίνει το πρωί, μετέδωσε το πρακτορείο.

    [07] Κάμερον: Να παραμείνει ενωμένη η Ευρώπη στο θέμα των κυρώσεων

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνει ενωμένη προκειμένου να διατηρηθούν οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας παρά τον όποιο αντίκτυπο είχαν αυτές στην ΕΕ και κάλεσε τους ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη (G7) να στείλουν στη Μόσχα ένα αυστηρό μήνυμα σχετικά με την ουκρανική κρίση.

    "Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ενωμένη" είπε ο Κάμερον στους δημοσιογράφους που θα καλύψουν τις εργασίες της συνόδου κορυφής της G7 στο Σλος Ελμάου της Βαυαρίας. "Οι (κυρώσεις) έχουν αντίκτυπο σε όλες τις χώρες. Αλλά η Βρετανία δεν έχει επιτρέψει την υπεροχή της στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες να εμποδίσει την απόφαση για αυστηρή απάντηση στην υποστηριζόμενη από τη Ρωσία επιθετικότητα και θεωρώ ότι ούτε οι άλλες χώρες θα πρέπει να το πράξουν".

    [08] Προτροπή Ομπάμα να μείνει στην Ε.Ε η Βρετανία

    O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε σήμερα τη Βρετανία να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της θετικής επιρροής που ασκεί η ηγεσία της στην Ένωση αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

    "Ευελπιστούμε ότι η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης" τόνισε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, στη Σύνοδο των επτά ισχυρότερων οικονομιών (G7) στη Γερμανία.

    [09] Τουρκία: Χάνει την αυτοδυναμία το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα

    Χάνει την αυτοδυναμία το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με βάση τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν και αφορούν το 62% των ψηφοδελτίων.Το κυβερνών κόμμα προηγείται με 43,6% και 270 έδρες, αλλά η πλειοψηφία στην εθνοσυνέλευση είναι οι 276 έδρες.

    Ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 24,4% και 122 έδρες, το Κόμμα Εθνικιστικού Κόμματος με 17,1% και 87 έδρες και το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των λαών με 10,6% και 70 έδρες.Είναι ωστόσο νωρίς ακόμη τόσο για τα τελικά ποσοστά, όσα και για τον αριθμό των εδρών. Τα τηλεοπτικά κανάλια σε συνεργασία με εταιρείες δημοσκοπήσεων υπολογίζουν τον αριθμό των εδρών αυτών.

    Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Τουρκία δήλωσε, ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, καταδεικνύουν ότι το κόμμα ενδέχεται να αναγκαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας και ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

    "Αναμένουμε κυβέρνηση μειοψηφίας και πρόωρες εκλογές" επισήμανε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό το καθεστώς ανωνυμίας. Σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 42,4% των ψήφων, όπως προκύπτει από την καταμέτρηση του 80% των ψηφοδελτίων.

    [10] Τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου των 1.484 Ελλήνων Εβραίων στην Καβάλα

    Μέσα σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, παρουσία πλήθος κόσμου, εκπροσώπων του διπλωματικού σώματος, κυβερνητικών αξιωματούχων και υψηλόβαθμων μελών της εβραϊκής κοινότητας της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας.

    Στο χώρο των πρώην καπναποθηκών της εταιρείας Commercial, όπου τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής μετά από αίτημα των Ναζί συμμάχων τους συγκέντρωσαν και φυλάκισαν στις 4 Μαρτίου 1943 τους Εβραίους της Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (Κ.Ι.Σ.Ε.) ανέγειραν ένα λιτό μνημείο αφιερωμένο στον άδικο χαμό τους στο στρατόπεδο Τρεμπλίνκα της Πολωνίας.

    Την ελληνική κυβέρνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Παναγιώτης Σγουρίδης, ενώ εκπροσωπήθηκε και ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων από τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή.

    [11] Ο Βαβρίνκα έκανε την έκπληξη στο Ρολάν Γκαρός

    Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Ρολάν Γκαρός πανηγυρίζει ο Ελβετός Στάνισλας Βαβρίνκα, ο οποίος κόντρα στα προγνωστικά νίκησε στον τελικό του γαλλικού Όπεν το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς, με 3-1 (4-6, 6-4, 6-3, 6-4) και άφησε τον Σέρβο να αναζητεί ακόμη το πρώτο τρόπαιο στο παρισινό τουρνουά, το μόνο που του λείπει από τη σειρά των Γκραν Σλαμ.

    Με αυτό τον τρόπο ο Βαβρίνκα έφτασε στον δεύτερο τίτλο της σειράς των μεγάλων τουρνουά, καθώς πέρυσι είχε κατακτήσει το αυστραλιανό Όπεν στη Μελβούρνη. Η επικράτησή του ήταν απολύτως δίκαιη απέναντι στον Τζόκοβιτς, ο οποίος από ένα σημείο και ύστερα έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις, σε ένα παιχνίδι που διήρκεσε 3 ώρες και 15 λεπτά.

    [12] Εκτός τριάδας στο Μπέρμιγχαμ Κυριακοπούλου και Στεφανίδη

    Μακριά από την πρώτη τριάδα του επί κοντώ στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ βρέθηκαν η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Κυριακοπούλου ξεπέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4,62 μ., ωστόσο στη συνέχεια απέτυχε στα 4,72 μ., ύψος που επέλεξε να συνεχίσει τον αγώνα της κι έτσι έμεινε στην 4η θέση.

    Από τη δική της μεριά, η Στεφανίδη έδειξε επηρεασμένη από το πρόβλημα στον δικέφαλο κι έτσι μετά το έγκυρο άλμα στα 4,42 μ., όπου ξεκίνησε τον αγώνα της, απέτυχε στα 4,52 μ. και πήρε την 5η θέση.

    Νικήτρια του αγώνα ήταν η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ, η μοναδική που ξεπέρασε τα 4,72 μ., ενώ τη δεύτερη θέση με 4,62 μ. μοιράστηκαν η Αμερικανίδα Μέρι Σάξερ και η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα, αφού και οι δύο είχαν καλύτερες προσπάθειες από την Κυριακοπούλου.

    [13] Πήρε προβάδισμα ο ΠΑΟΚ, που νίκησε 67-60 τον Άρη

    Ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0 στη σειρά των αγώνων με τον Άρη για τις θέσεις 3-4 των πλέι οφ της Α1, επικρατώντας των "κιτρίνων" στην Πυλαία με 67-60. Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε με τους "ασπρόμαυρους" να εκτελούν αποτελεσματικά από στα 6.75 στην τελευταία περίοδο (είχαν συνολικά 12/35 τρίποντα) και να ελέγχουν την... εναέρια κυκλοφορία (42 με 28 τα ριμπάουντ υπέρ τους). Η επόμενη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο την προσεχή Τρίτη (9/6, 19:30).

    Τα δεκάλεπτα: 15-9, 31-31, 39-49, 67-60


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 June 2015 - 18:32:10 UTC